Εγκαίνια στο Πλωμάρι!

Ο Δήμος Πλωμαρίου, σε συνεργασία με το ΝΑΟΛ, παρέδωσαν προς χρήση το ανακαινισμένο γήπεδο μπάσκετ, στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου της περιοχής, το οποίο αποτελούσε χρόνιο αίτημα της ομάδας μπάσκετ του Αιγέα, αλλά και όλων των φίλων του αθλήματος στην περιοχή. Το Πλωμάρι απέκτησε επιτέλους ένα σύγχρονο γήπεδο, που μπορεί να φιλοξενήσει δεκάδες παιδιά, τα οποία καθημερινά ασχολούνται με το άθλημα.

Η ανακατασκευή του γηπέδου, που περιελάμβανε την τοποθέτηση πλαστικού τάπητα τελευταίας γενιάς, περίφραξη, διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και την κατασκευή μικρής αυτοσχέδιας κερκίδας, ξεπέρασε σε κόστος τις 80.000€, χρήματα τα οποία διατέθηκαν εξ’ ολοκλήρου από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου μέσω του ΝΑΟΛ. Στο γήπεδο του Πλωμαρίου θα τοποθετηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα και δυο πάγκοι με μέριμνα του Οργανισμού.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΝΑΟΛ και Αντινομάρχης Λέσβου Σταύρος Ψαρρόπουλος, ο Δήμαρχος Πλωμαρίου Δημήτρης Βαρβαγιάννης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής ΕΟΚ Λέσβου Δημήτρης Κουκουνιάς, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παναγιώτης Σάλτας, οι Αντιδήμαρχοι Πλωμαρίου Ιωάννης Ξανθούλης και Ιωάννης Κοτζαμάνης, οι Πρόεδροι του Αιγέα Στέφανος Σανιδάς, του Παλλεσβιακού Γιώργος Αμπελικιώτης και της Γέρας Βασίλης Ανδριώτης, ο Αντιπρόεδρος του ΝΑΟΛ Κυριάκος Πετρέλλης και αρκετοί φίλοι του μπάσκετ.

Τον καθιερωμένο Αγιασμό πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Συκής. Ακολούθησε η κοπή της κορδέλας των εγκαινίων από τους κ.κ. Ψαρρόπουλο και Βαρβαγιάννη, ενώ η τελετή ολοκληρώθηκε με διαγωνισμό καρφωμάτων και τρίποντων, αλλά και ένα οικογενειακό διπλό, ανάμεσα στις ομάδες του Αιγέα Πλωμαρίου και της Γέρας.

Στα πλαίσια των εγκαινίων ο Δήμαρχος Πλωμαρίου και ο Πρόεδρος του Αιγέα απένειμαν τιμητική πλακέτα στον κ. Ψαρρόπουλο για την προσφορά του στον αθλητισμό γενικότερα, ενώ ο ΝΑΟΛ προσέφερε στην ομάδα μπάσκετ του Αιγέα δέκα μπάλες.

Ψαρρόπουλος: «Μακάρι σύντομα, να γίνει Κλειστό»

Στον χαιρετισμό του ο κ. Ψαρρόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος για την ανακατασκευή του γηπέδου και υποσχέθηκε ακόμη περισσότερα έργα στο μέλλον: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που σήμερα εγκαινιάζουμε ένα σύγχρονο γήπεδο μπάσκετ, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στα νέα παιδιά της περιοχής να αθλούνται κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Ήταν ένα χρόνιο αίτημα των ανθρώπων του Πλωμαρίου, που έγινε άμεσα αποδεκτό και είμαστε ικανοποιημένοι που μπορέσαμε να το υλοποιήσουμε. Ελπίζω σε ένα χρόνο από σήμερα, να είμαστε και πάλι εδώ, για να εγκαινιάσουμε ένα κλειστό πλέον γήπεδο μπάσκετ. Δεν ξέρω αν θα υπάρχει ο Αθλητικός Οργανισμός για να το υλοποιήσει, αυτό όμως που μπορώ να υποσχεθώ, είναι ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να παραμείνει ο ΝΑΟΛ “ζωντανός”, αλλά και το γήπεδο στο Πλωμάρι να γίνει Κλειστό.»

Βαρβαγιάννης: «Να προσελκύσουμε περισσότερα παιδιά»

Ο Δήμαρχος Πλωμαρίου Δημήτρης Βαρβαγιάννης τόνισε: «Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά τον Σταύρο Ψαρρόπουλο και τον Αθλητικό Οργανισμό της Νομαρχίας για την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού αθλητικού έργου στο Δήμο μας. Είναι ένα έργο, το οποίο θέλω να πιστεύω, ότι θα δώσει ώθηση στο τοπικό μπάσκετ και θα προσελκύσει ακόμη περισσότερα παιδιά στο χώρο. Ο ΝΑΟΛ και ο κ. Ψαρρόπουλος προσωπικά, είναι πολύ σημαντικά κεφάλαια για τον λεσβιακό αθλητισμό και ελπίζω να συνεχίσουν να μας προσφέρουν όμορφα αθλητικά έργα που τόσο ανάγκη έχει το νησί μας.»

Κουκουνιάς: «Θα αναβιώσει ο καλός Αιγέας»

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής ΕΟΚ Λέσβου Δημήτρης Κουκουνιάς δήλωσε: «Βλέποντας από την πρώτη στιγμή που ήρθα στο γήπεδο, με πόση όρεξη και λαχτάρα μπήκαν τα παιδιά να παίξουν και να χαρούν το νέο αυτό στολίδι για το Πλωμάρι, κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι το έργο αυτό για την περιοχή. Μακάρι να υπήρχαν στον αθλητισμό της Λέσβου άνθρωποι σαν τον Σταύρο Ψαρρόπουλο, προσφέροντας μας μέσω των τοπικών φορέων αθλητικά έργα και διοργανώσεις υψηλού επιπέδου. Εύχομαι το γήπεδο αυτό να είναι η αφορμή για να αναβιώσει η καλή ομάδα του Αιγέα και το πλωμαρίτικο μπάσκετ.»

Σανιδάς: «Αρωγός ο ΝΑΟΛ»

Τέλος ο Πρόεδρος του Αιγέα Στέφανος Σανιδάς είπε: «Θέλω και εγώ να ευχαριστήσω τον Αθλητικό Οργανισμό της Νομαρχίας, γιατί σε οτιδήποτε έχουμε ζητήσει, δεν μας έχει αρνηθεί. Το νέο γήπεδο μπάσκετ θα μας βοηθήσει να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας, να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερα παιδιά στο άθλημα, αναβαθμίζοντάς το στην περιοχή μας, όπως τις παλιές καλές εποχές.»

Elia-thalassa

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.