Karekos728x90

Συνώνυμο της επιτυχίας! [vids & pics]

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν από το Αναγνωστήριο Αγιάσου οι φετινοί αγώνες ορεινής ποδηλασίας, με την επωνυμία «3rd Lesvos Enduro MTB», προσελκύοντας το ενδιαφέρον 106 ποδηλατών, οι περισσότεροι από τους οποίους ήρθαν στη Λέσβο από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ μάλιστα υπήρξαν και τρεις συμμετοχές από την Τουρκία.

Το αξεπέραστο φυσικό περιβάλλον του αγιασώτικου καστανιώνα με τις εντυπωσιακές ειδικές διαδρομές του μάγεψε τους αθλητές, που επί μέρες δεν χόρταιναν να απολαμβάνουν τη σπάνια φύση του ορεινού όγκου Ολύμπου, αλλά και το δομημένο περιβάλλον του παραδοσιακού οικισμού της Αγιάσου. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την Πέμπτη το βράδυ όλες οι ξενοδοχειακές υποδομές της Αγιάσου ήταν κατειλημμένες, με το χωριό να γεμίζει νιάτα, ποδήλατα και ζωή!

Στο αγωνιστικό σκέλος, το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε ο αγώνας κατάταξης. Το βράδυ οι διοργανωτές παρέθεσαν στους φιλοξενούμενους μπουφέ καλωσορίσματος στο γραφικό Σταυρί, με τη συνοδεία της ορχήστρας των σαντουριών του Αναγνωστηρίου, υπό τους ήχους παραδοσιακών σκοπών, προβάλλοντας τη μουσική παράδοση του τόπου.

Ο κύριος αγώνας του «3rd Lesvos Enduro MTB» διεξήχθη την Κυριακή. Από τις 9 το πρωί, οι ποδηλάτες κατά δεκάδες αναχωρούσαν για την αφετηρία στον Άγιο Φανούριο. Ο τερματισμός είχε στηθεί στη θέση «Φολίδι» κι από κει μέσω του Κήπου της Παναγίας οι ποδηλάτες προσέρχονταν στην Πλατεία Δημαρχείου, όπου στις 3 το μεσημέρι έλαβε χώρα η εκδήλωση απονομής μεταλλίων στους έξι πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας.

Ευχαριστίες

Σε ανακοίνωσή του, το Αναγνωστήριο Αγιάσου ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «Lesvos Ride» για την τεχνική υποστήριξη του αγώνα. Συγκεκριμένα, τους πρωτοπόρους Τίτο Χατζέλη και Ιουλία Αγιαμαρνιώτη για τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν τα τελευταία χρόνια, ώστε να γίνει η Λέσβος ένας από τους σπουδαιότερους ποδηλατικούς προορισμούς της Ελλάδας, με όλα τα ευεργετικά αποτελέσματα.

Επιπρόσθετα, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την κάλυψη μέρους των δαπανών της διοργάνωσης ύψους 3.000€ και τη διάθεση διαφημιστικών εντύπων και αναμνηστικών. Ιδιαιτέρως τον Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Βαλσαμίδη για τη συνεχή υποστήριξη των προσπαθειών του Αναγνωστηρίου Αγιάσου.

Ακόμη, τη Δημοτική Κοινότητα Αγιάσου και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Συμβουλίου Μιχάλη Ευαγγελινό για τη διάθεση του ηχητικού συγκροτήματος και τη δωρεά τουριστικών οδηγών και άλλων εντύπων. Τη Διοικούσα Επιτροπή του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Αγιάσου για τη συνεργασία. Τη 12μελή ομάδα του Παραρτήματος Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Τους Γιατρούς του Κόσμου, που βρέθηκαν άλλη μια φορά κοντά μας με την κινητή ιατρική τους μονάδα.

Τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου για τη συνεργασία και την προσφορά αναμνηστικών. Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγιάσου για τη διάθεση φορτηγού αυτοκινήτου. Τέλος, τους εθελοντές: Οικογένεια Δημήτρη Τελωνιάτη, Παναγιώτη Βατό, Κώστα Λαϊνά, Γιάννη Ντίνο, Δημήτρη Ταράνη, Παναγιώτη Παλαιολόγο, Τούλα Μακρέλη, Παναγιώτη Λαλά.

Χορηγοί

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν επίσης τους χορηγούς: Ακαμάτου Γεώργιο (κεραμικά), Μακρέλη Τούλα (ενοικιαζόμενα δωμάτια), Δούκα Σοφία (Γραφικές Τέχνες), Κρεοπωλείο Γρίβας (έκπτωση στα σουβλάκια), Γιώργο Πασχαλίδη (αγορά σουβλακιών), Ηλία Μαλαματίνα και «Ζυμαρικά ΘΕΡΟΣ» (προσφορά ζυμαρικών), Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (ΕΖΑ (προσφορά μπυρών), τα ποδηλατικά καταστήματα Στρατή Αναγνώστου (anagno-cycles), Low and Flow, True Wheels, Wheel-mania, τη Center Bike (προσφορά κράνους), τα Παιχνίδια Δουκαρέλλη, και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες Blue Star Hellenic Seaways για την έκπτωση στην τιμή των εισιτηρίων.

Τον μουσικοδιδάσκαλο Κώστα Ζαφειρίου και τα μέλη της ορχήστρας των σαντουριών του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, που μας διασκέδασαν το σαββατόβραδο στο Σταυρί. Τον χοροδιδάσκαλο των χορευτικών τμημάτων του Αναγνωστηρίου Αγιάσου Θύμιο Σαραντίδη.

Karekos728x90