«Δεν γκρινιάζουμε, διεκδικούμε τα αυτονόητα!»

19/09/2019 - 18:09

Στην εκπομπή «99 Και Σήμερα», στο Νησί 99 fm, φιλοξενήθηκαν ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής ΕΟΚ Λέσβου Δημήτρης Κουκουνιάς και ο ιδρυτής – προπονητής της Άθλησης Σωκράτης Γιακουμής. Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων των αθλημάτων σάλας με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και οι προβληματισμοί που κατέθεσαν στη δημοτική αρχή, αναφορικά με την ανυπαρξία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, εδώ και αρκετά χρόνια, σε ότι αφορά το μπάσκετ, το βόλεϊ και το χάντμπολ.

«Νιώθουμε άνθρωποι ενός άλλου, κατώτερου, Θεού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκουνιάς, σχολιάζοντας τις αθλητικές υποδομές του νησιού μας, που έχουν μείνει στη δεκαετία του ’90, συμπληρώνοντας πως «όταν σε όλη την Ελλάδα ξεφύτρωναν σαν τα μανιτάρια νέες και σύγχρονες εγκαταστάσεις, ειδικά με το πρόγραμμα «Ελλάδα 2004» ενόψει της Ολυμπιάδας της Αθήνας, η Λέσβος ήταν δυστυχώς ουραγός».

«Ήταν η πρώτη φορά που μαζευτήκαμε τόσοι πολλοί φορείς από τα αθλήματα σάλας για να συζητήσουμε ένα μείζον πρόβλημα, που μας καίει πάνω από 20 χρόνια, ένα πρόβλημα που διαιωνίζεται», συμπλήρωσε ο κ. Γιακουμής και πρόσθεσε: «Θέλω να σταθώ στο ότι δεν πρόκειται να μείνουμε σε αυτή τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης. Οφείλουμε να είμαστε περισσότερο διεκδικητικοί, ώστε να αρχίσουν αυτές οι πιέσεις να έχουν αποτελέσματα και η Λέσβος να αποκτήσει αξιοπρεπή Κλειστά Γυμναστήρια. Γιατί μετά από τόσα χρόνια ανυπαρξίας έργων, το δικαιούται.»

Σημειώνεται ότι η Τοπική Επιτροπή ΕΟΚ Λέσβου, όπως διευκρίνισε και στον ίδιο τον Δήμαρχο Μυτιλήνης ο κ. Κουκουνιάς, έχει αποφασίσει αναστολή όλων των πρωταθλημάτων της επ' αόριστον, περιμένοντας να γίνει το αυτονόητο, να δοθεί άδεια λειτουργίας στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης και να ελεγχθούν ενδελεχώς όλοι οι ανοικτοί αθλητικοί χώροι, όπου διεξάγονται αγώνες και προπονήσεις.

«Δεν χρειάζεται να θρηνήσουμε πρώτα κάποιο θύμα, όπως συνέβη στη Χίο, για να αναλάβει δράση ο Δήμος», ανέφερε ο κ. Γιακουμής.

«Βάσει προκήρυξης είμαστε υπόλογοι», πρόσθεσε ο κ. Κουκουνιάς, επισημαίνοντας ότι «δεν γκρινιάζουμε, διεκδικούμε τα αυτονόητα, άδεια καταλληλότητας και παραχώρηση των γηπέδων από τον φορέα που τα διαχειρίζεται στις ομάδες. Αν δεν υπάρξουν έλεγχοι, δεν υπάρχει αθλητική δράση.»

Δείτε αναλυτικά όσα συζητήθηκαν στο βίντεο του «Ν»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey