Δια πυρός και σιδήρου οι πρωτοπόροι!

26/01/2020 - 18:54 Τελευταία τροποποίηση στις 26/01/2020 - 22:41

Φωτογραφία από τον αγώνα Αναγέννηση Γέρας-Οδυσσέας Ελύτης

Νίκες χρυσάφι με αρκετή δυσκολία κατέκτησαν ο Αετός και ο Όλυμπος απέναντι στον Αρίων και στη Φίλια αντίστοιχα, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι είναι αρκετά σκαλοπάτια πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες και ότι θα γίνει πραγματική μάχη έως το τέλος για την κατάκτηση του τίτλου. Ο Αιγέας πέρασε με 1-3 από τα Λουτρά κόντρα στον Ορφέα Κεραμειών, η Προοδευτική πήρε άνετη νίκη 0-5 στα Βασιλικά, η Αναγέννηση κέρδισε 1-0 τον Ελύτη, ενώ το πρωί ο Απόλλων κατέκτησε σπουδαία νίκη με 2-3 μέσα στον Μεσότοπο.

Με δύο γκολ στο τελευταίο τέταρτο και συγκεκριμένα στο 75' και στο 82' ο Τζίμης Βλαστέλλης που πέρασε ως αλλαγή λύτρωσε την ομάδα των Λουτρών, η οποία φωνάζει για τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Στύψης, που είχε ως αποτέλεσμα τις τρεις αναγκαστικές αλλαγές βασικών ποδοσφαιριστών λόγω τραυματισμού. Το παιχνίδι κύλησε με αρκετή ένταση αλλά και υπεροχή του Αετού σε όλο σχεδόν το 90λεπτό με αρκετές ευκαιρίες χωρίς να μπορεί ωστόσο να βρει στόχο, ενώ στα θετικά επίσης για τους Λουτραγώτες συγκαταλέγεται η πολύ καλή παρουσία του Θωμά Παπαδόπουλου στο ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα, σπαταλώντας μάλιστα δύο κλασσικές ευκαιρίες για να χριστεί σκόρερ.

Δύσκολη νίκη που τον κράτησε σε απόσταση αναπνοής από τον Αετό πήρε και ο Όλυμπος μέσα στην Φίλια, η οποία για άλλη μια φορά απέδειξε ότι δίκαια βρίσκεται στη τρίτη θέση. Οι γηπεδούχοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα μόλις στο 2ο λεπτό με σουτ του Νικόλοφ, με τον Όλυμπο να ισοφαρίζει με τον Λεωνίδα Καλουτζή στο 38ο λεπτό, ενώ οι Φιλιανοί είχαν και δοκάρι με τον Κουνιάρη. Στην επανάληψη και ενώ το παιχνίδι παιζόταν στις δύο εστίες ο Βουργουτζής στο 67' με σουτ έκανε το 1-2 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Η Προοδευτική πήρε μια εύκολη νίκη μέσα στα Βασιλικά με 0-5. Δυό τέρματα προήλθαν από τον Τριανταφύλλου, ένα πέτυχε ο Καραγιάννης με πέναλτι και από ένα Νανίδης και Μαστέλλος, ενώ η "Προο" είχε και τέσσερα δοκάρια.

Νίκη και για τον Αιγέα απέναντι στον προτελευταίο πια Ορφέα. Το 0-1 έκανε ο Τάκας από τα 11 βήματα στο 11' και το 0-2 ο Αγιακάτσικας στο 20', ενώ μόλις το 5ο λεπτό ο Τάκας είχε αστοχήσει από την άσπρη βούλα. Στο 29' μείωσε ο Γονιδέλλης σε 1-2 χωρίς να αλλάξει κάτι μέχρι το 82' όπου ο Αγιακάτσικας ξανά πέτυχε το τελικό 1-3.

Με χρυσό σκόρερ τον νεοαποκτηθέντα Αζάμπι στο 65', η ομάδα της Γέρας έκαμψε την αντίσταση του Ελύτη ο οποίος είχε δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο, ενώ βλέπει να χάνονται οι όποιες ελπίδες είχε έως τώρα για να αποφύγει τα play out.

Μεγάλο διπλό για τον Απόλλων Δαφίων στην πρωινή αναμέτρηση στο γήπεδο Μεσοτόπου. Το 0-1 σημείωσε ο Σταυρής στο 16' που ήταν και σκορ ημιχρόνου. Ο Καβαλίκας στο 55' διπλασίασε για τους Δαφιώτες, με τον Τσατσάκη να μειώνει στο 57' σε 1-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Ο Γρούβας στο 75' έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων ξανά στην ομάδα του πετυχαίνοντας το 1-3 και τρία λεπτά μετά ο Καδής μείωσε σε 2-3 και αυτός από το σημείο του πέναλτι. Έως το τέλος δεν άλλαξε κάτι και έτσι οι φιλοξενούμενοι που έχασαν με κόκκινη κάρτα τον Πονηρό, πανηγύρισαν ένα σπουδαίο τρίποντο ενόψει και του αγώναep;ishw της Τετάρτης μεταξύ των δύο ομάδων για το κύπελλο Λέσβου, με τον Μεσότοπο ωστόσο να έχει πολλά παράπονα από την διαιτησία.

Μετά από δύο μήνες ακριβώς γεύτηκε ξανά την χαρά της νίκης η ομάδα της Ανεμώτιας. Με σουτ του Βασίλη Καλλιματζέρου στο πρώτο μέρος ο Ατρόμητος που τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κιοσσέ στο 85' πήρε τους 3 βαθμούς προσπερνώντας τον Ορφέα Κεραμειών στη βαθμολογία.

Για την 1η αγωνιστική των playoffs της Β κατηγορίας στο μοναδικό παιχνίδι της ημέρας Ταξιάρχης και Πολιχνίτος ήρθαν ισόπαλοι 1-1.

Δείτε τη βαθμολογία στην Α' ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey