Δεύτερη θέση στην Ευρώπη για τις αθλήτριες Μηλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου

27/05/2023 - 15:35 Τελευταία τροποποίηση στις 29/05/2023 - 12:53

Την δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκο πρωτάθλημα κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών που διεξάγεται στο Μπλεντ της Σλοβενίας, κατέκτησαν οι αθλήτριες Μηλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου.

Στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Γυναικών τερμάτισαν στην δεύτερη θέση, πίσω από τη Μεγάλη Βρετανία που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι αθλήτριες από τη Γαλλία.

Η χώρα μας επέστρεψε στον πίνακα των μεταλλίων μετά από 11 χρόνια, με τη Μυτιληνιά αθλήτρια του ΝΟΜ και την Ζωή Φίτσιου να πραγματοποιούν εξαιρετική κούρσα στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών.

Στο διπλό σκιφ ελ βαρών των γυναικών οι Ζωή Φίτσιου και η Μηλένα Κοντού μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό κατάφεραν να τερματίσουν στη 2η θέση με χρόνο 6:54.78 και να κατακτήσουν το ασημένιο μετάλλιο. Ήταν το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στο αγώνισμα  από το μακρινό 2012 στο Βαρέζε όταν και τότε οι Γιαζιτζίδου-Τσιάβου είχαν κατακτήσει το ασημένιο και 7ο συνολικά (5 χρυσά-2 ασημένια) στα διπλό ελαφρών των γυναικών σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Το χρυσό κατέκτησε η Βρετανία με 6:52.32 και το χάλκινο η Γαλλία με 6:55.30.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey