Με τα ποδήλατα στη Γέρα!

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο «Παγγεραγωτικός» Πολιτιστικός Σύλλογος θα προσπαθήσει, μέσα από την οργάνωση της παλλεσβιακής πλέον, εμβέλειας εκδήλωσης, με τον τίτλο «3η Ποδηλατάδα στη Γέρα», να εφαρμόσει στην πράξη το χιλιοειπωμένο, αλλά κατά τ’ άλλα αδιαμφισβήτητο, αρχαίο ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Μέσα από μια μαγευτική διαδρομή στις ομορφιές της Γέρας και του κόλπου της, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ασκήσουν σώμα και πνεύμα, να έρθουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον και να ανακαλύψουν τις δυνάμεις που κρύβουν μέσα τους. Πρόκειται για μια ευκαιρία να αναθεωρηθούν απόψεις και συνήθειες, να αφεθούν για λίγο στην άκρη αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες και να χρησιμοποιηθεί το ποδήλατο, ως ένα μεταφορικό μέσο, φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά και προς τον ίδιο τον άνθρωπο. Ταυτόχρονα, η εκδήλωση αυτή έχει σκοπό να δώσει έμφαση στη διάσταση της οικονομικότερης και πιο υγιεινής οδήγησης και μετακίνησης με το ποδήλατο, αλλά και στο πόσο ασφαλέστερη γίνεται, όταν εφαρμόζει ο καθένας από εμάς τους κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής.

Το Σάββατο 17 Ιουλίου 2010 και ώρα 18:00 θα γίνει η εκκίνηση από τον Ανεμόμυλο, στο Πέραμα. Θα ακολουθηθεί μια πανέμορφη, προσιτή για όλους και ήπια διαδρομή, περίπου είκοσι χιλιομέτρων, μέσα από τα χωριά της Γέρας, με τον τερματισμό να γίνεται και πάλι στον Ανεμόμυλο. Η διαδρομή περιλαμβάνει τμήματα με άσφαλτο και χώμα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι διοργανωτές έχουν λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των συμμετεχόντων, οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλουν, γραπτώς, την υποχρεωτική «Δήλωση Συμμετοχής» τους, τουλάχιστον μία ώρα πριν την εκκίνηση στη γραμματεία της Ποδηλατάδας, στον Ανεμόμυλο ή να στείλουν email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την «3η Ποδηλατάδα στη Γέρα», οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στο 6944145611, ενώ για την προκήρυξη, τη διαδρομή, το δελτίο συμμετοχής, αλλά και χρήσιμες οδηγίες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του συλλόγου, www.pageragotikos.gr

 

Karekos728x90