10ος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας ο Αλεξίου

Την 10η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας κατέκτησε ο Λέσβιος ποδηλάτης Δημήτρης Αλεξίου από έναν δύσκολο αγώνα.

Ο Περικλής Ηλίας του Κρόνου Νίκαιας και η Βαρβάρα Φασόη του Πόρτο Λεόνε στέφθηκαν Πρωταθλητές Ελλάδας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ορεινής ποδηλασίας έγινε στην Κάρυστο, κατακτώντας τους τίτλους του πρωταθλητή ανδρών και της πρωταθλήτριας γυναικών αντίστοιχα στο αγώνισμα XCO.

Ο Περικλής Ηλίας ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου του Πρωταθλητής Ελλάδας Ορεινής Ποδηλασίας MTB/XCO για 15η φορά. Ο Ηλίας εκίνησε έναν δύσκολο αγώνα με πολλούς μνηστήρες να διεκδικούν τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας 2020. Παρόλα αυτά όμως κατάφερε από την αρχή με πολύ δυνατό πετάλι να αποσπαστεί γρήγορα από το υπόλοιπο γκρουπ και να αποκτήσει απόσταση ασφαλείας. 

Στην κατηγορία ανδρών το Λεσβιακό ενδιαφέρον εστιάζεται στον αθλητή του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, Δημήτρη Αλεξίου. Ο Αλεξίου τερμάτισε 8ος στην κατηγορία του και 10ος γενικής Ανδρών έχοντας να αντιμετωπίσει ονόματα όπως: Περικλής Ηλίας Αντωνιάδης Δημήτριος, Χαρούν Μολλά Ηλίας Τσορτοκτσίδης, Νίκος Μαραγκός, Τάσος Κουρμπέτης, Βασίλης Ζιάκας, Χαράλαμπος Καστραντάς... και πολλοί άλλοι. Με μια τεράστια προσπάθεια κατάφερε την πολύ καλή 10 θέση γενικής που τον κατατάσσει τον 10ο καλύτερο Έλληνα κατηγορία Ανδρών για το 2020 στην ορεινή ποδηλασία. 

Ο Μπάμπης Μπουντάκης 5η θέση κατηγορίας Master B και 10η θέση γενικής κατηγορίας Master. Ο Κώστας Λαϊνάς 5ος στην κατηγορία Master Γ και 36ος γενικής κατηγορίας Master και ο Γιώργος Ντάρας 25ος στην κατηγορία Master B και 44ος γενικής κατηγορίας Master. 

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΕΟΠ) σε συνεργασία με τον ΠΟ “Άνεμος” Καρυστίας, την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, του Δήμου Καρύστου και την υποστήριξη της Enel Green Power.

Karekos728x90