Συνέχισαν με "τρίποντα" τα φαβορί!

18/01/2020 - 17:53 Τελευταία τροποποίηση στις 18/01/2020 - 19:16

Χωρίς εκπλήξεις συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Α ΕΠΣ Λέσβου με τα φαβορί να επικρατούν άνετα. Η Φίλια που όπως φαίνεται έχει πάρει φόρα, στο τοπικό ντέρμπι κέρδισε 0-2 τον Απόλλων Δαφίων, ο Όλυμπος νίκησε 4-0 την Αναγέννηση, ο Αετός 7-0 τον Ατρόμητο και ο Μεσότοπος 3-2 τον Ορφέα. Στα δύο αμφίρροπα παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής, ο Ανδρονικάς πέρασε νικηφόρα με 0-1 από την έδρα του Ελύτη, ενώ η Προοδευτική έμεινε ισόπαλη 1-1 με τον Αρίων Μήθυμνας.

oli-gera-2019-20.png (770×531)

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής ο Όλυμπος είχε την υπεροχή και δίκαια έφτασε στην νίκη, με την Αναγέννηση από την άλλη να προσπαθεί να πιέσει τον αντίπαλο της σε κάποια χρονικά σημεία, χωρίς να έχει αποτέλεσμα. Το 1-0 έγινε στο 6ο λεπτό από την κεφαλιά του Τσομπανέλλη και στο 30' ο Σφαμιδάκης με σουτ διπλασίασε για τους γηπεδούχους. Στο 75' ο Πετρουζέλλης από το σημείο του πέναλτι σημείωσε το 3-0 και λίγο μετά ο Μαλακός με σουτ πέτυχε το τελικό 4-0, ενώ η ομάδα της Γέρας είχε δοκάρι με τον Παυλέλλη.

aetos-atromitos-2019-20.jpg (780×438)

Στα Λουτρά ο Θεαγένης Διονυσάτος προχώρησε σε ροτέισον δίνοντας την ευκαιρία στους πιτσιρικάδες της ομάδας, ξεκουράζοντας κάποιους βασικούς παίκτες. Τα γκολ της νίκης πέτυχαν οι Μιχαλάκης (2), Καπταγιάννης (2), Βλαστέλλης, Βέντος και Μανιός, ενώ ο νεαρός Κουρής αστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος.

Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο Μεσότοπος που ενώ έδειχνε να καθαρίζει με το γρήγορο 3-0, ο Ορφέας βρήκε τον τρόπο να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Ο Άριελ Γκέκα στο 20ο λεπτό με σουτ άνοιξε το σκορ, τρία λεπτά μετά ο Τσατσάκης έκανε το 2-0 και λίγο μετά ο ίδιος παίκτης με όμορφο σουτ έξω από την περιοχή ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Ορφέας στο 33' μείωσε με τον Τρακέλλη σε 3-1 και στο 40' ο ίδιος παίκτης με εξαιρετικό χτύπημα φάουλ έκανε το 3-2 δίνοντας ξανά ελπίδες στους φιλοξενούμενους. Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο τέρμα, χωρίς ωστόσο να αλλάζει κάτι, με τον Μεσότοπο να πανηγυρίζει την νίκη που τον κράτησε στην 3η θέση της βαθμολογίας.

elitis-andronikas.jpg (770×433)

Παιχνίδι κέντρου χωρίς πολλές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες έγινε στη Θερμή, με τον Ανδρονικά να φεύγει με το διπλό χάρις στο γκολ του Τσίγκα με σουτ εκτός περιοχής στο 11', με τον σκόρερ να αποβάλλεται στη συνέχεια με κόκκινη κάρτα. 

Έχει βαλθεί να τους τρελάνει όλους η ομάδα της Φίλιας, αφού πέτυχε άλλο ένα μεγάλο διπλό, παραμένοντας συγκάτοικος με τον Μεσότοπο στην τρίτη θέση. Οι δύο ομάδες προσέφεραν ωραίο θέαμα με τους τερματοφύλακες των δύο ομάδων να είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές. Ο Μάριο Καλούλι έβαλε σε θέση οδηγού τους Φιλιανούς με πλασέ μόλις στο 5ο λεπτό, με τη Φίλια στο πρώτο ημίχρονο να χάνει κι άλλες κλασσικές ευκαιρίες. Στην επανάληψη, ο Απόλλων απώλεσε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει λόγω απόκρουσης του Φαράκλα εξ'επαφής, ενώ συνέχισε να απειλεί με μακρινά σουτ. Στο 89' ο Καλούλι εκμεταλλεύτηκε το λάθος των αμυντικών των γηπεδούχων και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 0-2.

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι στην Σκάλα Καλλονής. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Νανίδη στο 12' και ο Γιατζιτζόγλου στο 26΄έφερε το ματς στα ίσια, ενώ η "Προο" έχασε με κόκκινη τον Ζαχάροβ χωρίς να αλλάζει κάτι έως το τέλος παρόλο που οι γηπεδούχοι ήταν πιο κινητικοί.

Δείτε τη βαθμολογία στην Α' ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey