Έκανε το πρώτο βήμα στα μπαράζ ο Αιολικός!

24/06/2022 - 21:16 Τελευταία τροποποίηση στις 24/06/2022 - 22:32

Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα για τους πρωταθλητές ΤΕ ΕΟΚ Λέσβου στα μπαράζ ανόδου προς τη Γ’ Εθνική. Ο Αιολικός επικράτησε σχετικά εύκολα στην πρεμιέρα του ΝΟ Θυμιανών Χίου (61-75), κάνοντας το πρώτο βήμα για την επίτευξη του μεγάλου στόχου της φετινής σεζόν.

Η ομάδα των Γκούμα-Αλμπάνη ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, πήρε από νωρίς προβάδισμα στο πρώτο 10λεπτο, ενώ παρότι δυσκολεύτηκε να διατηρήσει τη διψήφια διαφορά της στην 2η περίοδο, κατόρθωσε να κλείσει το ημίχρονο στο +7 (31-38).

Στο δεύτερο μέρος, τα πράγματα έγιναν πιο απλά για τον Αιολικό που βρήκε εύκολα σουτ από την περιφέρεια, ανεβάζοντας τη διαφορά και στο +16, σκηνικό που δεν άλλαξε (παρά την αποβολή του Γιαννουζάκου λόγω αντιαθλητικού και τεχνικής ποινής) ως τη λήξη.

Σημαντική η υποστήριξη των φίλων της ομάδας στο Κλειστό Γυμναστήριο του Μετς, που ταξίδεψαν από τη Μυτιλήνη, έχοντας τη συμπαράσταση και του Συνδέσμου της Αθήνας. 

Οι πρωταθλητές Λέσβου έβγαλαν την υποχρέωση απέναντι στον θεωρητικά πιο αδύναμο αντίπαλο του 2ου Ομίλου Νότου στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου και καλούνται πλέον σε λιγότερο από 20 ώρες να τα παίξουν όλα για όλα για την πρωτιά απέναντι στην ΕΑ Καλύμνου, που στο άλλο ματς της 1ης Αγωνιστικής επικράτηςε σε φινάλε θρίλερ του Πανναξιακού με σκορ 55-54, γυρίζοντας από το -13 στα τελευταία λεπτά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι λόγω της αποχώρησης του ΒΑΟΛ από τη Γ’ Εθνική, συζητιέται έντονα στα γραφεία της Ομοσπονδίας η άνοδος και δεύτερης ομάδας από τα μπαράζ του 2ου Ομίλου Νότου. Κάτι που σημαίνει ότι οι πιθανότητες αυξάνονται, ωστόσο άπαντες στην ομάδα της Μυτιλήνης παραμένουν συγκεντρωμένοι, αφού αναγνωρίζουν ότι έχουν μπροστά τους δυο δύσκολα ματς.


Το Φύλλο Αγώνα

ΝΟ ΘΥΜΙΑΝΩΝ-ΑΙΟΛΙΚΟΣ 61-75

Ημίχρονο: 31-38

ΝΟ ΘΥΜΙΑΝΩΝ: Χατζηχρήστος 28, Γεωργιάδης 10, Καλλιμανάς 7, Χριστοβασίλης 6, Γρύψιος 5, Μ. Απέσος 4, Καλογεράκης 1

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Γκούμας-Αλμπάνης): Ξετρίχης 16 (5), Καραδόπουλος 11, Καμινέλλης 11, Τασιολάμπρος 10, Ντουζίδης 10, Γιαννούλης 8, Γιαννουζάκος 6, Κούκουρας 3

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey