Αφεντικό ο Όλυμπος, ανάσα για Πολιχνίτο

24/03/2019 - 18:14 Τελευταία τροποποίηση στις 25/03/2019 - 00:25

Αφεντικό του ομίλου παρέμεινε ο Όλυμπος μετά τη νίκη του απέναντι στον Διαγόρα με 4-1 βγάζοντας εκτός διεκδίκησης την ομάδα της Αγίας Παρασκευής, αφού χωρίζουν τις δύο ομάδες πλέον 10 βαθμοί. Ο Όλυμπος προχωρά σταθερά και με αποφασιστικότητα προς την κατάκτηση του τίτλου αν και ακόμα υπάρχουν παιχνίδια παγίδες και δεν υπάρχει εφησυχασμός.

Ο Αετός δεν κέρδισε στα Παράκοιλα και απομακρύνθηκε και αυτός κι άλλο από την κορυφή, ενώ ο Ατρόμητος με την νίκη του 0-1 στην έδρα του Αρίων πέρασε στην τρίτη θέση. Η Αναγέννηση κέρδισε εύκολα τον Μεσότοπο 3-0 παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο.

Στα άλλα παιχνίδια ο Αιγέας είναι πάλι μόνος πρώτος, αφού πέτυχε σημαντική νίκη 0-3 απέναντι στον Οδυσσέα, ενώ ο Απόλλων δέχτηκε ήττα εντός έδρας από τον παθιασμένο Πολιχνίτο. Η Προοδευτική σημείωσε και αυτή μεγάλη νίκη με 4-2 και ο Αλκιβιάδης έκανε μεγάλο διπλό απέναντι στον "Πάλλε" με 1-3.

Α Όμιλος

9η Αγωνιστική (24/3, 15:30)

Όλυμπος Αγιάσου - Διαγόρας Αγ. Παρασκευής (1-1) 4-1
Κουλουδής, Μπάλιακα, Ψύλλος - "Χριστοφίδειο Αγιάσου"
Παρατηρητής: Ψάνης

Σπουδαία νίκη πέτυχε σήμερα το πρωί στην Αγιάσο ο τοπικός Όλυμπος με το ευρύ 4-1 απέναντι στον Διαγόρα, σε ένα παιχνίδι φωτιά που τα είχε όλα. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν νωρίς το σκορ με τον Καλαφάτη στο 10ο λεπτό να πλασάρει από κοντά παραβιάζοντας τα δίχτυα του Πουρή. Στη συνέχεια ο Διαγόρας βγήκε πιο μπροστά και βρήκε την ισοφάριση με τον Καντιλιεράκη στο 25’. Πριν την λήξη του ημιχρόνου ο Ξυνός έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει και το ημίχρονο έληξε ισόπαλο 1-1.

Στο δεύτερο μέρος ο Διαγόρας έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές με την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Διακορώνα και μετά από λίγο ο Όλυμπος πάλι με τον Καλαφάτη πήρε κεφάλι στο σκορ πετυχαίνοντας το 2-1. Ο Τζέκα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα την ώρα που πανηγύριζαν οι παίκτες του Ολύμπου, όμως ο διαιτητής δεν μέτρησε το τέρμα με τους ανθρώπους του Διαγόρα να διαμαρτύρονται έντονα για αυτή την απόφαση. Στο 83΄ο Πετρουζέλλης με καλό σουτ σημείωσε το 3-1 και εκεί τελείωσαν όλα για τον Διαγόρα, ο οποίος άγγιξε ακόμα ένα τέρμα λίγο μετά χωρίς να μπορεί να πετύχει κάτι παραπάνω. Στο 90’ ο Χουλιάρας έκανε το 4-1 με τον Όλυμπο να πανηγυρίζει μια μεγάλη νίκη που τον φέρνει πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και τον Διαγόρα στους -10 βαθμούς από την κορυφή.

Ανδρονικάς Παρακοίλων - Αετός Λουτρών (0-0) 0-0
Μπόσιας, Λυρής, Πούλος - Γήπεδο Παρακοίλων
Παρατηρητής: Πελέκος

Σκόνταψε ο Αετός στην δυνατή έδρα του Ανδρονικά μένοντας στο 0-0. Οι δύο ομάδες είχαν κλασικές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, όμως δεν πέτυχαν το πολυπόθητο γκολ της νίκης. Ο Ανδρονικάς στο δεύτερο ημίχρονο έχασε μεγάλη ευκαιρία μετά από σουτ του Μάκη Σαμπάνη το οποίο κατέληξε στο δοκάρι και έτσι η ομάδα των Λουτρών πέταξε δύο βαθμούς που την φέρνει ακόμα πιο μακριά από την πρώτη θέση.

Αρίων Μήθυμνας - Ατρόμητος Ανεμώτιας (0-0) 0-1

Δουκάκης, Πατσατζής, Οικονόμου - Γήπεδο Μήθυμνας
Παρατηρητής: Σταυρίδης

Με ένα γκολ στο 90’  ο Ατρόμητος απέδρασε από τον Μόλυβο σε ένα καλό παιχνίδι με εδαφική υπεροχή για τους φιλοξενούμενους από το πρώτο ημίχρονο. Ο Ιντζές με καταπληκτική ενέργεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των αντιπάλων και με αυτή την νίκη η ομάδα της Ανεμώτιας πέρασε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν στο 0-0 για ένα σουτ του Γιώργου Μαλακού, το οποίο απέκρουσε ο γκολκίπερ του Αρίων και τον Ατρόμητο να υποστηρίζει ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή, όμως τον βοηθό να έχει αντίθετη άποψη.

Αναγέννηση Γέρας - ΑΟ Μεσοτόπου (1-0) 3-0 
Βλουτέλλης, Μπάλιακα, Ψύλλος - Γήπεδο Παπάδου
Παρατηρητής: Πολύμος

Άνετη η Αναγέννηση επικράτησε με 3-0 επί του Μεσοτόπου με πρωταγωνιστή τον Χρυσάφη, ο οποίος ήταν ο καλύτερος του γηπέδου. Μόλις στο 10ο λεπτό ο Παναγιώτης Χρυσάφης είχε δοκάρι για τους γηπεδούχους, όμως μετά από 15 λεπτά βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα του Παπαδάτου. Με το σφύριγμα του δεύτερου ημιχρόνου πάλι ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα τέρματα της Γέρας και έκανε τα πράγματα πιο εύκολα για την νίκη. Στο 73’ από την άσπρη βούλα ο Χατζηκλειδαράς πέτυχε το τελικό 3-0 με την Αναγέννηση να είναι μόνη δεύτερη στη βαθμολογία.

Β Όμιλος

9η Αγωνιστική (24/3, 15:30)

Παλλεσβιακός - Αλκιβιλαδης (0-1) 1-3
Παντελαίων, Μέστρος, Καραμπάσης - Ενωσιακό Θερμής
Παρατηρητής: Στεργίου

Σκληρό καρύδι αποδεικνύεται ο Αλκιβιάδης, αφού νίκησε με 3-1 τον Παλλεσβιακό στη Θερμή το πρωί και παρέμεινε ζωντανός στην υπόθεση παραμονής στην κατηγορία. Η ομάδα του Κάτω Τρίτους προηγήθηκε με τον Παλαμίδα στο 28΄χωρίς να αλλάξει κάτι μέχρι την ανάπαυλα. Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Αλκιβιάδης διπλασίασε τα τέρματα του με τον Παπαδόπουλο, όμως ο Αζάμπι μείωσε μετά από λίγο βάζοντας ξανά τον «Πάλλε» στο παιχνίδι. Ο Παλαμίδας όμως είχε άλλη άποψη, αφού με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα κλείδωσε το νίκη για την ομάδα του και με αυτό το 1-3 οι φιλοξενούμενοι που τελείωσαν τον αγώνα με 10 ποδοσφαιριστές μετά την αποβολή του Κομνηνάκη με δεύτερη κίτρινη, πήραν βαθιά ανάσα για την συνέχεια.

Οδυσσέας Ελύτης - Αιγέας Πλωμαρίου (0-2) 0-3 
Μποντάκης, Τσογγάρη, Ρίγλη- Ενωσιακό Θερμής
Παρατηρητής: Σάλτας

Καταιγιστικός ο Αιγέας πέτυχε 3 γκολ στην έδρα του Ελύτη και παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των play out. Ο Μαμάκος στο δεκάλεπτο έβαλε μπροστά τους Πλωμαρίτες με τον Πρωτούλη να κάνει το 0-2 στο 20’. Στο 86’ πάλι ο Πρωτούλης έγραψε το 0-3.

Απόλλων Δαφίων - ΑΟ Πολιχνίτου (0-2) 2-3
Βουρανής, Μέστρος, Καραμπάσης - "Κώστας Κεντέρης" Καλλονής
Παρατηρητής: Βρατσάνος

Μεγάλο διπλό για τον Πολιχνίτο ο οποίος πέρασε από την έδρα του Απόλλων με 2-3 και έκανε αποφασιστικό βήμα για την παραμονή του. Ο Τσούκα στο 15’ έκανε το 0-1, με τον Παναγιώτη Δελόλμα να χάνει την ευκαιρία να ισοφαρίσει για τον Απόλλων μετά από εκτέλεση πέναλτι στο 40’ και σαν να μην έφτανε αυτό ο Γκούσι πέτυχε και δεύτερο γκολ για τον Πολιχνίτο πριν την λήξη του ημιχρόνου. Στην επανάληψη ο Δελόλμας μείωσε σε 1-2 όμως άμεση ήταν η απάντηση από τον Λόκο που έκανε το 1-3. Στο 85 ο Κώστας Φιλιανός μείωσε σε 2-3 χωρίς να αλλάξει κάτι μέχρι το τέλος και τον Πολιχνίτο να παίρνει μια καθοριστική νίκη για την συνέχεια.

Προοδευτική Σκ. Καλλονής - Αρίων Παλαιοκήπου (4-0) 4-2
Βασιλακάκης, Παράσχου, Καρμίρης - Γήπεδο Σκ. Καλλονής
Παρατηρητής: Σταθάκης

Χορταστικό θέαμα στη Σκάλα Καλλονής με τους γηπεδούχους να μην αφήνουν κανένα περιθώριο στον Αρίων. Η Προοδευτική προηγήθηκε με πέναλτι που εκτέλεσε  ο Έλβις και μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών και συγκεκριμένα από το 25 μέχρι το 29 έβαλε ακόμα 3 γκολ με τους Κουμέλλη, Καραγιάννη και Κουκούλη. Ο Αρίων μείωσε στο δεύτερο μέρος με τα τέρματα των Κιοσέ και Καφαλούκου.

Ρεπό: Αίγειρος Μυστεγνών

Δείτε τη βαθμολογία των Playoffs και των Playouts στην Α' ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey