Αγωνία για την ολοκλήρωση των εργασιών στο Κλειστό γυμναστήριο

18/08/2021 - 21:16 Τελευταία τροποποίηση στις 18/08/2021 - 22:08

Αύριο είναι προγραμματισμένη η κλήρωση μπάσκετ για την Α2 γυναικών και Γ Εθνική ανδρών, ωστόσο οι ομάδες της Λέσβου αγωνιούν για το κατά πόσο θα είναι έτοιμο το κλειστό γήπεδο στη Νεάπολη μέχρι το πρώτο επίσημο τζάμπολ.

Οι εργασίες στο κλειστό γυμναστήριο προχωρούν, ωστόσο τα χρονικά περιθώρια από εδώ και πέρα στενεύουν καθώς οι εκπρόσωποι της Λέσβου στις εθνικές κατηγορίες Θησέας και Παπάδος ετοιμάζονται να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για τη νέα σεζόν το αργότερο μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου.

Το πρώτο ερωτηματικό αφορά τον χώρο που θα ξεκινήσουν.Θα αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν ανοιχτό γήπεδο;Το ανοιχτό γήπεδο είναι σίγουρα πιο επικίνδυνο για τραυματισμούς και επιπλέον οι ομάδες δεν μπορούν να βγάλουν τις ίδιες ταχύτητες και την ίδια ένταση με το κλειστό.

Η πρεμιέρα των δύο πρωταθλημάτων έχει οριστεί στις 17 Οκτωβρίου κάτι που σημαίνει ότι οι δυο ομάδες δεν θα έχουν στην διάθεσή τους τον χώρο του κλειστού για περισσότερο από 20 ημέρες. Αλλά και νωρίτερα να είναι έτοιμο, θα έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες έτσι ώστε να έχει δοθεί προς χρήση;Θα υπάρχει προσωπικό για την λειτουργία του γηπέδου;

Όλα τα παραπάνω δεν αγγίζουν μόνο τις ομάδες στις εθνικές κατηγορίες αλλά και όλες τα σωματεία που συμμετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα, τις ακαδημίες και γενικότερα τα αθλήματα σάλας καθώς πρέπει να κάνουν τον προγραμματισμό τους.

almpanis-stratis-thiseas-basket1.jpg (770×563)

Το "SL", επικοινώνησε με τον προπονητή του Θησέα Στρατή Αλμπάνη, ο οποίος εκφράζει την αγωνία και τον προβληματισμό του για όλα τα παραπάνω, καταθέτοντας παράλληλα μια πρόταση προς την δημοτική αρχή για την κάλυψη των εξόδων των ομάδων των εθνικών κατηγοριών για να μεταβούν στη γειτονική Λήμνο, η οποία διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές για την προετοιμασία των ομάδων. Αναλυτικά:

"Η έναρξη της προετοιμασίας μας πλησιάζει και είμαστε στον αέρα καθώς όπως υπολογίζεται στην καλύτερη περίπτωση το κλειστό θα είναι έτοιμο γύρω στις 20/9, ενώ μπορεί να πάει και αρχές Οκτωβρίου. Το πρωτάθλημα ξεκινάει 17/10 κάτι που σημαίνει ότι θα προλάβουμε να μπούμε μέσα αν έχουν τακτοποιηθεί όλα δύο εβδομάδες νωρίτερα. Αυτό θα είναι καταστροφικό.Θα αναγκαστούμε να ξεκινήσουμε στο ανοιχτό γήπεδο κάτι το οποίο είναι αστείο για μια ομάδα που αγωνίζεται σε εθνική κατηγορία. Δεν δηλώσαμε συμμετοχή στο κύπελλο γιατί απλά δεν έχουμε γήπεδο. Ναυάγησαν δύο πολύ καλές μεταγραφές για τον λόγο ότι θα αναγκαστούμε να ξεκινήσουμε σε ανοιχτό.Ας τα λάβει σοβαρά υπόψη η δημοτική αρχή για να τρέξουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα έργα. Νομίζω ότι το καλύτερο είναι να εγκριθεί ένα κονδύλι για να μεταβούμε στη Λήμνο για την προετοιμασία. Πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουν τις ομάδες που με τόσο κόπο και έπειτα από μια δύσκολη χρονιά θα εκπροσωπήσουν ξανά το νησί μας στα εθνικά πρωταθλήματα."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey