Στην Πάρο για την προβολή της Παράκτιας ο Β.Πολύμερος μαζί με τον Γιάννη Βρούτση

15/11/2023 - 12:07 Τελευταία τροποποίηση στις 15/11/2023 - 16:51

Στην Πάρο μετέβη στο τέλος της περασμένης εβδομάδας ο υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης , με τον δις μεταλλιούχο Ολυμπιονίκη , Βασίλη Πολύμερο, για να εμπνεύσει τους μικρούς αθλητές και αθλήτριες του νησιού  και να διαδώσει, ως έφορος Εθνικών Ομάδων στην Ομοσπονδία, το νέο Ολυμπιακό αγώνισμα της Παράκτιας Κωπηλασίας, που τόσο ταιριάζει στη χώρα μας, τη γεμάτη παραλίες , νησιά και με παράδοση ναυτοσύνης.

Στο Δημοτικό Στάδιο στην Παροικιά, όπου τους υποδέχθηκε θερμά αρχικά ο Δήμαρχος Πάρου Κωβαίος Μάρκος και ο Επαρχος Μπιζάς Κώστας στη συνέχεια η διοίκηση του ΑΟ Πάρου συναντήσανε τα παιδιά του συλλόγου, που κάνουν στίβο και παίζουν ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ.

Ο Βασίλης Πολύμερος τους εξήγησε πως ο αθλητισμός και οι Αξίες του, που μαζί με τους Ολυμπιακούς Αγώνες γεννήθηκαν στην Ελλάδα είναι οδηγοί ζωής για τα όνειρα και τους στόχους τους. Ότι, μέσα από την άσκηση, θα διδαχθούν να έρχονται ακόμα πιο κοντά σε όποιον τομέα κι αν σκοπεύουν να πετύχουν, αν το θέλουν πολύ και δουλέψουν σκληρά.

Κατόπιν, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Πάρου, με τη ζεστή φιλοξενία του προέδρου Ηλία Κουντρομιχάλη και της διοίκησης, συζήτησαν από κοινού με όλα τα σωματεία του νησιού (Ναυτικός Όμιλος Νάουσας Πάρου ΝΑΪΑΣ, Ναυτικός Όμιλος Χρυσής Ακτής, Α.Μ.Ε.Σ. Μαρπησσαϊκός, Α.Ε. Πάρου, Α.Μ.Ε.Σ. Νηρέας, Α.Σ. Άλτις και Μ.Ε.Α.Σ. Αντιπάρου Ωλίαρος) για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Ο Γιάννης Βρούτσης τους επανέλαβε ότι εφεξής στην κατανομή των πόρων από το Υπουργείο Αθλητισμού θα υπάρχει ο συντελεστής νησιωτικότητας, ικανοποιώντας το δίκαιο -και συνταγματικό κεκτημένο- αίτημα τόσων ετών και δέχθηκαν με ενθουσιασμό την εισήγηση του Βασίλη Πολύμερου για να καλλιεργήσουν άμεσα την Παράκτια Κωπηλασία, ειδικά τα σωματεία της ιστιοπλοΐας, που οι αθλητές τους είναι ήδη εξοικειωμένοι με τη θάλασσα.

Για τον λόγο αυτό θα ενισχυθούν με μία σχετική Ολυμπιακή βάρκα και δύο προσομοιωτές κωπηλασίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey