Άλλοι πάνε από 'δω, άλλοι πάνε από 'κει κι ο Διαγόρας πάει... Γ΄Εθνική!

01/06/2017 - 19:21 Τελευταία τροποποίηση στις 02/06/2017 - 11:46

Γλέντι μέχρι... πρωίας αναμένεται απόψε στην Αγία Παρασκευή, μετά την άνοδο του Διαγόρα στη Γ' Εθνική!

Η ομάδα της Λέσβου πέτυχε αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο στο ξεκίνημα των φετινών Playoffs στην Α' ΕΠΣ Λέσβου. Πήρε τον τίτλο, παρά το βαθμολογικό μειονέκτημα, υποσκελίζοντας τόσο τον Αίγειρο Μυστεγνών όσο και τον Αιγέα Πλωμαρίου, ενώ στη συνέχεια ξεπέρασε το εμπόδιο και του πρωταθλητή Λήμνου, Κεραυνού Αγ. Δημητρίου, στους διπλούς τελικούς της Ένωσης.

Μετά το ισόπαλο 1-1 στο Στάδιο Μύρινας, το περασμένο Σάββατο, ο Διαγόρας αποδείχθηκε απόλυτα έτοιμος στο ραντεβού του με την ιστορία, νικώντας με 4-2 μέσα στην Αγία Παρασκευή. Η ομάδα του Γιώργου Σπάρταλη πανηγύρισε έτσι για πρώτη φορά στα χρονικά την άνοδό της στη Γ' Εθνική, επιστρέφοντας στις ερασιτεχνικές κατηγορίες μετά τη σεζόν 2009-10, όταν αγωνίστηκε για τελευταία φορά στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.

Στο αγωνιστικό σκέλος, οι Λημνιοί αιφνιδίασαν τον Διαγόρα και με γκολ στο 11ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον Μαρουκάκη. Το 0-1 δεν έμεινε για πολύ πάντως, με τον Μαλακό να αναλαμβάνει δράση και με δύο δικά του τέρματα, από κεφαλιές στο 29' και στο 38', να ανατρέπει τα μέχρι εκείνη στιγμή δεδομένα, κάνοντας το 2-1. Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Κεραυνός προσπάθησε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και λίγο έλειψε να τα καταφέρει στο 56ο λεπτό, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Μαλακός έπιασε κοιμώμενη την άμυνα των φιλοξενούμενων και ψηλοκρεμαστό πλασέ έκανε χατ τρικ, εδραιώνοντας τη μεγάλη νίκη της ομάδας του. Ακολούθησε ένα τέταρτο γκολ για τον Διαγόρα με πλασέ του Κόμβου στο 63', αλλά ελάχιστα λεπτά αργότερα ο Λουλάκης μείωσε σε 4-2 (79') με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Με τη λήξη, παίκτες, τεχνικό τιμ, διοίκηση και φίλαθλοι πανηγύρισαν έξαλλα την κατάκτηση της ανόδου, φέρνοντας εις πέρας ένα στόχο πολλών ετών. Το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα ήταν γνωστό. Το είχαν τραγουδήσει με την ίδια χαρά, το 2015, μέσα στο ίδιο γήπεδο, οι φίλαθλοι του Κανάρη Νενήτων, που είχαν ταξιδέψει από τη Χίο και είδαν την ομάδα τους να κερδίζει τότε τον Διαγόρα με 0-1 και να ανεβαίνει εκείνη στη Γ' Εθνική. Δύο χρόνια μετά, η ιστορία έμελλε να το τραγουδήσουν οι φίλοι του Διαγόρα, με την ποδοσφαιρική κοινότητα της Λέσβου να βγάζει το... καπέλο στο μεγάλο κατόρθωμα της ομάδας της Αγίας Παρασκευής.

Φωτογραφία | Perrys Vougioukas

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey