Εκδικάστηκε η έφεση του ΑΟ Πολιχνίτου

05/04/2018 - 14:36

Στην τελική του ευθεία μπαίνει το θέμα με την ετυμηγορία της υπόθεσης Πολιχνίτου και Ατρόμητου Ανεμώτιας, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Β' Γύρο.

Η πρωτόδικη απόφαση της Πειθαρχικής της ΕΠΣ Λέσβου είχε δικαιώσει τον Ατρόμητο, κατακυρώνοντας υπέρ του το ματς με σκορ 0-3, παρότι στο γήπεδο είχε ηττηθεί με 2-1. Αιτία ήταν η ταυτόχρονη χρησιμοποίηση τεσσάρων ποδοσφαιριστών άνω των 34 ετών στην 11άδα του Πολιχνίτου, γεγονός που αντίκειται στην προκήρυξη του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Λέσβου.

Η διοίκηση του ΑΟ Πολιχνίτου ωστόσο κατέθεσε έφεση, επικαλούμενη στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ πως η προκήρυξη της ΕΠΣΛ έπρεπε να χαρακτηριστεί άκυρη, αφού δεν προβλέπεται από πουθενά στον ΚΑΠ ότι είχε δικαίωμα ως διοργανώτρια αρχή να θέσει ηλικιακό περιορισμό στο πρωτάθλημά της (ο ΚΑΠ δίνει τέτοιο δικαίωμα στις αναπτυξιακές κατηγορίες).

Την Μ. Τρίτη, η έφεση του ΑΟ Πολιχνίτου εκδικάστηκε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Ο δικηγόρος ανέπτυξε το σκεπτικό του συλλόγου ενώπιον τακτικού δικαστή, επιζητώντας να του επιστραφούν οι 6 συνολικά βαθμοί που του αφαιρέθηκαν (-3 από το μηδενισμό και -3 από την επιπρόσθετη ποινή), αλλά και να διαγραφεί το -2 με το οποίο καλείται να ξεκινήσει την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων αναμένεται να ανακοινωθεί τη Λαμπροβδομάδα.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση δικαίωσης του ΑΟ Πολιχνίτου, αλλάζει η τετράδα των Playoffs αφού αντί του Ατρόμητου Ανεμώτιας θα μπει στη διαδικασία ο Αετός Λουτρών. Επίσης ο Πολιχνίτος θα ξεκινήσει με +3 βαθμούς τη διαδικασία των Playouts.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey