«Άρχισαν τα όργανα» για την ΠΑΕ ΑΕΛΚ

15/12/2017 - 16:28 Τελευταία τροποποίηση στις 15/12/2017 - 16:30

Η ΠΑΕ ΑΕΛΚ μπορεί να αποτελεί… ανάμνηση σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα όσα χρέη την ακολουθούν.

Την Πέμπτη, στο Δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης συζητήθηκε η υπόθεση των οφειλών της καλλονιάτικης ΠΑΕ προς την Εφορία. Στο εδώλιο των κατηγορούμενων κλήθηκαν ο Γενικός Διευθυντής Προκόπης Καρτάλης και ο Αντιπρόεδρος Κώστας Παπαδόπουλος, οι οποίοι βρέθηκαν υπόλογοι λόγω του ότι είχαν οριστεί από το Δ.Σ. της ΠΑΕ (και υπέγραφαν) ως νόμιμοι εκπρόσωποί της. Ο τελευταίος, μάλιστα, ήταν ο μόνος εκ των δύο που παραβρέθηκε προχθές στη δικαστική αίθουσα.

Μετά την απολογία του, ο Κ. Παπαδόπουλος άκουσε την πρόεδρο του δικαστηρίου να του ανακοινώνει ποινή φυλάκισης 6 μηνών, ενώ τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα για τον Προκόπη Καρτάλη (που δεν παρέστη στο δικαστήριο) αφού του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών. Σημειώνεται ότι και οι δύο κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση κατά της πρωτόδικης ποινής τους.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να διευκρινιστεί ότι στην παρούσα φάση ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛΚ Νίκος Μιχαλάκης δεν «αγγίζεται» από τις δικαστικές αρχές, από τη στιγμή που νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας εμφανίζονται οι Πρ. Καρτάλης και Κ. Παπαδόπουλος. Επιπρόσθετα, η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά μόνο σε φορολογικές υποθέσεις της καλλονιάτικης ΠΑΕ, δεν έχει σχέση δηλαδή με αντίστοιχες οφειλές που πιθανώς να υπάρχουν στο ΙΚΑ ή σε προσφυγές για χρέη προς ποδοσφαιριστές.

Ο επίλογος που γράφεται στην ιστορία της ομάδας της Καλλονής είναι σκληρός, πλην όμως αποτέλεσμα συγκεκριμένων επιλογών και διαχείρισης από πλευράς διοικούντων. Αγωνιστικά, η επιτυχία που σημείωσε ο σύλλογος παραμένει ως σήμερα το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό επίτευγμα της Λέσβου, όμως εξίσου πρωτοφανείς για τα δεδομένα του λεσβιακού ποδοσφαίρου είναι και οι ποινές που αρχίζουν να επιβάλλονται από τις δικαστικές αρχές στους ανθρώπους που άσκησαν διοίκηση και δημιούργησαν αυτές τις οφειλές τα προηγούμενα χρόνια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey