Γ. Βασιλειάδης: «Το Β. Αιγαίο ήταν... ξεχασμένο από τον ήλιο!» [vid]

02/05/2018 - 20:29 Τελευταία τροποποίηση στις 02/05/2018 - 20:59

«Προσπαθούμε να χτίσουμε στέρεες βάσεις στον αθλητισμό, ποντάροντας στη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών», τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης και ακολούθως απάντησε σε ερώτηση του «Ε» γύρω από τις επαυξημένες ανάγκες του νησιού σε επίπεδο αθλητικών υποδομών.

«Το Βόρειο Αιγαίο, για διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε τώρα, ήταν… ξεχασμένο από τον ήλιο. Υπάρχουν σε κάποιες περιοχές στη χώρα υποδομές πολλαπλάσιες του αθλητικού τους δυναμικού και σε άλλες, όπως εδώ, δεν υπάρχει τίποτα. Δεν ήρθα για να σας υποσχεθώ ότι θα λύσουμε όλα τα προβλήματα από τη μια μέρα στην άλλη. Το Κλειστό Γυμναστήριο είναι τεράστιο πρόβλημα. Αλλά δεν μπορώ, εφόσον έχουν δεσμευτεί ήδη 5 εκ. ευρώ για το νέο κολυμβητήριο, να εντάξουμε και ένα ακόμα υπερσύγχρονο Κλειστό Γυμναστήριο. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν γίνονται άλλες παρεμβάσεις. Δεν μας αρέσουν τα μεγάλα λόγια, έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε και μεγάλο προϋπολογισμό. Όμως ευελπιστώ ότι το επόμενο διάστημα θα βρούμε και άλλους πόρους για να εντάξουμε έργα στον αθλητισμό».

Ο κ. Βασιλειάδης επεσήμανε ότι μέσα σε μια τριετία, από την ανάληψη των καθηκόντων του, έχουν διπλασιαστεί οι πόροι του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων για τον αθλητισμό από 5 σε 10 εκ. ευρώ. Δεν είναι μεγάλα τα ποσά, είναι μικρά. Χρειάζεται στοχοπροσήλωση ώστε ενώνοντας τις δυνάμεις μας, να εκσυγχρονίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες αθλητικές υποδομές. Όσο βάζουμε προτεραιότητες στις ανάγκες, σε ένα πλάνο τριετίας, θα δείτε ότι τα αποτελέσματα θα είναι πολλαπλασιαστικά για κάθε περιοχή».

Να σημειωθεί ότι αργά το απόγευμα, στην κεντρική του εισήγηση στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο, στη διάρκεια της θεματικής «Πολιτισμικά Αγαθά και Αθλητικές Υποδομές», ο κ. Βασιλειάδης γνωστοποίησε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Λέσβου για την ανακατασκευή του Γηπέδου Άντισσας και του 5x5 του «Μιχαλέλλειου Πλωμαρίου», ενώ παράλληλα γνωστοποίησε ότι θα γίνουν και επιπρόσθετες παρεμβάσεις στις αθλητικές υποδομές του νησιού, κατόπιν συνεννόησης με τους αθλητικούς φορείς και πάντοτε σε συνεργασία με ιεράρχηση προτεραιοτήτων και αναγκών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey