Ανεβαίνουν δύο, πέφτουν τρεις απ' ευθείας

19/07/2013 - 14:52

mpala_mpasket_eokΟι άνθρωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης τροποποίησαν την ειδική προκήρυξη της Γ' Εθνικής για την αγωνιστική περίοδο 2013-14, σε ότι αφορά τον υποβιβασμό των ομάδων στα τοπικά πρωταθλήματα.

Συγκεκριμένα, αν και αρχικά προβλεπόταν να πέσουν συνολικά 19 ομάδες και από τους τέσσερις ομίλους, τελικώς την άγουσα προς το τοπικό θα πάρουν 15 ομάδες. Η ΕΟΚ αποφάσισε οι τρεις τελευταίοι κάθε ομίλου να υποβιβάζονται απ' ευθείας. Ακολούθως θα διενεργηθούν μπαράζ παραμονής μεταξύ των ομάδων που τερμάτισαν τέταρτοι από το τέλος στους ομίλους τους. Αρχικά θα κοντραριστούν οι δύο ομάδες του νότου (1ος και 2ος όμιλος) και εν συνεχεία οι δύο ομάδες του βορρά (3ος και 4ος όμιλος). Οι νικητές θα δώσουν έναν ακόμα αγώνα, με τον ηττημένο να υποβιβάζεται, όπως φυσικά και οι υπόλοιποι δύο από τα αρχικά μπαράζ.

Σε ότι αφορά την άνοδο από το τοπικό, για ακόμα μία χρονιά η ΕΟΚ αποφάσισε τη διεξαγωγή μπαράζ στον νησιωτικό όμιλο μεταξύ των πρωταθλητών Χίου, Λέσβου, Δωδεκανήσου, Σάμου και Κυκλάδων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey