Τα πιο... διαβαστερά του 2016!

31/12/2016 - 14:23 Τελευταία τροποποίηση στις 02/01/2017 - 13:24

Για έκτη διαδοχική χρονιά, το "SL" συγκέντρωσε την πιο "διαβαστερή" 11άδα θεμάτων του κατά το 2016, το οποίο μας αποχαιρετά σε λίγες ώρες. Πρόκειται για μια λίστα, η οποία δημιουργείται αυτόματα από τις δικές σας αναγνώσεις μέσα στη διάρκεια του χρόνου, καταγράφοντας με αυτόν τον τρόπο όσα σας κέντρισαν το ενδιαφέρον από την ειδησεογραφία του sportlesvos.gr.

Σταθερά, όπως κάθε χρόνο, το ποδόσφαιρο βρίσκεται πρώτο στις προτιμήσεις σας, τόσο με την ΑΕΛΚ και τον Αιολικό -όπως θα περίμενε κανείς αλλώστε και συνέβαινε σταθερά επίσης τα πρoηγούμενα χρόνια- αλλά και με τις τοπικές κατηγορίες της ΕΠΣ Λέσβου που μαγνήτισαν τα βλέμματα φέτος! Παράλληλα, φιλοξενούνται στην ειδική λίστα άρθρα και για τον στίβο, που επανέρχεται δυναμικά σε σχέση με πέρυσι, αλλά και το μπάσκετ χάρη στην εντυπωσιακή διοργάνωση του "All Star Game Lesvos", που διοργάνωσε η ιστοσελίδα μας σε συνεργασία με το "kalloninews.gr", καθώς και την εμπειρία του Μάρκου Ψημίτη στο NCAA! Η έκπληξη ωστόσο έρχεται στο Νο1...

Ας τα θυμηθούμε, ιεραρχικά βάσει διαδικτυακής επισκεψιμότητας, καταλήγοντας σταδιακά στα κορυφαία σε αναγνωσιμότητα άρθρα.

11. Κυριάρχησε η Αθλοκίνηση Μυτιλήνης

(3 Οκτωβρίου 2016 - 5.089 αναγνώσεις)

Οι 28οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου διεξάγονται με απόλυτη επιτυχία στο Στάδιο "Κώστας Κεντέρης" της Καλλονής, με περισσότερους από 500 αθλητές, προπονητές και συνοδούς να έρχονται στη Λέσβο από τα νησιά του Αιγαίου, συμμετέχοντας στη διοργάνωση. Πολυνίκης σύλλογος αναδεικνύεται η Αθλοκίνηση Μυτιλήνης, που αγωνίζεται... εντός έδρας και επιβεβαιώνει την ανωτερότητά της σε επίπεδο αρχιπελάγους, με πρωτιές και μετάλλια στα περισσότερα αγωνίσματα όπου έλαβε μέρος. 

10. Απίστευτη επίθεση Καμαρά σε ΑΕΛΚ!

(14 Ιουλίου 2016 - 5.733 αναγνώσεις)

Συνέντευξη παραχωρεί ο πρώην παίκτης της ΑΕΛΚ Ανρί Καμαρά στην γαλλική ιστοσελίδα galsenfoot.com, χαρακτηρίζοντάς το πέρασμά του από την ομάδα της Καλλονής ωε τη χειρότερη εμπειρία της πολυετούς καριέρας του. Ο διεθνής Σενεγαλέζος με τις 98 εμφανίσεις και τα 28 γκολ, εκπροσωπώντας τη χώρα του, που αγωνίστηκε σε Γουίγκαν, Γουλβς, Σάουθαμπτον, Γουέστ Χαμ, Σέλτικ, Γκρασχόπερς, Ξαμάξ και Σεντάν, σκοράροντας 140 φορές σε περισσότερα από 500 επίσημα ματς, μιλά για "απέχθεια προς την ΑΕΛΚ", χαρακτηρίζει "απίθανους τύπους όσους διοικούν το σύλλογο" και "εντελώς ερασιτεχνική την ομάδα σε επίπεδο εγκατατάσεων", ενώ δηλώνει "ανακουφισμένος που αποχώρησε μετά από μόλις λίγους μήνες..."

9. Ούτε τα προσχήματα για τον "Ταρλά"

(9 Φεβρουαρίου 2016 - 6.074 αναγνώσεις)

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας "ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ" αναφορικά με τον κυριαρχικό ρόλο της ΠΑΕ ΑΕΛΚ στη χρήση του "Ταρλά", η οποία όπως επισημαίνεται και με τη δημοσιοποίηση των σχετικών εγγράφων, απαγορεύει -με τη μη συναναίνεσή της- τη χρησιμοποίηση του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης από τον Αιολικό, ο οποίος καταθέτει σχετικό αίτημα προς τη Super League για τους αγώνες με ΠΑΟ Βάρδας και Παναργειακό. Μόλις δύο μήνες μετά τη δήλωση του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΛΚ Νίκου Μιχαλάκη για το δημόσιο χαρακτήρα του Σταδίου, οι Καλλονιάτες δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα, κάνοντας επίδειξη δύναμης μετά την προσωρινή δικαστική απόφαση για το περιβόητο 10ετές παραχωρητήριο, που είχαν εξασφαλίσει κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες επί δημαρχίας Βουνατσού. 

8. All Star... Magic Lesvos!

(7 Μαρτίου 2016 - 6.426 αναγνώσεις)

Το SportLesvos.gr καινοτομεί για ακόμα μία φορά και διοργανώνει σε συνεργασία με το Kalloninews.gr το All Star Game Lesvos 2016, μια γιορτή του μπάσκετ στο Κλειστό της Νεάπολης, που τα έχει όλα! Τους 24 επίλεκτους αθλητές των ομάδων της Λέσβου, που αγωνίζονται σε ένα αγώνα επίδειξης, στις κατάμεστες από κόσμο κερκίδες και φυσικά εντυπωσιακούς διαγωνισμούς τριπόντων και καρφωμάτων. Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης αγωνίζονται και οι Μικτές ομάδες της ΤΕ ΕΟΚ Λέσβου, σε μια βραδιά γεμάτη μπάσκετ που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον της για περισότερες από πέντε ώρες!

7. Από τον Αρίωνα στο NCAA!

(6 Ιανουαρίου 2016 - 6.839 αναγνώσεις)

Ο Μάρκος Ψημίτης, που ξεκίνησε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στον Αρίωνα Μυτιλήνης, κατορθώνει να μπει στον κόσμο του NCAA ως κολεγιόπαις του Saint Louis University. Μετά από μια μεταβατική χρονιά και πολύ καλή παρουσία στο Harris Stow University, γίνεται μεταγραφή στους Billikens και παρότι δεν έχει αρχικά δικαίωμα συμμετοχής, πραγματοποιεί κανονικά προπονήσεις ώστε να είναι πανέτοιμος για την επόμενη σεζόν. Αναμφίβολα, μια εξαιρετική εξέλιξη για τον Μυτιληνιό αθλητή, που ταξίδεψε στις ΗΠΑ για σπουδές και κατόρθωσε να τις συνδυάσει με το αγαπημένο του μπάσκετ.

6. Πανάξιος υπέρ-πρωταθλητής ο Αίγειρος Μυστεγνών

(23 Απριλίου 2016 - 7.603 αναγνώσεις)

O Αίγειρος Μυστεγνών γράφει ιστορία, κατακτώντας ως νεοφώτιστος τον τίτλο του υπέρ-πρωταθλητή ΕΠΣ Λέσβου. Στον τελικό της διοργάνωσης, που πραγματοποιείται στο Στάδιο Μύρινας, η ομάδα του Θοδωρή Παπαλόπουλου επικρατεί του Ηρακλή Ατσικής με σκορ 0-1, χάρη σε γκολ του Βαγγέλη Σεραφίγκου και κατακτά τον τίτλο για πρώτη φορά στη διαδρομή του στο λεσβιακό ποδόσφαιρο. Οι Λημνιοί είχαν δοκάρι προς τη λήξη της αναμέτρησης, ενώ αγωνίστηκαν με 10 παίκτες για μεγάλο χρονικό διάστημα στο δεύτερο μέρος, λόγω αποβολής του Κωνσταντάρα. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσε το ματς και ο Αίγειρος, μετά από κόκκινη κάρτα στον Λίλα. 

5. Έφυγαν... νύχτα και με ταξί!

(23 Μαρτίου 2016 - 7.980 αναγνώσεις)

Ο Αιολικός υποδέχεται τον ΠΑΟ Βάρδας σε ένα ματς με ένταση και... απρόσμενη εξέλιξη. Το τελικό 1-1 βγάζει την ομάδα της Μυτιλήνης εκτός διεκδίκησης έστω της δεύτερης θέσης στον 3ο Όμιλο της Γ' Εθνικής, ωστόσο τα τελευταία λεπτά διαδραματίζονται διάφορα τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Στη λήξη του αγώνα, ο πρόεδρος του Αιολικού Σταύρος Γριπιώτης επιτίθεται στον προπονητή των φιλοξενούμενων, ενώ δίνει εντολή να αποχωρήσει το πούλμαν που θα μετέφερε τους φιλοξενούμενους στο αεροδρόμιο, που ήταν -όπως και τα εισιτήρια τους- πληρωμένα από τη διοίκηση των Μυτιληνιών! Τελικώς, η αποστολή του ΠΑΟ Βάρδας αποχωρεί με... ταξί από την Καλλονή προς τη Μυτιλήνη, μετά από σχεδόν δύο ώρες και αφού έχει χάσει την τελευταία πτήση, οδηγείται στο λιμάνι για να αναχωρήσει ακτοπλοϊκώς.

4. Στον... έβδομο ουρανό όλη η Λέσβος!

(8 Ιουνίου 2016 - 8.112 αναγνώσεις)

Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Παλλεσβιακού διοργανώνει φιλικό αγώνα με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, φιλοξενώντας στη Μυτιλήνη τους πρωταθλητές Ευρώπης του 2004, με όλα τα μεγάλα αστέρια της τότε Εθνικής ομάδας να αγωνίζονται στον κατάμεστο "Ταρλά". Τα έσοδα από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση δίνονται στο "Χαμόγελο του παιδιού", ενώ παράλληλα πραγματοποιείται συγκέντρωση τροφίμων και ειδών ένδυσης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης. Σχεδόν 3.000 φίλαθλοι τιμούν την Εθνική του Euro 2004, που κερδίζει με σκορ 8-0 την αντίστοιχη ομάδα των επιλέκτων του νησιού μας.

3. Top model ο νέος Αιολικός!

(3 Σεπτεμβρίου 2016 - 8.774 αναγνώσεις)

Ο Αιολικός παρουσιάζει τις νέες του φανέλες, αλλά και το ρόστερ της περιόδου 2016-17, σε μια εκδήλωση με προσκεκλημένους από τη showbiz στο club "Motel" στην Προκυμαία. Φίλοι του συλλόγου γεμίζουν την αίθουσα και χειροκροτούν θερμά ένας προς έναν τους νέους ποδοσφαιριστές, αλλά και το τεχνικό επιτελείο, καθώς επίσης και τη νέα διοίκηση που ανέλαβε να οδηγήσει το σύλλογο προς τις επιτυχίες. Αποκορύφωμα, η παρουσίαση των νέων εμφανίσεων από τα μοντέλα Έλλη Παπαγγελή και Στέλλα Γιαμπουρά, σε μια βραδιά που έμαθε τον Αιολικό μέχρι και ο... Τρύφωνας Σαμαράς! 

2. Ισοπαλία με... ξύλο στην Αγία Παρασκευή!

(18 Δεκεμβρίου 2016 - 9.122 αναγνώσεις)

Το ντέρμπι της Α' Κατηγορίας γίνεται πρώτο θέμα συζήτησης για τους... λάθος λόγους. Τα επεισόδια στη διάρκεια του αγώνα, μετά το γκολ του Αίγειρου Μυστεγνών, προκαλούν το ενδιαφέρον των φιλάθλων που προσπαθύν να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβη και γιατί ο διαιτητής Κουλουδής προχώρησε στη... μεσοβέζικη λύση των έξι αποβολών, αντί της οριστικής διακοπής. Το γκολ του Διαγόρα Αγίας Παρασκευής στη λήξη του παιχνιδιού σκορπά χαμόγελα ενθουσιασμού στους γηπεδούχους, που παραμένουν έτσι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και ολοκληρώνουν το πρώτο μισό της περιόδου ως πρωταθλητές χειμώνα στην Α' Κατηγορία της ΕΠΣΛ.

1. Συγκίνησαν Στρατής και Κατερίνα!

(25 Ιουλίου 2016 - 11.983 αναγνώσεις)

Ένα από τα πιο αγαπημένα παιδιά του λεσβιακού ποδοσφαίρου, ο Στρατής Διονυσάτος, παντρεύεται την εκλεκτή της καρδιάς του Κατερίνα Αγγελή στο Ι.Ν. Ταξιαρχών στο Καγιάνι, με συγγενείς και φίλους να μοιράζονται τη χαρά τους σε μια όμορφη τελετή. Εκείνο που ξεχωρίζει όμως, κατά τη διάρκεια του πρώτου χορού των νεόνυμφων, είναι το βίντεο που είχαν ετοιμάσει για τους καλεσμένους τους, το οποίο προκαλεί ρίγη συγκίνησης σε όλους και κυρίως σε μερικούς από τους φίλους του ζεύγους, που ήρθαν στη Λέσβο για την ξεχωριστή αυτή ημέρα. Ο Στρατής και η Κατερίνα είχαν ετοιμάσει μια πρωτότυπη έκδοση του τραγουδιού "Δεν έχω πολλά" της Γλυκερίας, στη νοηματική, προκειμένου να καταφέρουν να "ακούσουν" τους στίχους του ακόμα και όσοι ανάμεσά τους είχαν προβλήματα ακοής. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε τη μεγάλη περιπέτεια που περνά ο Στρατής από τον Απρίλιο του 2010, όταν στη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα στο Πλωμάρι και ενώ είχε μόλις γίνει αλλαγή, τραυματίστηκε σοβαρά και στα δύο αυτιά από κροτίδα που "έσκασε" δίπλα του την ώρα που έλυνε τα κορδόνια του. Μια ανεγκέφαλη ενέργεια ενός μόνιμου οπλίτη στον Ελληνικό Στρατό, ο οποίος πέταξε (ή κλότσησε κατά... λάθος όπως αποφάνθηκε η στρατιωτική δικαιοσύνη) τη συγκεκριμένη κροτίδα, αλλάζοντας την καθημερινότητά του...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey