Έπεσε και μαθηματικά!

12/05/2017 - 18:54 Τελευταία τροποποίηση στις 15/05/2017 - 13:00

Η εντός έδρας ήττα και από τα Χανιά έβαλε και μαθηματικά τους τίτλους τέλους στη μάχη της ΑΕΛΚ για την αποφυγή του υποβιβασμού από τη Football League, με τους Καλλονιάτες να παίρνουν την άγουσα για τη Γ' Εθνική.

Σε ένα ματς αδιάφορο βαθμολογικά για τα Χανιά, που είχαν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην κατηγορία, στη σκιά της αφαίρεσης βαθμών από την ΠΑΕ ΑΕΛΚ για τις οφειλές προς τον Κώστα Δαύκο, η ομάδα της Κρήτης εκμεταλλεύτηκε την ανωτερότητά της και έφυγε με το τρίποντο, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Αποστολόπουλος ατο 87ο λεπτό.

Στο πρώτο μέρος, η ΑΕΛΚ ήταν πιο δραστήρια έναντι των αντιπάλων της, προσπαθώντας να μετουσιώσει τις ευκαιρίες της σε γκολ. Δεν το κατάφερε όμως ούτε στο 13' σε φάουλ του Κροτσίδα και προβολή του Τζελίδη, ούτε στο 18' σε σουτ του Ζουλιώτη, αλλά ούτε και 30' με τον ίδιο παίκτη, που είδε τον τερματοφύλακα Αθανασίου να διώχνει σε κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Αποστολόπουλο στο 35ο λεπτό, αλλά ο Μανιάτης απέκρουσε και η ΑΕΛΚ έχασε τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Λίταινας επιχείρησε ένα άψυχο σουτ από πλεονεκτική θέση, με τους αμυντικούς να απομακρύνουν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Στην επανάληψη, το σκηνικό του αγώνα άλλαξε και τα Χανιά πήραν τα ηνία, πιέζοντας τους Καλλονιάτες. Φουρλάνος (52') και Τσουκάνης (55') αστόχησαν μέσα από την περιοχή, ενώ η ΑΕΛΚ απάντησε με ένα σουτ του Λίταινα που έφυγε άουτ (60'). Η μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων χάθηκε στο 67', όταν ο Σταμάτης πλάσαρε άουτ σε τετ α τετ με τον Μανιάτη.

Η ΑΕΛΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε ανατροπή του Σοφιάνη από τον Δαμιανάκη (77'), με τον διαιτητή Κορδολαίμη όμως να είναι κοντά στη φάση και να δίνει συνέχεια στο ματς. Στη φάση αυτή αποβλήθηκε από τον πάγκο της ΑΕΛΚ ο Δημήτρης Γαβαλάς και στο 86ο λεπτό τα Χανιά άνοιξαν το σκορ, όταν ο Αποστολόπουλος πήρε συστημένη μπαλιά από τον Τσουκάνη, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα μετά από ολιγωρία της άμυνας. Το 0-1 έμεινε ως το τέλος και η ομάδα της Καλλονής υποβιβάστηκε και μαθηματικά, επιστρέφοντας στη Γ' Εθνική μετά από έξι χρόνια.

Συνθέσεις:
ΑΕΛΚ (Δημήτρης Γαβαλάς): Μανιάτης, Ευαγγελιδάκης, Ζουλιώτης (70' Ναούμ), Ρεπετσάς (59' Μέξης), Σάββα, Μέγκαχεντ Λίταινας, Τζελίδης, Γιώργου, Κροτσίδας (54' Δικαιόπουλος), Σοφιάνης
ΧΑΝΙΑ (Νίκος Παντέλης): Αθανασίου, Ζέρης, Τουγλής (46' Μηλιώτης), Δαμιανάκης, Λάσκαρης (59' Ντούμος), Ηρακλής, Φουρλάνος, Τσουκάνης Αποστολόπουλος, Σταματής (80' Κοζάκης), Ρούνεϊ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey