Εκσυγχρονίζεται (από του χρόνου) το Κλειστό Νεάπολης!

05/08/2020 - 18:13

Αρχίζουν να μετρούν αντίστροφα οι αθλητικοί σύλλογοι σάλας για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Κλειστού Γυμναστηρίου Νεάπολης, αφού όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη, θα διενεργηθεί επιτέλους στις 8 Σεπτεμβρίου η δημοπρασία του έργου, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, από πόρους του Δήμου Μυτιλήνης, μέσω Ανοικτής Διαδικασίας για σύναψη ηλεκτρονικής δημόσιας σύμβασης.

Το πρόβλημα είναι ότι ο Δήμος Μυτιλήνης δεν εκμεταλλεύτηκε την καραντίνα, ώστε να παραδώσει άμεσα την αθλητική εγκατάσταση.

Οι μηχανικοί του Δήμου Μυτιλήνης κ. κ. Μιχάλης Πέρος και Ερμόλαος Σέντας συνλεταξαν τη μελέτη για την επισκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Νεάπολης, με σκοπό την αναβάθμιση – βελτίωση των συνθηκών άθλησης των ομάδων.

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση

Το Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης κατασκευάστηκε το 1992 και έκτοτε ελάχιστες ήταν οι σοβαρές παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε αυτό, με τελευταία την επισκευή του παρκέ επί δημαρχίας Σπύρου Γαληνού, αλλά και την αντικατάσταση του φωτισμού επί θητείας της Βάσως Χοχλάκα στην προεδρία του Συνδέσμου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού νήσου Λέσβου.

Είναι γεγονός πως η δημοτική αρχή Μυτιλήνης αποσαφήνισε σχετικά γρήγορα, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Κλειστού Γυμναστηρίου Νεάπολης και συγκεκριμένα στα μέσα Οκτώβρη του 2019, ωστόσο είναι απορίας άξιο γιατί καθυστέρησε τόσο να ξεκινήσει τις υπόλοιπες διαδικασίες, εφόσον και η χρηματοδότηση του έργου ήταν απόλυτα εξασφαλισμένη, από ιδίους πόρους.

Χρειάστηκε να περάσει, δηλαδή, σχεδόν ένας χρόνος για να διενεργηθεί η δημοπρασία και προφανώς θα χρειαστεί να περάσει άλλος ένας χρόνος μέχρι να ξεκινήσουν οι απαιτούμενες εργασίες, αφού είναι πρακτικά αδύνατο να γίνουν τώρα, εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου «ξεσπιτώνοντας» τους τέσσερις εκπροσώπους μας στις εθνικές κατηγορίες του μπάσκετ (Θησέας Παναγιούδας - Α2 γυναικών, Παπάδος Γέρας - Γ' Εθνική ανδρών) και του βόλεϊ (Ερμής Παμφίλων - Α2 γυναικών, Άθληση - Α2 ανδρών).

Και όλα αυτά ενώ θα μπορούσε να αξιοποιηθεί κάλλιστα η περίοδος της καραντίνας, απουσία αγωνιστικών υποχρεώσεων για τις ομάδες μας, ώστε το Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης να είχε ήδη παραδοθεί προς χρήση σήμερα και οι εκπρόσωποί μας στις εθνικές κατηγορίες να αγωνίζονταν από φέτος σε μια απόλυτα εκσυγχρονισμένη αθλητική εγκατάσταση.

Οι εργασίες που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

  • Αντικατάσταση του υφιστάμενου ξύλινου παρκέ, σύμφωνα με τα δεδομένα της FIBA
  • Αναβάθμιση κουφωμάτων
  • Κατασκευή τουαλέτας ΑΜΕΑ και Ιατρείου
  • Επισκευή λοιπών βοηθητικών χώρων γηπέδου (τουαλέτες κοινού, γραφεία, αποθήκες κτλ.)
  • Αντικατάσταση του αθλητικού εξοπλισμού του γηπέδου
  • Τοποθέτηση νέου ηλεκτρονικού πίνακα και χρονομέτρων (με προδιαγραφές FIBAlevel 3)
  • Μόνωση των πάνελ της οροφής με συνθετική μεμβράνη
  • Εξωτερικός χρωματισμός του Κλειστού Γυμναστηρίου
  • Διαμόρφωση εξωτερικού χώρου Γυμναστηρίου και τοποθέτηση πλακών πεζοδρομίου περιμετρικά του κτιρίου
  • Κατασκευή νέας περίφραξης και τοποθέτηση πόρτας εισόδου στο Parking του Γυμναστηρίου
  • Αναβάθμιση εγκαταστάσεων πυρόσβεσης, θέρμανσης, των ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συστημάτων
  • Επανασχεδιασμός και επανεγκατάσταση της ύδρευσης, τόσο για το κρύο όσο και για το ζεστό νερό, καθώς και του αποχετευτικού συστήματος
  • Παράλληλα, γίνονται προμήθειες ταπήτων «Μαχητικών Τεχνών» για φιλοξενία και άλλων δραστηριοτήτων, με δύο (2) νέα τερέν αγωνιστικού Τάε Κβον Ντο,  σύμφωνα με τους κανονισμούς της παγκόσμιας ομοσπονδίας WTF

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey