Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με την Ελευθερία Μοσχάτου η Τζοάννα Ταμπάκου

25/03/2023 - 19:21 Τελευταία τροποποίηση στις 25/03/2023 - 20:22

Μεγάλη διάκριση για το Λεσβιακό μπάσκετ αποτελεί η αυριανή (Κυριακή 26/3) συμμετοχή της Τζοάννας Ταμπάκου στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ Γυναικών 2022-23.

Στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ Γυναικών προκρίθηκε για δεύτερη διαδοχική χρονιά η Ελευθερία Μοσχάτου, μετά τη νίκη της στον ημιτελικό 56-50 επί της Νίκης Λευκάδας. Το 22ο Final 4 φιλοξενείται στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ζωφριάς στα Άνω Λιόσια και με την Ελευθερία Μοσχάτου να ψάχνει την υπέρβαση για τον πρώτο της τίτλο στον θεσμό κόντρα στον ιστορικό Παναθηναϊκό που τσέκαρε το εισιτήριο απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 81-62.

Η 18χρονη Τζοάννα Ταμπάκου που αγωνίζεται με τη φανέλα της Ελευθερίας Μοσχάτου αποτελεί την πρώτη Μυτιληνιά αθλήτρια που θα συμμετάσχει σε τελικό κυπέλλου Ελλάδας γυναικών.

Η Ταμπάκου ξεκίνησε σε ηλικία 10 χρονών, από την ακαδημία του Θησέα Παναγιούδας και με προπονητή τον Κώστα Καραμανώλη έκανε τα πρώτα της μπασκετικά βήματα. Με πολύ όρεξη και σκληρή δουλειά, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Νεανίδων, με την ομάδα του Θησέα, την περίοδο 2020-21 και 2021-22 και έδειξε ότι το μέλλον της ανήκει. Στην συνέχεια αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών με την καθοδήγηση του Στρατή Αλμπάνη και έτσι είχε την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν και εκτός νησιού. Αυτή τη χρονιά αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ του συλλόγου και πρώτη στα ριμπάουντ στον όμιλο που αγωνίστηκε.

Το καλοκαίρι του 2022, κλήθηκε στην Εθνική ομάδα των νεανίδων, της οποίας αποτελεί πλέον βασικότατο στέλεχος και μπήκε στο «στόχαστρο» της Ελευθερίας Μοσχάτου που αγωνίζεται στην Α1 Εθνική κατηγορία. Η ομάδα της Παναγιούδας την παραχώρησε με υποσχετική στο σύλλογο των Αθηνών και στον αυριανό τελικό είναι σίγουρο ότι η Ελευθερία Μοσχάτου θα έχει αρκετούς "νοερούς" φιλάθλους από την Μυτιλήνη.

Η Ταμπάκου έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου στη νέα της ομάδα, έχοντας πλέον ενεργό ρόλο. Με τεράστιο πείσμα, διάθεση αλλά θέληση για να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο, συνεχίζει την ανοδική της πορεία. Μάλιστα σε αγώνα των play offs στην έδρα του Παναθηναϊκού ,μάζεψε 11 ριμπάουντ, ενώ έκανε και κάποιες κινήσεις επιθετικές στο low post που θα την ζήλευαν ακόμη και οι καλύτερες παίκτριες.

Η φετινή σαιζόν για την Ελευθερία Μοσχάτου που έχει στο τεχνικό της επιτελείο και τον επίσης Μυτιληνιό νεαρό προπονητή Στράτο Νιάνιο, κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη, καθώς πέρα από την συμμετοχή της στον τελικό κυπέλλου, η ομάδα τερμάτισε στο κανονικό πρωτάθλημα στην τρίτη θέση πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ενώ συμμετείχε και στα προκριματικά του EuroCup με αντίπαλο την Σλάβια Μπάνκα Μπίστριτσα, από την οποία αποκλείστηκε μόλις για ένα καλάθι.

Καλή επιτυχία στην Τζοάννα, που εκπροσωπεί το Λεσβιακό Μπάσκετ σε έναν τελικό κυπέλλου Ελλάδας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey