Πρωτιά για τον Αλεξίου στο 1st CCR 2020 στη Χίο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Χίο χθες 28/6/2020 ο πρώτος ποδηλατικός αγώνας δρόμου με επωνυμία 1o CCR.

Το Λεσβιακό ενδιαφέρον εστιάζεται στη συμμετοχή 2 αθλητών του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου. Του Δημήτρη Αλεξίου και του Νίκου Λάνδρου. Ο αγώνας δρόμου που διοργάνωσαν οι "Ποδηλάτες Χίου" ξεκινούσε μέσα από την πόλη της Χίου κατέβαινε νότια στο νησί έως το χωριό Πυργί (30χλμ), πήγαινε δυτικά μέχρι τα Μεστά (40χλμ) κι ανέβαινε πάλι βόρεια μέχρι πέρα από τα Αυγώνυμα. Το σύνολο της μεγάλης διαδρομής που αγωνίστηκαν οι αθλητές ήταν τα 80 δύσκολα χιλιόμετρα με πολλά υψομετρικά και εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία που έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο των αθλητών.

Ο Δημήτρης Αλεξίου, τέλεια προετοιμασμένος και έτοιμος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας που θα τρέξει τον επόμενο μήνα με τη φανέλα του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, συμμετείχε στον αγώνα στα πλαίσια της προετοιμασίας του. Ξεκίνησε λοιπόν με σωστή τακτική τον αγώνα της Χίου και μέχρι τα Μεστά ακολουθούσε ένα γκρουπ 25 αθλητών. Λίγο μετά αποκολλήθηκε από το γκρουπ και για τα επόμενα 30 χιλιόμετρα επέλεξε έναν μοναχικό αγώνα που τον έφτασε νικητή μέχρι την καρό σημαία του τερματισμού 3 ώρες μετά την εκκίνηση. (3:05:28).

Στο βάθρο των νικητών πλαισίωσαν τον πρώτο Δημήτρη Αλεξίου ο Χαβιάρας Στ. και Γέμελος Η., στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Έντονος ήταν και ο συναγωνισμός για τις επόμενες θέσεις με τους καλύτερους Χιώτες να διεκδικούν θέσεις στο βάθρο. Τέλος, ο Νίκος Λάνδρου τερμάτισε στην 17η θέση ανάμεσα σε 42 αγωνιζόμενους με συνολικό χρόνο 3 ώρες και 46 λεπτά.