Χάλκινη στην Ευρώπη η Λεβεντέλλη!

06/09/2021 - 10:34 Τελευταία τροποποίηση στις 06/09/2021 - 15:59

Είναι μια από τις κορυφαίες κωπηλάτριες της ηλικίας της και το αποδεικνύει σε κάθε μεγάλη διοργάνωση που λαμβάνει μέρος. Ο λόγος για την Ελένη Λεβεντέλλη, που απέδειξε του λόγου το αληθές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών, στην Κρούζιτσα της Πολωνίας.

Η Μυτιληνιά πρωταθλήτρια ήταν εντυπωσιακή, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών. Η πρώην κωπηλάτρια του ΝΟΜ, που ανήκει πλέον στο ΝΟ Κατερίνης, πλασαρίστηκε από το ξεκίνημα της κούρσας στην 3η θέση και διατηρήθηκε εκεί μέχρι το τέλος, τερματίζοντας σε 7:47:77, χάνοντας για λίγο το ασημένιο που κέρδισε η Μπέιτς από τη Μ. Βρετανία με 7:46.93, ενώ σχεδόν στο φωτο φινις κέρδισε το χρυσό η Αυστριακή Τεφεντάλερ με χρόνο 7:46.37.

Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι το γεγονός, πως η Λεβεντέλλη είναι μόλις 18 ετών, έχοντας να συναγωνιστεί μεγαλύτερες ηλικιακά αθλήτριες, γεγονός που δεν την πτόησε να κοιτάξει στα μάτια τις αντιπάλους της. Περήφανη μαμά η Άννα Ζαχαρίου, προπονήτριά της και μέλος του ομοσπονδιακού τιμ πλέον, μια ακόμα μεγάλη διάκριση για την κωπηλασία του νησιού μας.

Στη διοργάνωση συμμετείχε όμως και ο Στράτος Τριανταφύλλου του Αίολου Παμφίλων, ο οποίος κατέκτησε με τον Ανδρέα Αθανασιάδη Καούδη την 1η θέση στον μικρό τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, με επίδοση 6:29.26, κατακτώντας την 7η θέση στη γενική κατάταξη. Επίτευγμα ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος της διοργάνωσης, αλλά και το ότι ήταν ουσιαστικά η παρθενική συμμετοχή του Μυτιληνιού κωπηλάτη σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Η ελληνική αποστολή πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο με τις Ευαγγελία Αναστασιάδου και Ευαγγελία Φράγκου στο διπλό σκιφ των κοριτσιών, ενώ ο Χρήστος Στεργιάκας και ο Ιάσονας Εξάρχου παρότι νέο πλήρωμα κατάφεραν να κατακτήσουν το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό των αγοριών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey