Ανάκληση πιστοποιητικού και δόσεις για Γιορέντε

27/04/2017 - 21:54 Τελευταία τροποποίηση στις 27/04/2017 - 22:04

Όλα τα είχε η ΠΑΕ ΑΕΛΚ, ήρθε σήμερα και η ανάκληση του πιστοποιητικού από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, για να... δέσει το γλυκό!

Η ΕΑΑ προχώρησε σε αυτή την απόφαση γιατί η καλλονιάτικη ΠΑΕ δεν προχώρησε στην αντικατάσταση της εγγυητικής της επιστολής, μετά την κατάπτωσή της για οφειλές προς τον πρώην ποδοσφαιριστή και γενικό της αρχηγό, Γιώργο Χωριανόπουλο. Μάλιστα, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού απέρριψε αίτημα της ΠΑΕ ΑΕΛΚ για αναβολή στη συζήτηση της υπόθεσης. Πρακτικά, δεν υπάρχει άμεσο αντίκτυπο σε ότι αφορά την πορεία της ΑΕΛΚ στη φετινή Football League. Εξάλλου υπάρχει το περσινό δεδικασμένο της ΠΑΕ Παναχαϊκή, η οποία είχε υποπέσει σε ανάλογο παράπτωμα. Τότε, η ομάδα της Πάτρας είχε τιμωρηθεί με -12 βαθμούς και πρόστιμο από τον αθλητικό δικαστή, ωστόσο άσκησε έφεση και στην επανεξέταση της υπόθεσης, πήρε πίσω τους βαθμούς και παρέμεινε μόνο το χρηματικό πρόστιμο. Και η υπόθεση της ΠΑΕ ΑΕΛΚ θα εξεταστεί εν καιρώ από τον αθλητικό δικαστή.

Σε ότι αφορά την περίπτωση του Ραούλ Γιορέντε, ο οποίος είχε κερδίσει την προσφυγή εις βάρος της ΠΑΕ ΑΕΛΚ για οφειλές ύψους 27.943€, το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ αποφάσισε ο Ισπανός αμυντικός να εξοφληθεί σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις των 6.985€. Αυτές προστίθενται στις ήδη διακανονισμένες οφειλές προς τους Χογκ και Μάρκοβιτς, που αυξάνουν το ποσό που καλείται να πληρώνει η καλλονιάτικη ΠΑΕ κάθε 1η του μήνα στις 25.000€ περίπου.

Η ανακοίνωση της ΕΕΑ:

«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
6. Ανάκληση πιστοποιητικού ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ λόγω μη συμπληρώσεως της ολοσχερώς καταπεσούσας εγγυητικής της επιστολής.
α) ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ το αίτημα αναβολής της ΠΑΕ.
β) ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey