Όγδοος Ολυμπιονίκης ο Μαγδανής!

04/08/2012 - 12:56 Τελευταία τροποποίηση στις 04/08/2012 - 19:55

Ο Λημνιός Παναγιώτης Μαγδανής κατέκτησε μαζί με το συναθλητή του Λευτέρη Κόνσολα τη 2η θέση στο μικρό τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, κατακτώντας έτσι την 8η θέση στη συνολική κατάταξη και δικαιωματικά τον τίτλο του Ολυμπιονίκη, όπως συνηθίζεται για τα πλασαρίσματα μέσα στην πρώτη 8άδα.

Το ελληνικό πλήρωμα πραγματοποίησε μια εξαιρετική κούρσα, πέτυχε χρόνο 6:31.71 που ήταν η δεύτερη καλύτερη επίδοσή τους στο Λονδίνο (είχαν 6:31.13 στα ρεπεσάζ) και έφτασαν στην 8η θέση των Ολύμπιακών Αγώνων, ένα επίτευγμα αρκετά σημαντικό για την ηλικία τους. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι οι δύο πρωταθλητές μας αγωνίζονται στην κατηγορία κάτω των 23 ετών.

Η ελληνική βάρκα ξεκίνησε αρκετά δυνατά, κυνηγώντας τους Ιταλούς RUTA Pietro / LUINI Elia που ξέφυγαν από νωρίς και τερμάτισαν στην 1η θέση (6:29.92). Μαγδανής και Κόνσολας αποσπάστηκαν όμως από τους υπόλοιπους αντιπάλους τους, παίρνοντας διαφορά μιας βάρκας μετά το πρώτο 1000άρι. Στην 3η θέση κατετάγησαν οι Νορβηγοί BRUN Kristoffer / STRANDLI Are (6:32.82).

Αναμφίβολα, μια πολύ μεγάλη επιτυχία για τον Παναγιώτη Μαγδανή, που μετά το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών της Λευκορωσίας και το ασημένιο μετάλλιο, ένα χρόνο αργότερα στην ίδια διοργάνωση στην Ολλανδία κατακτά την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου αποδεικνύοντας πως έχει τεράστιο μέλλον στο άθλημα της κωπηλασίας.

Η χαρά των συντοπιτών του στη Λήμνο θα είναι σίγουρα έντονη και κάτι ανάλογο συμβαίνει και στη Λέσβο, που αναγνωρίζει το ταλέντο και τις ικανότητες αυτού του μεγάλου αθλητή. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey