Αντιδράσεις και εντός ΑΟΜ για το επιχορηγούμενο... φιλικό!

01/05/2020 - 13:38 Τελευταία τροποποίηση στις 01/05/2020 - 14:06

Το «SL» δημοσίευσε χθες ρεπορτάζ για το αθλητικό σχέδιο δράσης της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, μετά την υπερψήφιση της εισήγησης του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Κουρσουμπά στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο, την οποία καταψήφισαν οι σύμβουλοι Τέλης Βερρής, Νίκος Μανάβης («παρών» ψήφισαν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης).

Οι απορίες που εξέφραζε το ρεπορτάζ, αναφορικά με αθλητικές εκδηλώσεις που... βγάζουν μάτι, βρήκαν ανθρώπους που ταυτίζονται με αυτές ακόμα και εντός των ίδιων των αθλητικών συλλόγων, που επιχορηγούνται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου!

Συγκεκριμένα, στο χθεσινό άρθρο γινόταν αναφορά σε κονδύλι ύψους 1.000€ που έχει εγκριθεί για τον ΑΟ Μυτιλήνης, ώστε να πραγματοποιήσει φιλικό αγώνα μπάσκετ με ομάδα της Λήμνου. Ως γνωστόν στο γειτονικό νησί δραστηριοποιείται μπασκετικά μόνο ο Ήφαιστος, που αγωνίζεται ωστόσο στην Α1 εθνική κατηγορία, μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της χώρας μας. Οι ενστάσεις μας λογικές για την ουσία διεξαγωγής του συγκεκριμένου φιλικού, που η Περιφέρεια αποφάσισε να επιχορηγήσει. Ενστάσεις, τις οποίες ενστερνίζεται και ο αθλητής του ΑΟ Μυτιλήνης, Γιώργος Χατζηχρήστος, που απέστειλε σχετική επιστολή στο «SL».

Στην επιστολή του, η οποία δημοσιεύεται αυτούσια, επισημαίνει πως «όταν διακυβεύεται δημόσιο χρήμα οφείλονται και δημόσιες απαντήσεις. Απαντήσεις που δίνονται όχι λόγω υπαιτιότητας παρά λόγω ευθιξίας και κοινωνικής συνείδησης». Επισημαίνει, μάλιστα, πως τόσο εκείνος όσο και οι συμπαίκτες του δεν πρόκειται να αγωνιστούν σε αυτό το φιλικό. Καταλήγοντας, τονίζει πως «πρέπει όλοι να κατανοήσουμε την ανάγκη δημόσιου ελέγχου [...], ακόμα και αν αυτή αφορά ποσά που σε σχέση με τη διαχρονική κατασπατάληση δημόσιων πόρων μοιάζουν πενιχρά. Τέτοιες πρακτικές πρέπει να στηλιτεύονται. Τέτοιες πρακτικές έχουν καταδικάσει το μπάσκετ στο νησί μας σε ένα μακροχρόνιο μαρασμό.»

Αναλυτικά η επιστολή του του Γιώργου Χατζηχρήστου, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την επικοινωνία και τα καλά του λόγια:

«Μια οφειλόμενη απάντηση

Σε άρθρο του sportlesvos.gr την 30η Απριλίου με τίτλο «Αθλητικό σχέδιο χωρίς…σχέδιο» αναφέρεται η «διεξαγωγή ενός φιλικού αγώνα μπάσκετ του ΑΟ Μυτιλήνης με ομάδα της Λήμνου για το οποίο έχει προβλεφθεί κονδύλι 1.000€!»

Ως παίχτης του μπασκετικού τμήματος του Α.Ο.Μ. θεωρώ ότι στους δύσκολους καιρούς των αλλεπάλληλων οικονομικών κρίσεων που αντιμετωπίζουμε, όταν διακυβεύεται δημόσιο χρήμα οφείλονται και δημόσιες απαντήσεις. Απαντήσεις που δίνονται όχι λόγω υπαιτιότητας παρά λόγω ευθιξίας και κοινωνικής συνείδησης. Σε αυτό το πλαίσιο οφείλω να ξεκαθαρίσω τα παρακάτω:

  • Όταν πληροφορηθήκαμε για τη διεξαγωγή φιλικού με ομάδα της Λήμνου, μας ενημέρωσαν ότι θα υπάρξει φιλοξενία από παράγοντες της Λήμνου και όχι δαπάνη (πόσο μάλλον δημόσια).
  • Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις, προβληματισμοί και ενστάσεις διατυπώθηκαν από τους παίχτες για το κατά πόσο αυτό το φιλικό είχε κάποιο ουσιαστικό περιεχόμενο και κατά πόσο θα έπρεπε να σπαταληθεί χρόνος και μια ενδεχόμενη φιλοξενία σε κάτι τέτοιο.
  • Η αρχική ενημέρωση δεν είχε συνέχεια, με αποτέλεσμα να μην έχουμε πληροφορηθεί για τη συνέχιση αυτής της δράσης και πόσο μάλλον για την ένταξή της στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας.

Ευχαριστώ το sportlesvos.gr για την ενημέρωση και τάσσομαι με τις ενστάσεις του. Θεωρώ την έγκριτη δημοσιογραφία ως πυλώνα της δημόσιας διαφάνειας. Θέλω να τονίσω ότι οι παίχτες του Α.Ο.Μ δεν έχουν συμφωνήσει στη δημόσια επιδότηση της δράση και προσωπικά δεν πρόκειται να συμμετέχω κάτω από αυτές τις συνθήκες -θεωρώ ότι το ίδιο ισχύει και για τους συμπαίχτες μου. Καταλήγοντας, πρέπει όλοι να κατανοήσουμε την ανάγκη δημόσιου ελέγχου σε κάθε έκφανση της κοινωνικής μας ζωής, ακόμα και αν αυτή αφορά ποσά που σε σχέση με τη διαχρονική κατασπατάληση δημόσιων πόρων μοιάζουν πενιχρά. Τέτοιες πρακτικές πρέπει να στηλιτεύονται. Τέτοιες πρακτικές έχουν καταδικάσει το μπάσκετ στο νησί μας σε ένα μακροχρόνιο μαρασμό.

Ως άνθρωποι που αγαπάμε το μπάσκετ οφείλουμε να αντιταχθούμε σε πράγματα που συμβαίνουν για εμάς χωρίς εμάς.

Με τιμή,

Χατζηχρήστος Γιώργος»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey