Ισοπαλία στο ντέρμπι μέσω fair play!

23/02/2020 - 18:46 Τελευταία τροποποίηση στις 23/02/2020 - 19:42

Ισόπαλο έληξε το ντέρμπι στην Αγιάσο μεταξύ των δύο διεκδικητών του τίτλου Όλυμπου και Αετού με σκορ 1-1, ωστόσο αυτό που θα μείνει στην ιστορία είναι ο τρόπος που δημιουργήθηκε το τελικό αποτέλεσμα και την τήρηση του fair play προς τιμήν της από την ομάδα του Αετού. Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ο Μεσότοπος πήρε μεγάλη νίκη 4-1 κόντρα στην Αναγέννηση Γέρας, ο Αιγέας επίσης κέρδισε 4-0 τον Ανδρονικά, ενώ η Προοδευτική έμεινε στο 1-1 με την ομάδα του Ελύτη. Η Φίλια κέρδισε άνετα 0-7 τον Ατρόμητο, ενώ νίκη σημείωσε και ο Ορφέας με 3-1 απέναντι στον ΑΟΒ.

oli-aetos.jpg (770×432)

Παιχνίδι που πήγε στη δύναμη ήταν το ντέρμπι κορυφής στο γήπεδο Αγιάσου, με τις δύο ομάδες να δίνουν βάση κατά κύριο λόγο στις άμυνες τους, χωρίς να δημιουργούν τρανταχτές ευκαιρίες για την επίτευξη κάποιου τέρματος. Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στο γκολ σε δύο περιπτώσεις με τον Μιχαλάκη, ενώ ο Όλυμπος επιχείρησε κάποια σουτ, που ωστόσο δεν είχαν επιτυχή κατάληξη.

Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό με το Αετό να προχωρά σε δύο αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμού των Μουτζούρη και Παλάση. Στη συνέχεια έγινε η φάση της χρονιάς που αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα των Λουτρών για την τήρηση του fair play σε ένα τόσο σημαντικό από κάθε άποψη παιχνίδι.

Ο Αετός πέτυχε γκολ με τον Παπαδόπουλο, ενώ υπήρχε συμπαίκτης του κάτω, με τους παίκτες του Όλυμπου να ισχυρίζονται ότι σταμάτησαν λόγω της πτώσης του ποδοσφαιριστή που θεώρησαν ότι είχε τραυματιστεί και διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το γκολ της φιλοξενούμενης ομάδας. Έτσι, με τη σέντρα ο Βουργουτζής πήρε τη μπάλα και χωρίς να τον εμποδίσει κάποιος, έστειλε στη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Στο υπόλοιπο του παιχνιδιού έως την λήξη δεν σημειώθηκε κάτι το αξιόλογο και με την ισοπαλία αυτή δεν άλλαξε κάτι στην βαθμολογία, ενώ ο Αετός παρέμεινε ξανά αήττητος. 

Ο Μεσότοπος ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι τετράδας με την ομάδα της Γέρας. Το 1-0 έγινε στο δεκάλεπτο με τον Ελευθερίου, με την Αναγέννηση να ισοφαρίζει με τον Λεονταρίδη πριν το ημίωρο. Ο Τσατσάκης στη συνέχεια έβαλε ξανά μπροστά την ομάδα του για το 2-1 και ο Χατζηβαγιάννης σημείωσε το 3-1, ενώ ο Καδής από το σημείο του πέναλτι στο 75' έγραψε το τελικό 4-1.

aigeas-andronikas.jpg (770×433)

Αιγέας Πλωμαρίου-Ανδρονικάς Παρακοίλων

Κανένα περιθώριο δεν άφησε ο Αιγέας παίρνοντας δίκαιη νίκη με 4-0 απέναντι στον Ανδρονικά. Λίγο πριν το ημίχρονο ο Χρυσάφης άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, για να διπλασιάσει στο 55' ο 16χρονος Πρωτονοτάριος. Ο Χρυσάφης ξανά σημείωσε το 3-0 στο 75' και στο 80' ο Μουτσογιάννης πέτυχε το τελικό 4-0, ενώ ο ίδιος παίκτης έχασε και πέναλτι λίγο αργότερα.

Με γκολ του Νανίδη στο 25' έπειτα από κόρνερ του Κουτλή προηγήθηκε η ομάδα της Σκάλα Καλλονής, όμως ο Πολύζος με σουτ στο 76' ισοφάρισε για τον Οδυσσέα Ελύτη και την Προοδευτική να μετρά νέα απώλεια στην προσπάθεια της για την τετράδα.

Νίκη μετά από καιρό για τον Ορφέα με αντίπαλο τον ουραγό ΑΟΒ. Ο Καραδημητράκης μόλις στο 5ο λεπτό έβαλε μπροστά την ομάδα του και στο 16' ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-0. Στο 23' ο Στόϊκος μείωσε σε 2-1 για τον ΑΟ Βασιλικών, όμως ο Προδρόμου στο 84' κλείδωσε τη νίκη για τους γηπεδούχους με το 3-1.

Επτάσφαιρη ήταν η Φίλια κόντρα στον Ατρόμητο στο γήπεδο Αγ. Παρασκευής. Τα γκολ σημείωσαν οι Κουνιάρης, Νικόλωφ, Καλούλι, Κουτσιανίτης, Μαστραντωνάς, Κατζανός και Φιλιανός.

Τέλος, για την 5η αγωνιστική των playoffs στη Β κατηγορία, ο Κεραυνός νίκησε 5-2 τον Ορφέα Άντισσας.

Δείτε τη βαθμολογία στην Α' ΕΠΣ Λέσβου

Δείτε τη βαθμολογία στα playoffs Β' ΕΠΣ Λέσβου

Δείτε τη βαθμολογία στα playouts Β' ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey