Με έξι μετάλλια και καλά πλασαρίσματα στον Σχινιά

Άκρως επιτυχημένη η παρουσία των συλλόγων της Λέσβου, αλλά και της Λήμνου, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 24-26 Ιουλίου στον Σχινιά. Οι κωπηλάτες και οι κωπηλάτριες των νησιών μας επέστρεψαν με 6 μετάλλια, αποδεικνύοντας ότι η δουλειά που γίνεται στην κωπηλασία αποδίδει καρπούς και μάλιστα διαχρονικά.

Μεγάλη πρωταγωνίστρια των αγώνων η Ελένη Λεβεντέλλη του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης, που μετά το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ κορασίδων, κατόρθωσε να κατακτήσει και το ασημένιο μετάλλιο στο σκιφ νεανίδων συναγωνιζόμενη μεγαλύτερες ηλικίας αθλήτριες, τερματίζοντας σε 7:41.22, με 1η την Αναστασιάδου (ΝΟΚ - 7:36.88). Η πρωταθλήτρια του ΝΟΜ συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία, προσθέτοντας διακρίσεις και μετάλλια στη συλλογή της, δείχνοντας πανέτοιμη για νέες προκλήσεις με την Εθνική ομάδα ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τον Σεπτέμβριο στο Ντούισμπουργκ.

Στη δίκωπο άνευ των εφήβων οι Χρήστος Λάσκαρης / Παναγιώτης Τεντολούρης (ΝΟΜ) κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, με επίδοση 6:53.31. Στην 3η θέση του βάθρου ανέβηκαν επίσης και οι Παναγιώτης Πινάκης / Στρατής Τριανταφύλλου του Αίολου Μυτιλήνης στο διπλό σκιφ εφήβων, με χρόνο 6:39.95.

Εξαιρετικές θέσεις κατέκτησαν ακόμα μια σειρά από πληρώματα του ΝΟΜ και του Αίολου. Συγκεκριμένα, στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών οι Βύρων Χατζηελευθερίου / Στρατής Τριανταφύλλου (Αίολος) ήταν 4οι με 6:37.10, στο διπλό σκιφ νεανίδων οι Φερενίκη Κουνέλλη / Βιβή Τζουτζομήτρου (Αίολος) ήταν 4ες με 7:52.21 και στη δίκωπο άνευ παίδων οι Χρήστος Λάσκαρης / Παναγιώτης Τεντολούρης (ΝΟΜ) ήταν 4οι με 7:33:44.

Την 5η θέση κατέκτησαν στο σκιφ εφήβων ο Παναγιώτης Πινάκης (Αίολος) κέρδισε την 5η θέση με 7:50.06 και στο τετραπλό σκιφ παίδων οι Ν. Πασπατής / Κ. Ρούγγος / Στρ. Καρέτας / Στρ. Κουρασαντζής (ΝΟΜ) ήταν 5οι με 7:02:02.

Τέλος, στο τετραπλό σκιφ ανδρών οι Β. Χατζηελευθερίου / Π. Γαβριήλ / Π. Πινάκης / Στρ. Τριανταφύλλου τερμάτισαν στην 6η θέση με 6:24.91, στο σκιφ νεανίδων η Δήμητρα-Ελένη Κοντού ήταν 7η με 8:06.82 και στο διπλό σκιφ παίδων οι Νίκος Ευαγγελινός / Ιγνάτης Γκαφάρι ήταν 8οι με 7:54:80.

Διακρίσεις και επιτυχίες είχε και ο Ναυτικός Όμιλος Λήμνου, μεταξύ άλλων και με δύο ασημένια μετάλλια. Στο διπλό σκιφ ανδρών οι Παναγιώτης Μαγδανής / Χαράλαμπος Ντινενής τερμάτισαν στη 2η θέση με 6:32.90 και στο διπλό σκιφ ανδρών οι Νικήτας Κατσουλάκης / Χαράλαμπος Ντινενής επίσης στη 2η θέση με 6:28.30.

Για λίγο εκτός βάθρου έμεινε ο Κωνσταντίνος Ελευθεράκης στο σκιφ εφήβων, κατακτώντας την 4η θέση με 8:02.36, ενώ ο ίδιος αθλητής ήταν επίσης 6ος στο σκιφ παίδων με 8:32:27.

Karekos728x90