Ιστορικό παγκόσμιο ρεκόρ από την Μηλένα Κοντού

12/12/2022 - 17:10

Ένα σπουδαίο Παγκόσμιο ρεκόρ ανέδειξε ο έλεγχος των χρόνων των νικητών του 1ου Πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστής Κωπηλασίας της Θεσσαλονίκης με τις κορυφαίες επιδόσεις στον κόσμο που πλέον καταχωρεί η Διεθνής Ομοσπονδία Κωπηλασίας. Το πέτυχε στην ελαφρά κατηγορία η Μηλένα Κοντού του ΝΟ Μυτιλήνης στο αγώνισμα των 2000μ. ηλικιακής κατηγορίας 17-18 ετών τερματίζοντας  το εργόμετρό της σε χρόνο 7:04.09.

Ένας χρόνος που καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ που άντεχε από το μακρινό 2013 , εδώ και 9 χρόνια όταν η τότε 18χρονη Αμερικανίδα Κριστίν Καβάλο είχε σημειώσει χρόνο 7:05.07.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Κωπηλατική ομοσπονδία, το Παγκόσμιο ρεκόρ της Μηλένας Κοντού είναι το δεύτερο που κατέχει η Ελλάδα μετά από εκείνο που κατέχει από το 2016 η Σοφία Ασουμανάκη και πέτυχε στον Πανελλήνιο αγώνα στου Ρέντη και μάλιστα είναι στην ίδια κατηγορία 17-18 ετών αλλά στη βαριά. Κάτι που σημαίνει ότι η χώρα μας είναι πλέον κυρίαρχη στην συγκεκριμένη κατηγορία των γυναικών αφού κατέχει τα δυο παγκόσμια στο ελαφρύ και το βαρύ αγώνισμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μηλένα Κοντού βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη μαζί με το κλιμάκιο της Εθνικής ομάδας που προετοιμάζεται στο Σχοινιά και θα παραμείνει ως τις 18 Δεκεμβρίου και κατάφερε να κάνει μια κορυφαία επίδοση παρά την προπονητική επιβάρυνση του κοινοβίου.   

Η Μηλένα Κοντού αναδείχθηκε το 2022 πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κατηγορία Κ23 στο διπλό μαζί με την Στέλλα Νάτσιουλα, ήταν 5η στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της ίδιας κατηγορίας στο σκιφ ενώ μαζί με την Ευαγγελία Αναστασιάδου πήρε μέρος στον τελικό του διπλού στο Παγκόσμιο Ανδρών-Γυναικών ενώ ήταν και 5ες στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Βελιγράδι. Κι όλα αυτά μια αθλήτρια που μόλις τον  περασμένο Σεπτέμβριο (23/9/05) έκλεισε τα 17. Συγχαρητήρια Μιλένα.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey