Ματς-όνειρο στο Πλωμάρι, κερδισμένοι... Αίγειρος και Ατρόμητος!

11/11/2017 - 16:55 Τελευταία τροποποίηση στις 13/11/2017 - 19:01

Με τον Αίγειρο να επικρατεί εύκολα της Αναγέννησης Γέρας, ήταν δεδομένο πως η ομάδα των Μυστεγνών παρέμενε στην κορυφή της Α’ ΕΠΣ Λέσβου, μετά τη διεξαγωγή της 9ης Αγωνιστικής. Μετά την θεαματική ισοπαλία στο «Μιχαλέλλειο» του Πλωμαρίου ανάμεσα σε Αιγέα και Όλυμπο Αγιάσου (3-3), οι πρωτοπόροι ξέφυγαν από τους δύο αυτούς διεκδικητές του τίτλου, νιώθουν όμως καυτή την ανάσα του Ατρόμητου Ανεμώτιας, που επιβλήθηκε εμφατικά μέσα στο Μόλυβο επί του τοπικού Αρίωνα (1-4).

Στην Αγία Παρασκευή, ο Μεσότοπος γνώρισε την ήττα από τον Αλκιβιάδη Κ. Τρίτους (0-1) και στον Πολιχνίτο η ομώνυμη ομάδα επιβλήθηκε σχετικά εύκολα του Οδυσσέα Ελύτη (3-1). Στα Λουτρά, ο γηπεδούχος Αετός πέρασε ένα ευχάριστο απόγευμα απέναντι στον Αχιλλέα Πέτρας (6-0). Τέλος, στα Παράκοιλα, ο Ανδρονικάς νίκησε τον Κεραυνό (1-0).

9η Αγωνιστική

Αετός Λουτρών-Αχιλλέας Πέτρας 6-0 (2-0)
Γήπεδο Λουτρών
Βλουτέλλης, Πατσατζής, Σαρρής
Παρατηρητές: Γονιδέλλης, Καλπάκας

Δε συνάντησε την παραμικρή δυσκολία ο Αετός στα Λουτρά απέναντι στον Αχιλλέα Πέτρας. Η ομάδα του Θεαγένη Διονυσάτου ευτύχησε να προηγηθεί με απευθείας εκτέλεση κόρνερ (!) του Χρήστου Μουτζούρη και στη συνέχεια πήγε με το υπέρ της 2-0 στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Κούτσας. Ο ίδιος παίκτης άνοιξε το χορό των γκολ στην επανάληψη για το 3-0 και ακολούθησαν τρία ακόμα τέρματα για τους γηπεδούχους με τους Βαλσάμη, Βασιλέλλη και Καλλιαματζέρο για το τελικό 6-0.

Αρίων Μήθυμνας-Ατρόμητος Ανεμώτιας 1-4 (0-4)
Γήπεδο Μολύβου
Μποντάκης, Οικονόμου, Τσογγάρη
Παρατηρητής: Φιλιππόπουλος

Ο Ατρόμητος Ανεμώτιας δεν... προβληματίστηκε ιδιαίτερα από το ξερό γήπεδο του Μολύβου, νικώντας εκτός έδρας τον Αρίωνα με 1-4. Η ομάδα του Χρήστου Παπαδόπουλου μετέτρεψε την επικίνδυνη αυτή έξοδο σε υγιεινό περίπατο, σκοράροντας και τα τέσσερα γκολ στο πρώτο 45 λεπτο. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 5ο λεπτό ο Ελευθερίου με σουτ και στο 27' ο Φιλιανός με κεφαλιά πέτυχε το 0-2, ανοίγοντας λογαριασμό με τη νέα του ομάδα. Στο 41' ο Γρούβας διαμόρφωσε με σουτ το 0-3 και στο 44' ο Φιλιανός σκόραρε και πάλι, αυτή τη φορά με σουτ για το 0-4. Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι κατέβασαν ρυθμό και ο Αρίων Μήθυμνας πέτυχε το γκολ της τιμής με σουτ του Σταύρο Μόλβαλη στο 72', για το τελικό 1-4.

Αιγέας Πλωμαρίου-Όλυμπος Αγιάσου 3-3 (2-1)
«Μιχαλέλλειο» Πλωμαρίου
Δουκάκης, Μπάλιακα, Συβρής
Παρατηρητής: Πετρέλλης

Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες | Νίκος Λαγουτάρης

Χορταστικό θέαμα στο ντέρμπι, με τον Αιγέα να μπαίνει δυνατά στο ματς και να προηγείται στο 15' με συρτό σουτ του Άνταμ, αφού πρώτα η μπάλα έκανε κόντρα στο πόδι του Κατσαρού, χτύπησε στη ρίζα της δοκού και εν τέλει κατέληξε στα δίχτυα. Ο Όλυμπος απάντησε με καλή ευκαιρία του Κατσαρού στο 29', χωρίς να καταφέρει να σκοράρει. Στη συνέχεια ο Αιγέας διαμαρτυρήθηκε για ένα τράβηγμα εντός περιοχής, αλλά ο Δουκάκης δεν συγκινήθηκε. Οι δύο ομάδες δημιουργούσαν συνεχώς φάσεις, με τον Αιγέα να έχει ένα δυνατό σουτ με τον Άνταμ, το οποίο μπλόκαρε ο Παπαλόπουλος και τον Όλυμπο ένα σου του Τσομπανέλλη που έφυγε άουτ.

Στο 34' ο Αγκόλι επιχείρησε μια σέντρα σουτ, με τον Παπαλόπουλο να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Από την εκτέλεσή του η μπάλα έφτασε στο ύψος της περιοχής στον Γιώργο Βελούτσο, που με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 του Αιγέα. Η αντίδραση της ομάδας της Αγιάσου όμως ήταν άμεση, με τον Κατσαρό να βγάζει φάτσα με το γκολ τον Πετρουζέλλη, που με υποδειγματικό σουτ μείωσε σε 2-1. Στο 38', η δυνατή κεφαλιά του Πρωτούλη από σέντρα του Βελούτσου πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 40' ο Πετρουζέλλης είδε τον τερματοφύλακα Γεωργιάδη να αποκρούει εντυπωσιακά ένα σουτ-κεραυνό έξω από την περιοχή.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι είχαν διπλή ευκαιρία με τον Άνταμ (58') που πέρασε ανεκμετάλλευτη και στο 60' ήρθε η ισοφάριση για τον Όλυμπο, όταν ο Κρις σέντραρε από τα πλάγια και ο Ρόλι με πλασέ έφερε το ματς στα ίσα (2-2). Στο 63' όμως αποβλήθηκε ο Κατσαρός με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Όλυμπος έμεινε με 10 παίκτες. Ο Αιγέας πίεσε για να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα, χάνοντας σημαντική ευκαιρία με τον Βελούτσο (78'), ενώ είχε και οριζόντιο δοκάρι σε σουτ του Μαμάκου (84').

Στο 88' η ομάδα της Αγιάσου κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του -κορυφαίου στο ματς- Νίκου Πετρουζέλλη από τον Γιαννίκο. Το εκτέλεσε ο ίδιος ο αρχηγός του Ολύμπου, δίνοντας την πρωτοπορία με 2-3 στην ομάδα του. Ο Αιγέας βγήκε όλος μπροστά ψάχνοντας το τρίτο γκολ και στο 89' ο Άνταμ έχασε απίστευτη ευκαιρία προ κενής εστίας. Στο 90' όμως, ο Γιάννης Βελούτσος εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Παπαλόπουλο, διαμορφώνοντας το τελικό 3-3, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Αίγειρος Μυστεγνών-Αναγέννηση Γέρας 4-0 (3-0)
Ενωσιακό Γήπεδο Θερμής
Βουρανής, Καρμίρης, Λυρής
Παρατηρητές: Ντουνιάς, Πολύμος

Ο Αίγειρος αποδείχθηκε ανώτερος στο Ενωσιακό της Θερμής, νικώντας με 4-0 την Αναγέννηση Γέρας, που έχει πάντως κάποια παράπονα από τη διαιτησία. Το σκορ για την ομάδα των Μυστεγνών άνοιξε ο Σπάρταλης, κάνοντας το 1-0, ενώ στη συνέχεια πήρε το όπλο του ο πολύπειρος Παναγιώτης Βουργουτζής και με δύο προσωπικά του τέρματα ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στην επανάληψη ο Καραδημητράκης μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σπάρταλη και στην αμέσως επόμενη φάση ο σκόρερ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα!

Ανδρονικάς Παρακοίλων-Κεραυνός Αφάλωνα 1-0 (1-0)
Γήπεδο Παρακοίλων
Παντελαίων, Καραμπάσης, Μέστρος
Παρατηρητής: Κεχαγιάς

Ο Ανδρονικάς πήρε σημαντικό βαθμολογικό τρίποντο, χάρη σε μια δυνατή κεφαλιά του Γιώργου Σαμπάνη στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (1-0). Στην επανάληψη, ο Κεραυνός ήταν καλύτερος και είχε δύο κλασικές ευκαιρίες προς το τέλος, αρχικά με τον Χαρατσιάρη (87') και στις καθυστερήσεις με τον Καβαλίκα (90'), χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει σε ακόμα ένα ματς. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν το 90λεπτο και οι δύο ομάδες, λόγω αποβολών στην ίδια φάση των Δημήτρη Κουτλή από πλευράς γηπεδούχων και του Τσακίρη από τους φιλοξενούμενους για μεταξύ τους αψιμαχία.

Πολιχνίτος-Οδυσσέας Ελύτης 3-1 (0-0)
Γήπεδο Πολιχνίτου
Λέκκας, Κακαδέλλης, Πούλος
Παρατηρητής: Άνεμος

Ο Οδυσσέας Ελύτης αιφνιδίασε στο 15ο λεπτό, όταν προηγήθηκε στο σκορ με σουτ του Αναιρούση μέσα από την περιοχή, αλλά μετά το ημίωρο ο Πολιχνίτος ισορρόπησε και ισοφάρισε με σουτ του Γιάννη Αλεξίου (30') σε 1-1. Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Ταξιάρχης Αράπογλου με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στον Πολιχνίτο για το 2-1 (47') και στο 82' ο Γρηγόρης Ξινός διαμόρφωσε με σουτ το τελικό 3-1 με σουτ. Η ομάδα του Στρατή Αλεξίου είχε και δύο δοκάρια.

Μεσότοπος-Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους 0-1 (0-1)
Γήπεδο Αγίας Παρασκευής
Κουλουδής, Βουλγαρέλλης, Ψύλλος
Παρατηρητής: Πελέκος

Χωρίς πολλές φάσεις το ματς στην Αγία Παρασκευή, κρίθηκε από το γκολ του Κουρκουμέλλη στο 15ο λεπτό, όταν επιχείρησε το μακρινό σουτ περίπου τη γραμμή του κέντρου, νικώντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 1-0. Στη συνέχεια πίεσε ο Μεσότοπος για την ισοφάριση, αλλά ο Αλκιβιάδης αμύνθηκε σωστά και κατόρθωσε να φύγει με το τρίποντο. Οι γηπεδούχοις αγωνίστηκαν στα τελευταία λεπτά με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Λάτση με δύο κίτρινες κάρτες. Οι δύο ομάδες είχαν και από ένα δοκάρι.

Δείτε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α' ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey