Πήρε το ντέρμπι η Φίλια!

11/10/2020 - 20:20 Τελευταία τροποποίηση στις 11/10/2020 - 21:25

Φωτογραφία από τον αγώνα Οδ. Ελύτης-Ταξιάρχης

Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Α ΕΠΣΛ με τις ομάδες να είναι αρκετά παραγωγικές σημειώνοντας συνολικά 31 τέρματα. Στο ντέρμπι της Καλλονής χθες, η Φίλια πήρε σπουδαίο διπλό κόντρα στην Προοδευτική 1-3, ο Μεσότοπος νίκησε εύκολα τον Ατρόμητο 0-4 και ο Ελύτης επίσης άνετα πήρε το τρίποντο με 6-1 απέναντι στον νεοφώτιστο Ταξιάρχη. Στους σημερινούς αγώνες, ξεχώρισε η νίκη του Αχιλλέα στο τοπικό ντέρμπι απέναντι στον Αρίων 1-3,  Όλυμπος νίκησε 5-0 τον Αστέρα όπως και ο Αιγέας με το ίδιο σκορ τον Απόλλων, ενώ στο 1-1 έμειναν ο Ανδρονικάς και η Αναγέννηση.

Με το δεξί ξεκίνησε τη νέα σεζόν η ομάδα της Φίλιας η οποία φέτος έχει ενισχυθεί, παρουσιάζοντας αρκετά καλά στοιχεία στο παιχνίδι απέναντι στην Προοδευτική, η οποία επίσης έχει ενδυναμωθεί στοχεύοντας στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Στο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ευτύχισαν να προηγηθούν με τον συνήθη ύποπτο Μάριο Καλλούλη, όμως στο 22' ο Μαστέλος έφερε το ματς στο 1-1. Λίγα λεπτά μετά ο Κουνιάρης έβαλε μπροστά στο σκορ τους Φιλιανούς εκμεταλλευόμενος την αστάθεια της αμυντικής γραμμής των γηπεδούχων με το 1-2 να συνοδεύει τις δύο ομάδες έως το ημίχρονο. Στη συνέχεια, υπήρξαν φάσεις εκατέρωθεν,  με τη Φίλια να βρίσκει τον τρόπο στο 73ο λεπτό να κάνει το 1-3 με σκόρερ τον Κουρκουμέλη, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή κλειδώνοντας τους 3 βαθμούς τους νίκης. MVP του αγώνα ο πορτιέρο της Φίλιας Παπαδέλλης με τις εξαιρετικές επεμβάσεις του, ενώ η "Προο" στόχευσε δύο φορές το δοκάρι. 

Στη Θερμή ο Οδυσσέας Ελύτης νίκησε εύκολα τον "πρωτάρη" Ταξιάρχη 6-1 με τα τέρματα που σημείωσαν ο Τελωνιάτης στο 5', ο Ιστρέφι στο 26' και 31' και 56' και ο Πιστιλαδής στο 61' και 80', ενώ ο Ταξιάρχης είχε ισοφαρίσει 1-1 στο 9ο λεπτό με τον Βελάνη. Αξιοσημείωτο γεγονός η παρουσία στην εντεκάδα των γηπεδούχων αρκετών νεαρών ποδοσφαιριστών.

Χωρίς κανένα πρόβλημα πέρασε από την Αγ. Παρασκευή ο Μεσότοπος με σκορ 0-4 χάρις στα τέρματα των Χατζηβαγιάννη στο 22' και 48' και των Καλαμούκη 75' και Πιπερά 92'.

Στην Αγιάσο ο Όλυμπος ανώτερος από τον Αστέρα Νίκης κέρδισε με το εμφατικό 5-0 εκμεταλλευόμενος και τις απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών της φιλοξενούμενης ομάδας. Σκορερ χρίστηκαν ο Βουργουτζής 2, και οι Ξυνός, Πετρουζέλλης και Τσαμπλάκος, ενώ με 10 παίκτες τελείωσε ο Αστέρας το παιχνίδι μετά την αποβολή του Κουζινόγλου.

Παιχνίδι για γερά νεύρα και αρκετή ένταση ήταν αυτό στο Μόλυβο ανάμεσα σε Αρίων και Αχιλλέα. Στο 23ο λεπτό ο Καραμιχαλάκης με πλασέ σημείωσε το 0-1 που ήταν και σκορ ημιχρόνου. Στο 48' η ομάδα του Μολύβου  έκανε το 1-1 με τον Μιχάλη Ανδριώτη, όμως ο Λούλος στο 53' έβαλε ξανά τον Αχιλλέα οδηγό στο σκορ 1-2 και στις καθυστερήσεις ο Γρούβας με πέναλτι έκανε το 1-3, ενώ οι γηπεδούχοι έμειναν με 9 παίκτες μετά τις αποβολές των Μαρούλη στο 75' και Σοφιάνη στο 90'.

Ισόπαλη έληξε η αναμέτρηση μεταξύ Ανδρονικά και Αναγέννησης Γέρας με τις δύο ομάδες να βρίσκουν δίχτυα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Αλαγιάννης πέτυχε το 0-1 στο 85' και δύο λεπτά μετά Μιχάλης Σπανός ισοφάρισε για την ομάδα του η οποία στο πρώτο μέρος είχε και δοκάρι με τον Σαμπάνη.

Τέλος, ο Αιγέας πέτυχε μεγάλη νίκη στο Πλωμάρι κόντρα στον Απόλλων. Τα γκολ για τους νικητές σημείωσαν οι Θανάσης και Παράχος Πρωτούλης, ο Τοπάλης και δύο ο Πρωτονοτάριος.

Δείτε τη βαθμολογία στην Α' ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey