Ν. Σπανός: Ο Αετός έχει μέλλον

10/07/2021 - 15:08 Τελευταία τροποποίηση στις 10/07/2021 - 15:29

Μετά από δύο δεκαετίες ο Αετός αγωνίστηκε ξανά σε ανώτερη κατηγορία, ωστόσο το ταξίδι του ήταν σύντομο καθώς δεν κατάφερε να επιτύχει τον στόχο του και να παραμείνει στην Γ Εθνική.

Το "SL", συνάντησε τον πρόεδρο του σωματείου Νίκο Σπανό, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης κάνοντας τον απολογισμό για την περασμένη χρονιά αλλά και για το τι σκέφτεται μελλοντικά. Αναλυτικά:

-Πρόεδρε ο Αετός βρέθηκε ξανά σε ανώτερη κατηγορία μετά από αρκετά χρόνια, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο του. Ποιοι λόγοι οδήγησαν στον υποβιβασμό;

Σε μια δύσκολη και απαιτητική χρονιά ο Αετός έκανε μεγάλη προσπάθεια για να συμμετέχει στη Γ Εθνική για πρώτη φορά. Δεν είχαμε την εμπειρία να διαχειριστούμε όπως έπρεπε κάποιες καταστάσεις και από δικά μας λάθη φτάσαμε στον υποβιβασμό. Υπήρχαν λάθη και παραλείψεις τόσο διοικητικά όσο και στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Το παλέψαμε αλλά δεν τα καταφέραμε.

-Στις γενικές συνελεύσεις πέρυσι το καλοκαίρι επικράτησε η άποψη να συμμετέχει η ομάδα και ότι γίνει. Ωστόσο, σας αφήνει κάποια πίκρα το γεγονός ότι δεν τα καταφέρατε;

Μέχρι και την τελευταία στιγμή κανείς δεν πίστευε ότι ο Αετός θα συμμετέχει στην Γ Εθνική. Εγώ ανέλαβα την ευθύνη γι' αυτή την απόφαση γιατί πίστευα ότι ο Αετός μπορεί και αξίζει να συμμετέχει και δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσω αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη. Όσα εμπόδια και να συναντήσαμε τα ξεπεράσαμε μαζί με τους συνεργάτες μου. Πικρία μας αφήνει σίγουρα γιατί κάποια αποτελέσματα μας αδικούν και πιστεύω ότι αν υπήρχε δεύτερος γύρος δεν θα υποβιβαζόμασταν.

-Σε ποια σημεία θεωρείτε ότι χάθηκε η παραμονή;

Το παιχνίδι στη Σάμο στο οποίο "αυτοκτονήσαμε" και ήταν ένα παιχνίδι κλειδί για τη συνέχεια και το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να πάρουμε νίκη εντός έδρας εκτός από το τελευταίο παιχνίδι που ήταν αδιάφορο, θεωρώ ότι μας κόστισαν. Αδικήσαμε τους ευατούς μας ξεκάθαρα ειδικά στη Σάμο και στους εντός έδρας αγώνες με τον Ακράτητο και το Κερατσίνι. Βέβαια δεν μπορούμε να παραλείψουμε και την διακοπή των πρωταθλημάτων που σίγουρα μας επηρέασε.

-Στο SL είχατε δηλώσει ότι η ομάδα θα βασιστεί αποκλειστικά σε ντόπιο υλικό κάτι το οποίο τηρήθηκε στο απόλυτο. Πιστεύετε ότι υπήρξαν αστοχίες όσον αφορά σε κάποιες κινήσεις που έγιναν;

Έγιναν λάθη και παραλείψεις σαφώς και όπως ανάφερα αυτό οφείλεται κυρίως στην έλλειψη εμπειρίας του ΔΣ σε αυτό το επίπεδο.Αν είχα την ευκαιρία να κάνω κάποιες μεταγραφικές κινήσεις νωρίτερα και να είχαμε κάποιους παίκτες που αποκτήσαμε τον Ιανουάριο από την αρχή στο ρόστερ, ίσως τώρα να μιλούσαμε διαφορετικά. Πιστεύω πολύ στο Λεσβιακό ποδόσφαιρο, υπάρχουν ταλέντα αλλά χρειάζεται συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ των σωματείων. 

-Πιστεύετε ότι άξιζε ο κόπος για όλο αυτό; Για τον αγώνα που κάνετε και αν είστε ευχαριστημένος από το ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα παρόλο το τελικό αποτέλεσμα.

Ήταν μια εμπειρία ζωής. Σε όλα τα παιχνίδια αφήσαμε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους και ιδιαίτερα στα μάτια των αντιπάλων. Έχουμε κρατήσει ακόμα και τώρα επαφή με όλα τα σωματεία και όλοι μας λένε ότι εντυπωσιάστηκαν από την παρουσία μας και την φιλοξενία μας. Ο κόσμος μας βοήθησε πάρα πολύ παρόλο τις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες και τον ευχαριστούμε για την στήριξη του. Κάθε Κυριακή ήταν μια γιορτή για το χωριό και διαφήμιση παράλληλα και ο κόσμος ενίσχυσε την προσπάθεια μας χωρίς να δημιουργήσει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα. Αυτό το τονίζω. Αυτή ήταν μεγάλη μας επιτυχία ότι όλες οι ομάδες χαιρόταν όταν ερχόταν να παίξουν στα Λουτρά. Δεν μετανιώνω και πάλι το ίδιο θα έκανα. Σίγουρα τώρα γνωρίζω κάποια πράγματα παραπάνω και είμαι πιο έμπειρος. Από εδώ και πέρα βλέπουμε μόνο μπροστά.

-Το παιχνίδι στη Ραφήνα "ξεσήκωσε θύελλες" και δεν ήταν λίγοι αυτοί οι οποίοι θεώρησαν υπεύθυνο τον Αετό για την μη κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Αιολικό. Το σχόλιο σας γι' αυτό.

Στη Ραφήνα ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι του πρωταθλήματος σε έναν μικρό αγωνιστικό χώρο μέσα στον οποίο δεν μας βγήκε τίποτα. Υπήρξαν αντιδράσεις γιατί βλέποντας την πορεία της ομάδας, αφήσαμε άλλες εντυπώσεις. Όμως στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται και η βαριά ήττα που δεχθήκαμε ακόμα μας στεναχωρεί και το σκεφτόμαστε. Απλά δεν μας βγήκε το πλάνο. Όσον αφορά αυτά που ειπώθηκαν από προπονητές ποδοσφαιριστές κλπ.... τα ακούω βερεσέ. Αν ήθελαν κάποιοι να είναι πρωταθλητές ας φρόντιζαν να είχαν τα αποτελέσματα στα δικά τους παιχνίδια και όχι να περιμένουν τον Αετό να τους δώσει το πρωτάθλημα. 

-Σκέψεις για την επόμενη μέρα;

Ο Αετός έχει μέλλον. Είναι ένα σωματείο το οποίο είναι γεννημένο για πρωταθλητισμό και έχει προσφέρει πολλά στο Λεσβιακό ποδόσφαιρο. Θα υπάρξει ένα πλάνο με συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα και στις υποδομές και θα αποδείξουμε πάλι ότι αξίζουμε να είμαστε στην κορυφή. Η διοικητική μου πορεία εξάλλου αυτά τα έξι χρόνια έχει αποδείξει όλα όσα αναφέρω. Θα προσπαθήσουμε να πρωταγωνιστήσουμε πάλι. Το απαιτεί η ιστορία της ομάδας.

-Σχετικά με τις εκλογές της ΕΠΣΛ και την αποχώρηση του Ψαρρόπουλου;

Ο Ψαρρόπουλος είναι ένας άνθρωπος κλειδί για το Λεσβιακό ποδόσφαιρο και νομίζω ότι επειδή κατάλαβε τι επρόκειτο να γίνει σε μια εκλογική διαδικασία παρωδία, προτίμησε να αποχωρήσει. Ωστόσο, πάλι έχει τον τρόπο να είναι εντός με τον δικό του τρόπο και καλό θα είναι σε κάποιες περιπτώσεις να τον συμβουλεύεται η νέα διοίκηση γιατί έχει την εμπειρία. Έχει τον σεβασμό όλων και όχι μόνο στη Λέσβο. Για να πω την αλήθεια εγώ δεν έζησα και πολύ καλές στιγμές στην εποχή Ψαρρόπουλου αλλά δεν μπορώ να είμαι μηδενιστής. Κάποια πράγματα δεν γινόταν όπως έπρεπε αλλά ίσως να μην είχε και τα κατάλληλα "εργαλεία" για να κάνει το κάτι παραπάνω.

Είμαι άνθρωπος υπέρ των συνεργασιών και σίγουρα η ΕΠΣΛ έπρεπε να αλλάξει σελίδα κάποια στιγμή. Ο Κυριάκος Πετρέλλης ξεχώριζε όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στην προεδρία του Αετού, σέβεται τον ευατό του, ξέρει να ακούει και ποτέ δεν σχολιάστηκε αρνητικά. Αν καταφέρει και ξεπεράσει κάποια εμπόδια και κάποια στερεότυπα η ΕΠΣΛ θα πάει μπροστά. Η ΕΠΣΛ χρειάζεται ριζικές αλλαγές και γενικότερη αναβάθμιση και μόνο μέσα από διάλογο με τα σωματεία μπορεί να γίνει αυτό. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey