Αγκαλιά με τον τίτλο ο Όλυμπος, φιλί ζωής για Αλκιβιάδη

30/03/2019 - 17:19 Τελευταία τροποποίηση στις 31/03/2019 - 14:56

Με πρωταγωνιστή τον δυνατό αέρα οι ομάδες της Α τοπικής κατηγορίας συνέχισαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στα γήπεδα της Λέσβου. Ο Όλυμπος ο οποίος πέρασε δια πυρός και σιδήρου από τον Μεσότοπο 0-1 αγκάλιασε τον τίτλο, αφού πλέον απέχει μια ανάσα και μαθηματικά από το να κλειδώσει το πρωτάθλημα.

Σε αυτό συνέβαλε και η ήττα της Αναγέννησης στα Λουτρά με 3-1 από τον Αετό, καθώς άφησε πίσω την ομάδα της Γέρας 9 βαθμούς. Στη Μόρια ο Διαγόρας ήταν καταιγιστικός απέναντι στον Ατρόμητο μετά το 1-5, ενώ ο Ανδρονικάς σκόρπισε τον τοπικό Αρίων στο Μόλυβο πετυχαίνοντας 6 τέρματα.

Στον χορό των play outs ο Αλκιβιάδης πήρε νίκη σωτηρίας απέναντι στον Αίγειρο ο οποίος δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι, με την υπόθεση παραμονής να δυσκολεύει αρκετά πλέον. Ο Πολιχνίτος ο οποίος αποδεικνύεται εφτάψυχος πήρε την ισοπαλία στο Πλωμάρι, ενώ και ο Παλλεσβιακός πήρε νίκη παραμονής επί της Προοδευτικής με 1-0. Τέλος, Αρίων και Απόλλων στον Παπάδο έμειναν ισόπαλοι στο 1-1.

 

A Όμιλος

10η Αγωνιστική (30/3, 15:30)

Αετός Λουτρών- Αναγέννηση Γέρας  (2-0) 3-1
Βουρανής, Μέστρος, Πούλος - Γήπεδο Λουτρών
Παρατηρητής: Σάλτας

Στην πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ο Αετός ο οποίος μπήκε φουριόζος ευτύχισε να μπει μπροστά στο σκορ από το δυνατό σουτ του νεαρού Βασιλέλλη, το οποίο κατέληξε στα δίχτυα μόλις στο 4ο λεπτό. Σταδιακά η Γέρα πήρε μέτρα στο γήπεδο προσπαθώντας να βρει το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο λίγο έλλειψε να έρθει όταν μετά από σουτ η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Βαγιανή και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Παπάζογλου με την μπάλα να περνά κόρνερ. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες είχαν κάποιες καλές στιγμές με τους γηπεδούχους να καταφέρνουν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους με τον Νίκο Κροτσίδα στο 45’.

Με το γκολ του Χρυσάφη μείωσε η Γέρα στο 73, όμως παρά τις προσπάθειες της δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και η ομάδα των Λουτρών κλείδωσε την νίκη πριν το τελευταίο σφύριγμα με τον Συβρή και με αυτή την ήττα η ομάδα της Γέρας βγήκε εκτός διεκδίκησης τίτλου, αφού έμεινε πίσω 9 βαθμούς από τον Όλυμπο.

Ατρόμητος Ανεμώτιας - Διαγόρας Αγ. Παρασεκυής (1-0) 1-5
Μποντάκης, Λυρής, Φαναρτζής - "Καραπαναγιώτειο" Μόριας
Παρατηρητής: Χρόνης

Ωραίο παιχνίδι διεξήχθη στο γήπεδο της Μόριας με την ομάδα της Αγίας Παρασκευής να παίρνει μεγάλη νίκη. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν καλά τον αγώνα, είχαν και οι δύο από μια καλή στιγμή στην αρχή, όμως ο Ατρόμητος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με εκπληκτικό σουτ του Γρούβα. Στην επανάληψη ο Διαγόρας έκανε την ανατροπή με τον Παρέλλη, ο οποίος μέσα σε 2 λεπτά πέτυχε δύο τέρματα. Καλύτερος ο Διαγόρας στη συνέχεια πέτυχε και τρίτο τέρμα με τον Καδή κλειδώνοντας την νίκη, ενώ ο Βασίλης Παρέλλης με δύο ακόμα προσωπικά του τέρματα στο 75 και στο 77 έδωσε διαστάσεις θριάμβου για τους φιλοξενούμενους και τον Ατρόμητο να καταρρέει.

ΑΟ Μεσοτόπου - Όλυμπος Αγιάσου (0-1) 0-1 
Παντελαίων, Μπάλιακα, Παράσχου - Γήπεδο Μεσοτόπου
Παρατηρητής: Σταθάκης

Με το τέρμα του Τσομπανέλλη στο 35’ ο Όλυμπος έβαλε τις βάσεις για ακόμα μια νίκη που τον έφερε πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Μεσότοπος είχε δύο δοκάρια πριν το γκολ του Ολύμπου, ενώ είδε να ακυρώνεται γκολ του Αλαγιάννη καθώς είχε προηγηθεί φάση οφσάιντ. Στο 60 ήταν η σειρά του Όλυμπου να σημαδέψει το δοκάρι σε σουτ του Καλαφάτη. Να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες τελείωσαν το παχνίδι με 10 παίκτες με τις αποβολές του Κατσαρού για τον Όλυμπο και του Καρακωσταντίνου για τους γηπεδούχους.

Αρίων Μήθυμνας - Ανδρονικάς Παρακοίλων (1-3) 1-6 
Βασιλακάκης, Οικονόμου, Σαρρής - Γήπεδο Μήθυμνας
Παρατηρητής: Σταυρινός

Σαρωτικός ο Ανδρονικάς στον Μόλυβο φιλοδώρησε με 6 γκολ τον αντίπαλο του. Αν και προηγήθηκε ο Αρίων με τον Σοφιάνη, ο Ανδρονικάς ανέτρεψε γρήγορα την εις βάρος του κατάσταση και με δυο γκολ του Κυριαζή και ένα του Μάκη Σαμπάνη έκλεισε το ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο συνέχισαν να σκοράρουν οι φιλοξενούμενοι πάλι με τους Κυριαζή ο οποίος σημείωσε άλλα δύο γκολ και ένα ο Σαμπάνης.

Β Όμιλος

10η Αγωνιστική (30/3, 15:30)

Αλκιβιάδης Κ. Tρίτους - Αίγειρος Μυστεγνών  (1-0) 1-0
Δουκάκης, Καρμίρης, Τσογγάρη - Γήπεδο Κ. Τρίτους
Παρατηρητής: Ψάνης

Μια κεφαλιά του Παπαδόπουλου ήταν αρκετή να δώσει τους πολύτιμους βαθμούς στον Αλκιβιάδη ο οποίος πήγε στα αποδυτήρια μπροστά το σκορ στο ματς ζωής και θανάτου με τον Αίγειρο. Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και η ομάδα του Κάτω Τρίτους πήρε μια νίκη που μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια.

Αρίων Παλαιοκήπου - Απόλλων Δαφίων (1-1) 1-1
Κουλουδής, Kακαδέλλης, Μαυρομάτης- Γήπεδο Παπάδου
Παρατηρητής: Κουρσουμπάς

Με τον συνήθη ύποπτο Νίκο Κιοσέ ο Αρίων πήρε κεφάλι στο σκορ στην αναμέτρηση του Παπάδου, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν την απάντηση με τον έμπειρο επιθετικό Κώστα Φιλιανό. Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν το κάτι παραπάνω και έμειναν στην ισοπαλία.

Αιγέας Πλωμαρίου - ΑΟ Πολιχνίτου (1-2) 2-2
Μπόσιας, Ψύλλος, Βουλγαρέλλης - "Μιχαλέλλειο" Πλωμαρίου
Παρατηρητής: Βασιλακάκης

Ο Πολιχνίτος έβαλε δύσκολα στον πρωτοπόρο Αιγέα καθώς οι γηπεδούχοι πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας στο τέλος. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Νικέλλη, όμως ο Αιγέας ισοφάρισε με πέναλτι του Γιαννίκου. Οι Πολιχνιάτες δεν πτοήθηκαν και με τέρμα του Τσούκα πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-2. Ο Αιγέας δεν το έβαλε κάτω με τον Γιαννίκο για δεύτερη φορά να πετυχαίνει γκολ και να στερεί από τον Πολιχνίτο μια σπουδαία νίκη. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν τον αγώνα με 10 ποδοσφαιριστές ύστερα από την αποβολή του Πρωτούλη.

Παλλεσβιακός - Προοδευτική Σκ. Καλλονής (1-0) 1-0 
Βλουτέλλης, Καραμπάσης, Βόϊκος - Ενωσιακό Θερμής
Παρατηρητής: Παπουτσέλης

Το απευθείας χτύπημα φάουλ του Πατσατζή έδωσε το προβάδισμα στον Παλλεσβιακό, με το 1-0 να μην αλλάζει μέχρι την λήξη του παιχνιδιού και τον "Πάλλε" να επιστρέφει στα θετικά αποτελέσματα.

                                                             Ρεπό: Οδυσσέας Ελύτης                                                               

Δείτε τη βαθμολογία των Playoffs και των Playouts στην Α' ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey