Απ' το Αιγαίο στο Ιόνιο με δυό... κουπιά! [pics]

27/04/2013 - 17:55 Τελευταία τροποποίηση στις 27/04/2013 - 20:00

Aigaiopelagitikoi_2013_Sprint_Parakoilas_finishMε απόλυτη επιτυχία πραγμτοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, στον Κόλπο της Γέρας, οι 12οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Κωπηλασίας, με τη συμμετοχή περίπου 80 αθλητών και αθλητριών από επτά συλλόγους.

Σους αγώνες, τους οποίους διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, σε συνεργασία με το Δήμο Λέσβου, την Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ και τον Ναυτικό Όμιλο Μυτιλήνης, έλαβαν μέρος ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου, ο Ναυτικός Όμιλος Λήμνου, ο Αίολος Μυτιλήνης, ο Άτλας Μυτιλήνης, ο Ναυτικός Όμιλος Μυτιλήνης.

Eπίσης έλαβαν μέρος και δύο ακόμα σύλλογοι, που προσκλήθηκαν τιμητικά από τους διοργανωτές, ο Ναυτικός Όμιλος Κέρκυρας και ο Ναυτικός Αθλητικός Σύνδεσμος Πειραιά.

Τη διοργάνωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Γιάννης Καρράς, που στις δηλώσεις του στο "SL" δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τους αγώνες: "Έγινε μια πολύ καλή διοργάνωση, υπήρχε άψογη συνεργασία και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Το επίπεδο των αγώνων ήταν καλό, όμως θα πρέπει να αναλογιστούμε πως ο πήχης στην κωπηλασία έχει ανέβει αρκετά ψηλά τα τελευταία χρόνια, είμαστε περήφανοι γι' αυτό, έστω κι αν έχουν δυσκολέψει κάπως τα πράγματα.

Μέσα από αυτούς τους αγώνες, τόσο η Ομοσπονδία όσο και οι Όμιλοι, έχουν σα στόχο να γίνουν τα παιδιά καλοί αθλητές, να χτίσουν έναν αθλητικό χαρακτήρα, να μάθουν να βάζουν στόχους και να προσπαθούν να τους πετύχουν. Ακόμα κι αν δεν καταφέρουν όμως, να προσπαθήσουν περισσότερο και τότε θα ανταμειφθούν."

Τους αγώνες παρακολούθησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Σπιλάνης, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής, Κώστας Μουτζούρης, εκπρόσωποι του Δήμου Λέσβου, καθώς επίσης των αστυνομικών, λιμενικών και στρατιωτικών αρχών.

Στο αγωνιστικό σκέλος, οι 12οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Κωπηλασίας έκρυβαν αρκετές δυνατές κούρσες και έντονες συγκινήσεις. Οι πολυάριθμοι φίλοι του αθλήματος, που παρακολούθησαν τους αθλητές και τις αθλήτριες από την εξέδρα στα Θέρμα του Κόλπου Γέρας, έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το θέαμα, χειροκροτώντας τις προσπάθειες των παιδιών.

Από πλευράς Λέσβου, ο ΝΟ Μυτιλήνης ξεχώρισε με 6 χρυσά, 5 ασημένια και 5 χάλκινα μετάλλια, ενώ επίσης στο βάθρο ανέβηκαν αθλητές του Αίολου (0-1-1) και του Άτλαντα (0-0-1). Πολύ καλή παρουσία είχε ο ΝΟ Λήμνου (2-3-2), ενώ τη χαρά των μεταλλίων πήρε και ο ΝΟ Ρόδου (0-1-0). Ο προσκεκλημένος σύλλογος του ΝΑΣ τα πήγε εξαιρετικά με τον Όμιλο του Πειραιά να αναδεικνύεται πολυνίκης (7-2-3), χάρη και στις τρεις πρωτιές του Μυτιληνιού πρώην αθλητή του ΝΟΜ Παναγιώτη Παράκοιλα. Πολύ καλή παρουσία είχε και ο έτερος προσκελημένος ΝΑΟ Κέρκυρας (0-3-1).

Στη διάρκεια των απονομών επάθλων και μεταλλίων, οι άνθρωποι των αιγαιοπελαγίτικων σωματείων άκουσαν με χαρά και ικανοποίηση από τα χείλη του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Σπιλάνη, πως το Υπουργείο θα καλύψει τα έξοδα μεταφοράς των αθλητών που θα συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Τα αποτελέσματα των αγώνων

Aigaiopelagitikoi_kopilasias_2013_results

Δείτε το φωτορεπορτάζ του "SL" από τους 12ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Κωπηλασίας

Aigaiopelagitikoi_Kopilasias_2013_Zaxariou

Aigaiopelagitikoi_Kopilasias_2013_2xskif_g

.

Elia-thalassa
Karekos728x90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey