Τα πιο... διαβαστερά του 2018!

31/12/2018 - 17:12 Τελευταία τροποποίηση στις 31/12/2018 - 18:52

Για όγδοη διαδοχική χρονιά, το «SL» συγκέντρωσε την πιο «διαβαστερή» 11άδα θεμάτων του κατά το 2018, το οποίο μας αποχαιρετά σε λίγες ώρες. Πρόκειται για μια λίστα, η οποία δημιουργείται αυτόματα από τις δικές σας αναγνώσεις μέσα στη διάρκεια του χρόνου, καταγράφοντας με αυτόν τον τρόπο όσα σας κέντρισαν το ενδιαφέρον από την ειδησεογραφία του SportLesvos.gr.

Αυτή τη χρονιά ο στίβος είχε την τιμητική του και όχι μόνο κατέκτησε την πρωτιά στο Νο1, αλλά είχε συνολικά 5 καταγραφές στην κορυφαία 11άδα θεμάτων του 2018! Φυσικά, στις υπόλοιπες θέσεις κυριαρχεί το ποδόσφαιρο, με λίγο Αιολικό, περισσότερο Διαγόρα Αγίας Παρασκευής, το τοπικό ποδόσφαιρο στις διοργανώσεις της ΕΠΣ Λέσβου, ενώ υπάρχει και μία είσοδος των Μικτών ομάδων και συγκεκριμένα των νέων. Ασφαλώς, το ενδιαφέρον σας κέντρισαν τα αθλητικά ντοκιμαντέρ του «SL», τόσο εκείνο του Πραξιτέλη Βούρου «Όνειρα που γίνονται πραγματικότητα», όσο και της Όλγας Φιάσκα «Βαδίζοντας προς την κορυφή», για τα οποία είμαστε απόλυτα περήφανοι!

Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, έτσι και κατά το 2018 υπήρξε και μία πολύ δυσάρεστη είδηση που σόκαρε την τοπική αθλητικη κοινότητα, με τον αδόκητο χαμό του Νίκου Μαλλή να μας πονά όλους.

Ας θυμηθούμε τα πιο «διαβαστερά» θέματα του 2018, ιεραρχικά βάσει διαδικτυακής επισκεψιμότητας, καταλήγοντας σταδιακά στα κορυφαία σε αναγνωσιμότητα άρθρα του «SL».

11. Τεράστια νίκη η Μικτή ΕΠΣΛ στους νέους!

(6 Ιανουαρίου 2018 - 3.870 αναγνώσεις)

Στη Χίο, για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα προεπιλογής εθνικών ομάδων, διεξάγεται ο 13ος Όμιλος μεταξύ των νησιωτικών Ενώσεων και η Μικτή νέων της ΕΠΣ Λέσβου μετά την απρόσμενη ανατροπή από τις Κυκλάδες (2-3, από 2-0) δείχνουν χαρακτήρα και ρεφάρουν την ήττα της πρεμιέρας, επικρατώντας της αντίστοιχης Μικτής ΕΠΣ Δωδεκανήσων με σκορ 0-1, χάρη σε γκολ του Γαλιμίτη στο 75ο λεπτό. 

10. Πραξιτέλης Βούρος | Όνειρα που γίνονται πραγματικότητα [doc]

(18 Ιουλίου 2018 - 4.011 αναγνώσεις)

Η πρώτη απόπειρα του «SL» να δημουργήσει ένα αθλητικό ντοκιμαντέρ είχε ως κεντρικό ήρωα τον Πραξιτέλη Βούρο, για χάρη του οποίου ταξιδέψαμε στην Κύπρο στο πλαίσιο της διεξαγωγής του αγώνα ΑΠΟΕΛ - Ρεάλ Μαδρίτης, στο πλαίσιο του Champions League, μιλώντας πριν και μετά με αρκετούς ανθρώπους που έβαλαν στα πρώτα χρόνια της ποδοσφαιρικής του ενασχόλησης το δικό τους λιθαράκι για να γίνει ο «Πράξι» αυτός που είναι σήμερα. 

9. «Γκάφα» με τις κάρτες!

(2 Ιανουαρίου 2018 - 6.332 αναγνώσεις)

Σε «γκάφα ολκής» υποπίπτει ο Αιολικός, σχετικά με τις κάρτες που πήραν σκόπιμα δύο ποδοσφαιριστές του στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος στη Γ' Εθνική, ώστε να... εκτίσουν στο παιχνίδι του Κυπέλλου Λέσβου με τον Διαγόρα Αγ. Παρασκευής. Χρήστου και Παληγεώργος αναμενόταν λοιπόν να μείνουν εκτός αποστολής για τον ημιτελικό, αλλά με μια πιο προσεκτική ανάγνωση της προκήρυξης της Γ' Εθνικής, οι άνθρωποι του Αιολικού διαπίστωσαν πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο για τις κίτρινες, παρά μόνο για τις κόκκινες κάρτες. Κι έτσι ο Κώστας Ψυρόπουλος θα στερηθεί των υπηρεσιών του στο επόμενο ματς πρωταθλήματος. 

8. Τα είδαν... όλα στον αέρα!

(21 Ιανουαρίου 2018 - 7.099 αναγνώσεις)

Δεν έφτανε η ήττα από τον Πανθηραϊκό στον Διαγόρα Αγίας Παρασκευής, αλλά και το πολύωρο ταξίδι στη Σαντορίνη, ήρθαν και οι άσχημες καιρικές συνθήκες πάνω από τη Μυτιλήνη, που δεν επέτρεψαν στο αεροπλάνο της βραδινής πτήσης να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης». Ο πιλότος έκανε τριπλή προσπάθεια καθόδου στον αεροδιάδρομο, αλλά η προσγείωση ήταν αδύνατη. Έτσι το αεροπλάνο επέστρεψε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας και η αποστολή του Διαγόρα διανυκτέρευσε στην πρωτεύουσα, όπως και οι υπόλοιποι επιβάτες, επιστρέφοντας με μια από τις επόμενες πτήσεις στο νησί, αρκετά ταλαιπωρημένηοι όλοι τους, τη Δευτέρα.

7. Στα πέναλτι ο Ατρόμητος Ανεμώτιας!

(17 Ιανουαρίου 2018 - 8.510 αναγνώσεις)

Στον τελικό του Κυπέλλου Λέσβου προκρίνεται ο Ατρόμητος Ανεμώτιας, νικώντας στα πέναλτι τον ΑΟ Μεσοτόπου με 5-6, σε ένα συναρπαστικό ματς που πραγματοποιήθηκε στο Γήπεδο Αγίας Παρασκευής. Ο κανονικός αγώνας ολοκληρώθηκε ισόπαλος με σκορ 1-1, όπως και η παράταση. Ωστόσο στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι, ο Ατρόμητος πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης και θα βρεθεί έτσι για τρίτη φορά τα τελευταία 4 χρόνια σε τελικό Κυπέλλου Λέσβου.

6. Ασημένια στην Ευρώπη η Όλγα Φιάσκα!

(5 Ιουλίου 2018 - 9.144 αναγνώσεις)

Η Όλγα Φιάσκα ανεβαίνει στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ18 στο Γκιορ της Ουγγαρίας, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στα 5.000μ βάδην και μαζί το εισιτήριο της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

5. Όταν η αγάπη για το στίβο ξεπερνά όλες τις αντιξοότητες

(28 Ιουνίου 2018 - 10.228 αναγνώσεις)

Η συγκλονιστική ιστορια της Κατερίνα Τζινιέρη από την Ερεσό και των Παναγιώτας Τσαλαβούτη, Φωτεινής Ρουμελιώτη από την Άγρα, που διανύουν αρκετές φορές την εβδομάδα εκατοντάδες χιλιόμετρα για να προπονηθούν στο στίβο του Σταδίου «Κώστας Κεντέρης» της Καλλονής. Οι τρεις πρωταθλήτριες του Αρισβαίου ξεπερνούν τις αντιξοότητες και καταφέρνουν μάλιστα να διακριθούν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, αποτελώντας μεγάλες ελπίδες του κλασικού αθλητισμού της Λέσβου για τα επόμενα χρόνια.   

4. Χάλκινο ολυμπιακό μετάλλιο η Φιάσκα!

(16 Οκτωβρίου 2018 - 11.673 αναγνώσεις)

Μια από τις πιο σπουδαίες στιγμές στην ιστορία του γράφει ο κλασικός αθλητισμός της Λέσβου, χάρη στην Όλγα Φιάσκα που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του Μπουένος Άιρες στα 5.000μ βάδην, με εκπληκτική παρουσία και στις δύο κούρσες του τελικού. Αυτό ήταν το τρίτο διεθνές μετάλλιο για την πρωταθλήτρια της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης μέσα στο 2018, μετά το ασημένιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ18 του Ζρένγιανιν στη Σερβία και το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 του Γκιορ στην Ουγγαρία.

3. Έπεσαν τα... τείχη για την υποδοχή της Όλγας Φιάσκα!

(21 Οκτωβρίου 2018 - 11.911 αναγνώσεις)

Μοναδικές στιγμές έζησαν όσοι βρέθηκαν στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης, κατά την υποδοχή της χάλκινης Ολυμπιονίκη του Μπουένος Άιρες, Όλγας Φιάσκα. Η κάμερα του «SL» κατέγραψε τα όσα συγκινητικά εκτυλίθηκαν και το βίντεο που δημιουργήθηκε, ξεπέρασε τις 14.000 προβολές στο facebook!

2. Θρήνος! «Έφυγε» σε τροχαίο ο Νίκος Μαλλής

(16 Ιουνίου 2018 - 12.582 αναγνώσεις)

Σε βαθύ πένθος βυθίζεται η Λέσβος στο άκουσμα της είδησης του χαμού σε τροχαίο δυστύχημα του Νίκου Μαλλή, γιου του παλιού προέδρου της ΑΕΛΚ Γιώργου Μαλλή. Ο νεαρός τερματοφύλακας, με συμμετοχές στη Super League φορώντας τα γάντια της ΑΕΛΚ, αλλά και πέρυσι στη Γ' Εθνική με τον Διαγόρα Αγίας Παρασκευής, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και μαζί τη ζωή του, σε ηλικία μόλις 22 ετών, στη διασταύρωση με το Πυργί αμέσως μετά την Παγανή, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος από το ψιλόβροχο. 

1. ΟΛΓΑ ΦΙΑΣΚΑ | Βαδίζοντας προς την κορυφή [doc]

(26 Δεκεμβρίου 2018 - 13.009 αναγνώσεις)

Το δεύτερο κατά σειρά αθλητικό ντοκιμαντέρ του SportLesvos.gr πραγματεύεται την ιστορία της χάλκινης Ολυμπιονίκη νέων στα 5.000μ βάδην, Όλγα Φιάσκα, που ξεπέρασε όλες τις δυσκολίες για να ανέβει στο ολυμπιακό βάθρο. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική από την πρώτη ημέρα προβολής του στο Facebook, με κοινοποιήσεις από κάθε γωνιά του κόσμου και αναδημοσιεύσεις από μεγάλες ιστοσελίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ξεπερνώντας τις 26.000 προβολές μέσα σε ελάχιστα 24ωρα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey