Δώσε τα προγνωστικά σου!

20/04/2018 - 12:54 Τελευταία τροποποίηση στις 20/04/2018 - 14:25

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για την κατάκτηση του τίτλου στην Α' ΕΠΣ Λέσβου, αφού οι δικαστικές διαμάχες ολοκληρώθηκαν και τα Playoffs είναι έτοιμα να ξεκινήσουν. Το ενδιαφέρον έντονο, μιας και οι τέσσερις ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα και κατ' επέκταση το τρόπαιο σε επίπεδο Νομού Λέσβου, που ισοδυναμεί με άνοδο στη Γ' Εθνική, μοιάζουν ισοδύναμες και το μόνο που τις χωρίζει είναι το σύστημα πριμοδότησης, με βάση τη σειρά κατάταξής τους στην κανονική διάρκεια.

Playoffs Β.
1. Αίγειρος Μυστεγνών 36
2. Όλυμπος Αγιάσου 34
3. Αιγέας Πλωμαρίου 32
4. Ατρόμητος Ανεμώτιας  30

Η πρεμιέρα των Playoffs, όπως και όλη η αγωνιστική διαδικασία άλλωστε, έχει μόνο ντέρμπι. Στον «Ταρλά», λόγω της ανακατασκευής του χλοοτάπητα στο «Μιχαλέλλειο» του Πλωμαρίου, ο Αιγέας θα υποδεχθεί τον Αίγειρο Μυστεγνών και στο Στάδιο «Κώστας Κεντέρης» της Καλλονής ο Ατρόμητος Ανεμώτιας θα αντιμετωπίσει τον Όλυμπο Αγιάσου. Παράλληλα, ωστόσο, διεξάγονται και τα Playouts της κατηγορίας για την αποφυγή της τελευταίας θέσης του ειδικού πίνακα, που οδηγεί στον υποβιβασμό, μαζί με τον ήδη πεσμένο Αχιλλέα Πέτρας. Το Σάββατο ο Κεραυνός Αφάλωνα φιλοξενεί στο «Καραπαναγιώτειο» Μόριας τον Αλκιβιάδη Κ. Τρίτους και την Κυριακή ο ΑΟ Πολιχνίτου αντιμετωπίζει στην έδρα του τον Οδυσσέα Ελύτη.

Αναμφίβολα, η ομάδα που περίμενε με προσδοκίες την έναρξη των Playoffs, μέσα από μια έμμεση δικαίωση στην έφεση του ΑΟ Πολιχνίτου, ήταν ο Αετός Λουτρών. Η ομάδα του Θεαγένη Διονυσάτου επιθυμούσε διακαώς τη συμμετοχή της, αλλά η τιμωρία του Πολιχνίτου έστειλε στην τετράδα τον Ατρόμητο Ανεμώτιας. Μιλώντας στο «SL», ο προπονητής των Λουτραγωτών δεν έκρυψε τα συναισθήματά του: «Η χρονιά για εμάς ολοκληρώθηκε με αυτόν τον τρόπο, αλλά όλοι συνηγορούν ότι είχε θετικό πρόσημο. Κρίμα πάντως γιατί ήμασταν σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ σε σχέση με την περσινή μας παρουσία στη διαδικασία θα παρουσιαζόμασταν και πιο έμπειροι. Τότε παίξαμε περισσότερο για να το χαρούμε. Τώρα, θέλαμε να συμμετάσχουμε ώστε να παλέψουμε όλα τα ματς στα ίσα και ό,τι έβγαινε. Θεωρώ, άλλωστε, πως μέσα στο γήπεδο οι διαφορές όλων των ομάδων είναι μικρές. Υπάρχει βέβαια το σύστημα πριμοδότησης, αλλά σε έξι αγωνιστικές πολλά ανατρέπονται. Σε κάθε περίπτωση ο Αετός ολοκλήρωσε τη σεζόν ως η πιο φορμαρισμένη, ενδεχομένως, ομάδα της κατηγορίας».

Αναφερόμενος στη διαδικασία των Playoffs που ξεκινά το Σάββατο (21/4), ο Θεαγένης Διονυσάτος επεσήμανε: «Όλα τα παιχνίδια θα είναι αμφίρροπα. Για μένα δεν υπάρχει μεγάλο φαβορί. Πολλοί θα πουν ότι ο Αίγειρος με το +2 έχει τις περισσότερες πιθανότητες. Ας μην ξεχνάμε όμως, ότι έχει να αντιμετωπίσει δύο πολύ σημαντικές απώλειες, τόσο του Καραδημητράκη όσο και του Συβρή. Ενώ και το γεγονός ότι έχει μεσολαβήσει αρκετό διάστημα μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ίσως επηρεάσει κάποιες ομάδες στο ρυθμό που είχαν πριν τη διακοπή.»

Ακολούθως, ο Θεαγένης Διονυσάτος έκανε τις δικές του προβλέψεις για τα ματς της 1ης Αγωνιστικής των Playoffs και της 2ης Αγωνιστικής των Playouts.

Playoffs - 1η Αγωνιστική

Αιγέας Πλωμαρίου-Αίγειρος Μυστεγνών (21/4, 16:30)
«Ταρλάς»
Βουρανής, Καρμίρης, Ψύλλος
Παρατηρητής: Παπουτσέλλης

Σημείο: Χ 
«Ένα εντελώς αμφίρροπο ντέρμπι. Σίγουρα θα παίξει ρόλο η αλλαγή της έδρας. Ο Αιγέας ήταν παραδοσιακά πολύ δυνατός στο Πλωμάρι, αλλά τώρα στον Ταρλά θα είναι διαφορετικά. Θα έχει πάντως ενδιαφέρον. Εκτιμώ ότι τις περισσότερες πιθανότητες τις έχει η ισοπαλία, αφού και οι δύο ομάδες θα κοιτάξουν να διαφυλάξουν τα νώτα τους. Αν πάντως φύγει από το Χ το ματς, τότε θα κριθεί στις λεπτομέρειες και στο γκολ.»

Ατρόμητος Ανεμώτιας-Όλυμπος Αγιάσου (21/4, 16:30)
Στάδιο «Κ. Κεντέρης» Καλλονής
Παντελαίων, Λυρής, Βλουτέλλης
Παρατηρητής: Σταθάκης

Σημείο: Χ2 
«Ο Όλυμπος ήταν αρκετά φορμαρισμένος στο τελείωμα του πρωταθλήματος και δεδομένα σε καλύτερη κατάσταση απ' ότι ο Ατρόμητος. Από τότε πέρασαν βέβαια αρκετές εβδομάδες. Ένας παράγοντας που μπορεί να κρίνει την εξέλιξη του παιχνιδιού είναι το νεανικό σύνολο του Ολύμπου. Έχει περισσότερα τρεξίματα και αν φέρει το ματς εκεί που το θέλει, δεν θα είναι έκπληξη ακόμα και αν κερδίσει τελικά.»

Playouts - 2η Αγωνιστική

Κεραυνός Αφάλωνα-Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους (21/4, 16:30)
«Καραπαναγιώτειο» Μόριας
Κουλουδής, Μποντάκης, Συβρής
Παρατηρητής: Πολύμος

Σημείο: Χ 
«Ο Κεραυνός είναι στην πλεονεκτική θέση να παίζει τρία σερί εντός έδρας ματς. Αν κερδίσει τον Αλκιβιάδη και πάρει άλλους 4 βαθμούς στα επόμενα δύο παιχνίδια, νομίζω ότι θα έχει κάνει πολύ σημαντικό βήμα για τη σωτηρία. Ο Αλκιβιάδης δεν θα έχει εύκολο έργο στο συγκεκριμένο ματς.»

ΑΟ Πολιχνίτου-Οδυσσέας Ελύτης (22/4, 16:30)
Γήπεδο Πολιχνίτου
Κουκούλας, Οικονόμου, Λυρής
Παρατηρητής: Πατσατζής

Σημείο: 1Χ
«Και οι δύο ομάδες έχουν ψυχολογία από τις νίκες τους στην πρεμιέρα. Το συγκεκριμένο ματς όμως πιστεύω ότι θα γείρει προς την έδρα. Ο Πολιχνίτος έχει τον πρώτο λόγο στο γήπεδό του, όμως ο Οδυσσέας Ελύτης δεν είναι αμελητέα ποσότητα και μπορεί να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey