Έρχεται 1.000.000€ για το Στάδιο Πολιχνίτου και 400.000€ για το "Καραβαγγέλειο" Στύψης

31/05/2017 - 15:03 Τελευταία τροποποίηση στις 31/05/2017 - 16:04

Δύο αθλητικά έργα στη Λέσβο εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου 2017, όπου συνολικά αναμένεται να χρηματοδοτηθούν 35 έργα και μελέτες, συνολικού προϋπολογισμού 18,3 εκατομμυρίων ευρώ. 

Πρόκειται για το Στάδιο Πολιχνίτου και το "Καραβαγγέλειο" Γήπεδο Στύψης, τα οποία θα ανακαινιστούν πλήρως, με τις σχετικές αποφάσεις να έχουν εγκριθεί στο σύνολό τους από τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρο Χαρίτση, ο οποίος αποδέχθηκε ουσιαστικά όλες τις προτάσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο της αναβάθμισης του Δημοτικού Σταδίου Πολιχνίτου έχει προϋπολογιστεί σε 1.000.000€ και αφορά την ολική ανακατασκευή του. Με το συγκεκριμένο κονδύλι θα πραγματοποιηθούν εργασίες κατασκευής ταρτάν, λύνοντας ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει συνολικά ο κλασικός αθλητισμός της Λέσβου και επιπρόσθετα θα τοποθετηθούν κερκίδες, αλλά και πυλώνες ηλεκτροφωτισμού. Ο Δήμος Λέσβου από την πλευρά του έχει εξασφαλίσει την εκταμίευση των χρημάτων που απαιτούνται για την τοποθέτηση χλοοτάπητα ή συνθετικού τάπητα, ανάλογα με το τι ακριβώς έχει αποφασιστεί βάσει των μελετών.  

Σε ότι αφορά το "Καραβαγγέλειο" Γήπεδο Στύψης, ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στις 400.000€, ένα κονδύλι ιδιαιτέρως υψηλό. Πρόκειται για μια αθλητική εγκατάσταση, η οποία ανήκει στο σύλλογο του Γερμανού Καραβαγγέλη, ο οποίος συντηρείται από το ομώνυμο κληροδότημα. Ωστόσο υπάρχει το νομικό πλαίσιο για την επένδυση με συμμετοχή της Πολιτείας. Με τα χρήματα αυτά αναμένεται να γίνουν όλες οι απαιτούμενες χωματουργικές εργασίες και η επίστρωση, πριν την τοποθέτηση συνθετικού τάπητα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ παράλληλα θα εκσυγχρονιστούν τα αποδυτήρια, θα τοποθετηθεί λυόμενη κερκίδα και ενδεχομένως να εγκατασταθεί και ηλεκτροφωτισμός.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός πως απουσιάζει για ακόμα μία φορά σχετική πρόβλεψη από πλευράς των τοπικών φορέων της Λέσβου για την κατασκευή ενός Κλειστού Γυμναστηρίου, που θα εξυπηρετήσει τα αθλήματα σάλας (μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ). Δημιουργώντας ερωτηματικά για την ιεράρχηση των βασικών αναγκών του αθλητισμού στο νησί μας, βάσει των οποίων θα έπρεπε κάθε χρηματοδότηση -που είναι πάντοτε καλοδεχούμενη- να αξιοποιείται στο έπακρο και για όσο το δυνατόν περισσότερες παρεμβάσεις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey