Με 20 αθλητές στο Αρχαίο Πένταθλο της Λήμνου

  • SportLesvos
  • Κατηγορία Γενικές

Με 20 αθλητές στο Αρχαίο Πένταθλο της ΛήμνουΗ 4η διεθνής αθλητική και πολιτιστική διοργάνωση «Αρχαίο Πένταθλο Λήμνος 2018» θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο γειτονικό νησί, από την Πέμπτη 12 έως το Σάββατο 14 Ιουλίου. Διοργανωτής είναι ο Δήμος Λήμνου, σε συνεργασία με το Τμήμα Στίβου της Αθλητικής Ένωσης Λήμνου και τον Αθλητικό Όμιλο Ηφαιστία Κοντοπουλίου. Η διοργάνωση πραγματοποιείται επίσης με την ευγενική υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ.

Η αυλαία του Αρχαίου Πεντάθλου ανοίγει φέτος στις 12 Ιουλίου, με την τελετή έναρξης (20:00) στον αρχαιολογικό χώρο της Προϊστόρικής Μύρινας, στον Ρωμέικο Γιαλό, με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Λήμνου σε διδασκαλία του Γ. Χαριτάκη.

Την Παρασκευή 13 Ιουλίου ξεκινά το αγωνιστικό μέρος, με τα αγωνίσματα της δισκοβολίας και του ακοντισμού. Οι συμμετέχοντες από την Τρεμετζίνα της Ιταλίας, την Ποζέγκα της Σερβίας, τη Λέσβο, τη Λάρισα και τη Λήμνο θα διαγωνιστούν στις 18:30 στην παραλία της Αρχαίας Ηφαιστίας στα δύο αυτά αγωνίσματα, ενώ στις 21:00 θα ακολουθήσει γιορτή στην πλατεία του Κοντοπουλίου, που διοργανώνουν ο Α.Ο. Ηφαιστία και η Τοπική Κοινότητα Κοντοπουλίου, με τη συμμετοχή χορευτικού συγκροτήματος του παραρτήματος του Λυκείου Ελληνίδων.

Το Σάββατο 14 Ιουλίου, στα Ρηχά Νερά στη Μύρινα (γήπεδο Beach Volley) οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν στις 10:00 π.μ. στην πάλη, ενώ την ίδια μέρα το απόγευμα, στις 18:30, στο Δημοτικό Στάδιο Μύρινας, θα ακολουθήσουν τα αγωνίσματα του δρόμου και του άλματος εις μήκος. Οι νικητές των αγώνων θα βραβευθούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγωνισμάτων με τις απονομές, ενώ θα ακολουθήσει η τελετή λήξης.

Το νησί μας θα συμμετάσχει με αποστολή 20 αθλητών και 4 συνοδών, στοχεύοντας σε ακόμα μία διοργάνωση σε μια ανταγωνιστική παρουσία απέναντι σε αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συγκεκριμένα θα αγωνιστούν οι: Βασίλης Γρηγορίου, Παντελής Μαυρογιώργης, Παναγιώτης Λικάϊ, Δημήτρης Βασίβαγλης, Παντελής Μιχαλακέλλης, Άγγελος Κιούρας, Κωνσταντίνος Θεριουδάκης, Δημήτρης Δεληγάννης, Στέλιος Κωντηβέης, Άγγελος Νικολαράς, Ευστρατία Πλωμαρίτου, Ερίσα Τσολάκου, Εμμανουέλλα Αμπουλού, Μιχαέλα Φυρίγγου, Κασσιανή Κουσουνιά, Μαρία Αγκοπιάν, Στρατούλα Αγκοπιάν, Μαρία Κουμαρά, Αναστασία Ασημίνου, Κασσάνδρα Ντερβίση.

Αρχηγοί αποστολής θα είναι οι Θόδωρος Στεργίου και Μιχάλης Κουσουνιάς, ενώ τα παιδιά θα συνοδέψουν επίσης η Χριστίνα Καλλοντζή και η δευτεραθλήτρια Ευρώπης στο βάδην κάτω των 18 ετών, Όλγα Φιάσκα.

Το Αρχαίο Πένταθλο αναβίωσε για πρώτη φορά το 2015 απο το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου, ενώ κατά τα επόμενα χρόνια τη διοργάνωση ανέλαβε ο Δήμος Λήμνου, σε συνεργασία με τους τοπικούς αθλητικούς συλλόγους ΑΕΛ και Ηφαιστία, το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου και την Επίτιμη Προξενική Αρχή της Ιταλίας στη Λήμνο. Πολύτιμοι αρωγοί και συνεργάτες οι δεκάδες εθελοντές που υποστηρίζουν κάθε χρόνο με ενθουσιασμό το Αρχαίο Πένταθλο βοηθώντας να γίνει πραγματικότητα.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Λήμνου σε σχετική ανακοίνωση: «Προσκαλούμε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της Λήμνου να πάρουν μέρος σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού, που αντλεί την ύπαρξή της από τη μυθολογική μας παράδοση, αφού οι Αργοναύτες ήταν αυτοί που επινόησαν το σύνθετο άθλημα του Πεντάθλου όταν ήρθαν στο νησί, πρώτη στάση της εκστρατείας τους».

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018: ΕΝΑΡΞΗ

20:00 - ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ - ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΥΡΙΝΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018: 1Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΕΡΑ

18:30 ΔΙΣΚΟΣ – ΑΚΟΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΗΦΑΙΣΤΙΑΣ

21:00 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018: 2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΕΡΑ

10:00-12:00 – ΠΑΛΗ ΣΤΑ ΡΗΧΑ ΝΕΡΑ (BEACH VOLLEY)

18:30 – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΜΥΡΙΝΑΣ

ΔΡΟΜΟΣ – ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΜΗΚΟΣ

ΑΠΟΝΟΜΕΣ - ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

Karekos728x90