Θ. Γιακαλής: Δύσκολη απόφαση, αλλά μονόδρομος!

06/06/2020 - 18:05 Τελευταία τροποποίηση στις 06/06/2020 - 18:30

Με ένα εγκάρδιο και πλημμυρισμένο με εκτίμηση και ευγνωμοσύνη μήνυμα, ο Θοδωρής Γιακαλής αποχαιρετά την πρώην πλέον ομάδα του που υπηρέτησε για τρία ολόκληρα χρόνια.

Ο έμπειρος τεχνικός, μέσω του "SL" ξεδιπλώνει τις σκέψεις τους για όλα όσα πέτυχε όλο αυτό το διάστημα της παρουσίας του στον πάγκο του ΑΟΜ,  μη ξεχνώντας φυσικά να ευχαριστήσει όλους όσους τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Όπως αναφέρει και ο ίδιος είναι μια δύσκολη απόφαση αλλά είναι μονόδρομος, αφού οι στόχοι είναι διαφορετικοί για τη νέα σεζόν. 

Να σημειωθεί ότι ο Γιακαλής ολοκλήρωσε και την τρίτη και τελευταία φάση του διπλώματος UEFA A και το επόμενο διάστημα μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες θα ταξιδέψει στη Δράμα για το πρακτικό κομμάτι. 

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

"Μερικά χρόνια πριν υιοθέτησα ένα μικρό "μωρό".Παράλληλα ξεκίνησε ένα φιλόδοξο project για την κατάλληλη ανατροφή και υγεία του.Στη διάρκεια των 3 αυτών ετών, είχα την ευτυχία να παρακολουθήσω το μωρό αυτό να μεγαλώνει και να αποκτά οντότητα στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Λέσβου.

Ναι ήταν ο Α.Ο ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ. Με την σωστή συνεργασία των διοικούντων-συνεργατών μου, το μωρό ανδρώθηκε και έγινε ομάδα, με όλη τη σημασία. Έγινε ο πόθος, το όνειρό μου, η ανάγκη για συνεχή φροντίδα. Βήμα-βήμα, σκαλί-σκαλί, η ομάδα αναπτύχθηκε και ευημερεί.

Ιούνιος του 2020.Το παιδί μου ενήλικας πλέον έφτασε στο ποθητό στάδιο: να διεκδικεί  το πρωτάθλημα στα μπαράζ και να είναι φιναλίστ του Κυπέλλου.Το όνειρο όλων έγινε πραγματικότητα. Η ομάδα ενός απομακρυσμένου χωριού έφτασε να κοιτά στα μάτια ομάδες που δεκαετίες τώρα πρωταγωνιστούν στη Λέσβο. Για να πραγματοποιηθεί όμως το επίτευγμα αυτό συνετέλεσαν γεγονότα, παραστάσεις, πρόσωπα και η ομάδα πέρασε μέσα από κυκεώνες, αντιδράσεις και δύσκολες καταστάσεις.Το καράβι όμως άντεξε. Έφτασε στο λιμάνι, στον στόχο του. Όπως στο στόχο μου  έφτασα κι εγώ.

Μέσα σε ένα τρομερά φιλικό αλλά κυρίως συγκινησιακό κλίμα με τη νέα διοίκηση αποφασίσαμε να μην συνεχίσουμε τη συνεργασία μας για τη νέα σεζόν. Νιώθω ότι ολοκλήρωσα το έργο της ανατροφής του ποδοσφαιρικού μου παιδιού και το παραδίδω υγιέστατο στον επόμενο πατέρα προπονητή. Ήταν μια απόφαση δύσκολη που με πόνεσε μεν, αλλά ήταν και μονόδρομος. Το σίγουρο είναι ότι θα παρακολουθώ πάντα τη διαδρομή του Α.Ο.Μ θα συμβουλεύω, θα είμαι αρωγός όταν μου ζητηθεί. Είναι καιρός πλέον και για τον Α.Ο.Μ αλλά και για μένα να ανοίξουν νέοι ορίζοντες.

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τον κόσμο του δικού μου χωριού πλέον, τον απλό φίλαθλο, τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο που με στήριξε και με συντρόφευσε τα 3 αυτά χρόνια. Που με πόνεσε και με έκανε να νιώσω συγχωριανός του. Τη διοίκηση του Μανώλη Κωνσταντιδέλλη και ιδιαιτέρως τον ίδιο. Από τη πρώτη μέρα στήριξε το όραμα και έκανε το κάθε τι, προκειμένου να ανεβαίνει διαρκώς το επίπεδο της ομάδας σε κάθε τομέα. Αδερφός πραγματικός.

Επίσης, τη διοίκηση του Σταύρου Ρεπάνη για την απόλυτη εμπιστοσύνη που μου έδειξε καθώς και για την ανανέωση της συνεργασίας μας όπως επίσης και για το γεγονός ότι έτρεξε με απόλυτη επιτυχία την ομάδα στους υψηλούς στόχους πρωταθλητισμού. Τον απόλυτο άρχοντα, εμπνευστή, δημιουργό, συμπαραστάτη της προσπάθειας τον Νίκο Τριγώνη. Στυλοβάτης και παράγοντας που θα ζήλευαν όλες οι ομάδες μεγάλων κατηγοριών.Ένας άνθρωπος που η γηπεδική του απουσία θα μου είναι αισθητή καθημερινά.

Στους παίκτες μου. Παιδιά του μεροκάματου, μαθητές φοιτητές. Οι απόλυτοι πρωταγωνιστές των τελευταίων χρόνων.Είμαι  ευτυχής για την όμορφη κατάσταση που οι ίδιοι δημιούργησαν μέσα στα αποδυτήρια τόσο κατά τη διάρκεια των προπονητικών μονάδων όσο και των αγώνων,όλοι μαζί στα εύκολα μα κυρίως στα δύσκολα.Καμαρώνω γι’ αυτούς.Με στήριξαν στα δύσκολα και στις κρίσεις.Είναι εκπληκτικό να συνεργάζεσαι με καλλιεργημένους χαρακτήρες κι αυτό πάντα είναι στόχος μου.

Τον Παναγιώτη Βαλελή. Τον νοικοκύρη της ομάδας.Που φρόντισε να μη λείψει το παραμικρό από κανέναν σε όλους τους αγώνες ενώ ταυτόχρονα συντηρούσε το καμάρι της ομάδας το μικρό παλατάκι μας το γήπεδό μας. Άφησα για το τέλος τους άμεσους συνεργάτες μου.Τον Στέλιο Μαντζουράνη και τον Δημήτρη Πολυζώνη. Μεγάλη εμπειρία στο χώρο τόσο σαν ποδοσφαιριστές αλλά και στο τεχνικό κομμάτι του project.

Οι άμεσοι βοηθοί μου. Είναι ευλογία να έχεις τέτοιους "ποδοσφαιράνθρωπους" δίπλα σου.Η πολυετής ενασχόλησή τους με τα ποδοσφαιρικά δρώμενα των επαγγελματικών κατηγοριών με αφύπνισε και ήταν εφαλτήριο, ώστε μαζί να εμπνεύσουμε στους διοικούντες αλλά και στους αθλητές την απαραίτητη νοοτροπία, με σκοπό να βελτιωνόμαστε καθημερινά.

Δε λέω αντίο, το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο. Λέω ότι φεύγω πλημμυρισμένος από ποδοσφαιρική ευτυχία………

                                                                   Τα σέβη μου,

                                                               ΘΕΟΔΩΡΟΣ   ΓΙΑΚΑΛΗΣ

"

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey