Πεζοπορία και καθαρισμός στα Λάψαρνα από τον "Ορειάς"

27/09/2023 - 22:32

Ο Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου ΟΡΕΙΑΣ τιμώντας τον μήνα Οκτώβριο, που έχει οριστεί ως μήνας πρόληψης του καρκίνου του μαστού, αφιερώνει την 1η πεζοπορία του μήνα στον ιερό αυτό σκοπό και σας προσκαλούμε να πεζοπορήσετε και να κολυμπήσετε μαζί μας από τη Λιώτα ως τα Λάψαρνα.

Το ραντεβού μας θα είναι στο My Market απ' όπου στις 08:00, με το λεωφορείο που έχει ναυλώσει ο σύλλογός μας, θα ξεκινήσουμε για τον προορισμό μας. Για την πεζοπορία θα χωριστούμε σε δυο ομάδες, ως εξής:

Η μια ομάδα με οδηγό τον Δαμιανό Σταθάκη θα κατέβει από το λεωφορείο πρώτη, λίγο πριν από τη Μονή Υψηλού απ’ όπου θα ξεκινήσει τη διαδρομή της. Θα ακολουθήσει μια κατηφορική διαδρομή από μονοπάτια προς Λάψαρνα και από εκεί κατά μήκος της ακτογραμμής, από μονοπάτια πάλι, θα καταλήξει στη Λιώτα. Η διαδρομή αυτή είναι περίπου 13 χιλιόμετρα, είναι αρκετά απαιτητική και όποιος ενδιαφέρεται να πάρει μέρος σ’ αυτήν θα ΠΡΕΠΕΙ να τηλεφωνήσει, πριν συμπληρώσει τη δήλωση, τον Δαμιανό για πληροφορίες (6977915615).

Η άλλη ομάδα με οδηγό τον Γιώργο Σαμαρά θα κατέβει από το λεωφορείο στη Λιώτα, απ’ όπου θα ξεκινήσει τη διαδρομή της από αγροτικό δρόμο προς τα Λάψαρνα και θα επιστρέψει από τον ίδιο δρόμο.  Η απόσταση που θα διανυθεί συνολικά θα είναι 11 χιλιόμετρα και η διαδρομή κρίνεται εύκολη. Και οι δυο ομάδες θα έχουν χρόνο για κολύμπι στα Λάψαρνα. Εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν (ζέστη), θα βοηθήσουμε όλοι στον καθαρισμό της παραλίας.

Μετά το πέρας της πεζοπορίας (και του μπάνιου) θα φάμε σε τοπικό εστιατόριο. Απαραίτητα θεωρούμε το μακρύ παντελόνι και τα παπούτσια πεζοπορίας (ή έστω ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running). Μην παραλείψετε να έχετε μαζί σας μαγιό και πετσέτα (που θα βρίσκονται στο σακίδιό σας κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας). Επίσης τονίζουμε το πόσο σημαντικό είναι να έχετε άφθονο νερό μαζί σας αλλά και καπέλο, αντηλιακά, κ. ά. συναφή για την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη προστασία σας από τον ήλιο και τη ζέστη.

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή (πατώντας Επόμενο) είτε σκοπεύετε να έρθετε με το λεωφορείο που θα ναυλώσει ο σύλλογος είτε με δικό σας μέσον, καθώς  και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε το εστιατόριο για τις προτιμήσεις μας. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το οργανωτικό κομμάτι της πεζοπορίας καλείτε τη Μαρία Δεληγιώργη στο 6942934415 ενώ για πληροφορίες σχετικές με το τεχνικό κομμάτι της πεζοπορίας τον Δαμιανό Σταθάκη στο 6977915615.Καλή μας αντάμωση!

Elia-thalassa
Elia-thalassa

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey