Γύρος της Λέσβου σε 220 χιλιόμετρα!

Μια σπουδαία διοργάνωση στην ποδηλασία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Ιουλίου στη Λέσβο, η οποία υποδέχεται για πρώτη φορά τα "brevets", που τυγχάνουν μεγάλης αποδοχής στο εξωτερικό.

Τα "brevets" είναι ποδηλατικοί αγώνες με ποδήλατα δρόμου μεγάλων αποστάσεων (200-300-400-600 χιλ.), χαρίζοντας όμορφο θέαμα στους λάτρεις του αθλήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση διεξάγεται υπό την αιγίδα της Π.Ε.ΠΑ και του AUDAX PARISIEN βάσει αυστηρών κανονισμών.

Οι ποδηλάτες θα διανύσουν συνολική χιλιομετρική απόσταση 217,50 χιλ με αφετηρία και τερματισμό το Μόλυβο.

Η διαδρομή χωρίζεται σε οκτώ ειδικές. Συγκεκριμένα, οι ποδηλάτες θα δοκιμαστούν στις αποστάσεις Μόλυβος - Μυτιλήνη μέσω Μανταμάδου, Μυτιλήνη - Πλωμάρι μέσω Χαραμίδας, Πλωμάρι - Καλλονή μέσω Μελιντας, Παλαιοχώρι - Ακράσι, Αμπελικό, Μεγάλη Λίμνη, Αχλαδερή και τελικά Καλλονή - Μόλυβος με συνολική ανηφορική διαδρομή 3.456 μέτρα.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 8 το πρωί σε κεντρικό σημείο του Μολύβου και θα υπάρξουν τρία σημεία έλεγχου των αθλητών, στα όποια μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει αλλά και να ενθαρρύνει τους ποδηλάτες.

Το πρώτο σημείο ελέγχου είναι στη Μυτιλήνη από 10:00πμ έως 12:00μμ. Το δεύτερο σημείο ελέγχου είναι στο Πλωμάρι από 14:00μμ έως 16:30μμ. Και το τρίτο σημείο ελέγχου είναι στην Καλλονή από 14:00μμ έως 16:30μμ.

Ο συγκεκριμένος αγώνας έχει προσελκύσει πλήθος τοπικών ποδηλατών και ειδικά ποδηλατών βουνού (ΜΤΒ), ενώ υπολογίζεται μαζί με τις συμμετοχές από Χίο και την υπόλοιπη Ελλάδα, ότι περίπου 35 ποδηλάτες θα επιχειρήσουν να τερματίσουν τον αγώνα.

Προς το σκοπό της όσο το δυνατό καλύτερης διοργάνωσης του αγώνα, οι διοργανωτές παρακαλούν τους οδηγούς αυτοκινήτων και διτρόχων γενικά να έχουν την προσοχή τους στα ανωτέρω μέρη την 9η Ιουλίου, προς αποφυγή ατυχημάτων.

Elia-thalassa

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.