Γ. Γκούμας: Την Κυριακή θέλουμε κατάμεστο το γήπεδο

06/10/2022 - 13:01 Τελευταία τροποποίηση στις 06/10/2022 - 13:09

Ο προπονητής μπάσκετ του Αιολικού κ. Γιώργος Γκούμας σε συνέντευξη του την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στο «Ν» 99 fm και στην νέα αθλητική εκπομπή "Μπάλα στον Αέρα", μίλησε για την πρώτη ιστορική συμμετοχή του σωματείου στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, την προετοιμασία της ομάδας, τον ρόλο της διοίκησης, τον όμιλο τον οποίο χαρακτήρισε δύσκολο και την μεγάλη στήριξη του κόσμου.

Αρχικά, αναφέρθηκε στην περσινή καλή πορεία της ομάδας που έφερε και την άνοδο στη Γ Εθνική, ωστόσο φέτος όντας νεοφώτιστη ομάδα στην κατηγορία, πρωταρχικός στόχος είναι η παραμονή ειδικά σε ένα πρωτάθλημα που θα κριθούν όλα μέχρι την τελευταία αγωνιστική, μετά τις αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του με την διεξαγωγή play off και play out.

Στη συνέχεια μίλησε για τον μεταγραφικό σχεδιασμό ο οποίος κύλησε όπως είχε προγραμματιστεί αλλά και το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί στον οργανισμό ο οποίος λειτουργεί σαν οικογένεια.

Το μεγάλο πρόβλημα σημείωσε ιδιαίτερα για τα νησιωτικά σωματεία, είναι η έλλειψη φιλικών αγώνων, κάτι το οποίο «αναγκάζει» τους ανθρώπους της ομάδας στις προπονήσεις να δημιουργούν μόνοι τους πραγματικές συνθήκες αγώνα μέσα από «οικογενειακά» διπλά με κανονική διαιτησία.

Υπέρβαση η περσινή πορεία

Επίσης, ο κ. Γκούμας στάθηκε στο γεγονός ότι ήταν  μεγάλη επιτυχία η άνοδος σε συνδυασμό με την πρώτη θέση, καθώς είχε να αντιμετωπίσει στα μπαράζ ομάδες που ήταν ανώτερες και με περισσότερα παιχνίδια. Αυτό αναμφίβολα έφερε ενθουσιασμό σε όλους και σαφώς θέλουν φέτος να πετύχουν ξανά τον στόχο τους.

Δύσκολος όμιλος

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι ο ένας εκ των δυο ομίλων από την Αθήνα παραδοσιακά είναι πιο δύσκολος και ο 3ος όμιλος που συμμετέχει ο Αιολικός περιλαμβάνει ομάδες που πέρυσι συμμετείχαν στον όμιλο του Παπάδου και έκαναν πρωταθλητισμό αλλά και ομάδες που υποβιβάστηκαν, όμως παραμένουν ισχυρές. Ακόμη, τις πρώτες αγωνιστικές βάσει προγράμματος η ομάδα της Μυτιλήνης αντιμετωπίζει όλα τα φαβορί.

Το 5ετες πλάνο

«Πριν πέντε χρόνια όταν ανέλαβα τον Αιολικό μαζί  με τον ΣΦΑΜ, είπαμε ότι θέλουμε σε πέντε χρόνια η ομάδα να ανέβει στην Γ Εθνική. Όμως το πρώτο το οποίο συμφωνήσαμε ήταν ότι έπρεπε να γίνει το μπάσκετ πιο ελκυστικό για τον Μυτιληνιό παίκτη, να παρέχουμε συνθήκες έτσι ώστε να θέλει ο παίκτης να αγωνιστεί στη Λέσβο αλλά και η ανάπτυξη των ακαδημιών. Φέτος αν καταφέρουμε να σωθούμε, θα βάλουμε τις βάσεις για κάτι καλό στη συνέχεια.»

Η στήριξη της διοίκησης και του κόσμου

Επιπροσθέτως μίλησε για την στήριξη της διοίκησης σε όλα τα επίπεδα αλλά και του κόσμου ο οποίος βοηθάει αρκετά και πάνω απ’ όλα πρέπει να δώσει βροντερό στο γήπεδο όλη τη χρονιά. Τέλος, απηύθυνε μήνυμα στο φίλαθλο κοινό για την Κυριακή στις 5 το απόγευμα στο Κλειστό της Νεάπολης για πρώτο αγώνα της σεζόν απέναντι στον Αργοναύτη Ραφήνας, ο οποίος είναι ένα από τα φαβορί για την άνοδο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey