Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρωταθλητής NBA

21/07/2021 - 18:36

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να πραγματοποιεί συγκλονιστική εμφάνιση, βάζοντας 50 πόντους(!!) οι Μπακς νίκησαν τους Σανς με 105-98 και επικρατώντας με 4-2 στη σειρά των τελικών, κατέκτησαν το πρωτάθλημα του NBA.Είναι μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα, καθώς ένας συμπατριώτης μας φορά από σήμερα δαχτυλίδι πρωταθλητή NBA, όντας μάλιστα MVP.


Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 50αρα όταν έκαιγε η μπάλα
Ο σπουδαίος, ο μεγαλειώδης, ο αυτοκρατορικός Γιάννης Αντετοκούνμπο (50 πόντοι με 16/25 σουτ 17/19 βολές, 13 ριμπάουντ) διέλυσε το Φοίνιξ σε άμυνα κι επίθεση, έβαλε τις βολές τρεις ημέρες μετά από τα υποτιμητικά/ειρωνικά σχόλια του Κρις Πολ που είχε πει ότι "ακόμη κι αυτός περιμένει ότι θα αστοχήσει όταν πηγαίνει στη γραμμή", εκτόξευσε τον θρύλο του και στα 26 του πήρε αυτό που του έλειπε. Πάντα θα του λείπει ένα βραβείο, αυτό του κορυφαίου rookie, πλέον όμως μιλάμε για έναν παίκτη-μύθο, έναν μοναδικό υπεραθλητή, έναν άνθρωπο που μπήκε σε μια πολύ μικρή πόλη και της έδωσε ζωή.

Εκατό χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν εντός κι εκτός Fiserv Forum για να ζήσουν τις στιγμές, να γίνουν μέρος αυτής της ιστορικής βραδιάς, να γιορτάσουν σαν μικρά παιδιά, να αγκαλιαστούν, να απολαύσουν μια εμπειρία που ουδείς μπορεί να τους εγγυηθεί πως θα ξαναζήσουν κάποια στιγμή.

Αν και αυτοί οι Μπακς δεν είναι ομάδα του παρόντος, αλλά και του μέλλοντος, είναι μια σπουδαία ομάδα, όχι ένα "πυροτέχνημα" που θα σβήσει σύντομα. Και αυτό το οφείλουν στον Γιάννη Αντετοκούνμπο που τους άλλαξε τη μοίρα, στον Τζρου Χόλιντεϊ που τους ανέβασε επίπεδο, στον Κρις Μίντλετον που έχει υποτιμηθεί όσο λίγοι, σε όσους βρίσκονται στον οργανισμό ο οποίος έχει πλέον γίνει γίγαντας στο ΝΒΑ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey