«Σκόνταψε» στην Αγιάσο ο Διαγόρας

19/11/2022 - 17:40 Τελευταία τροποποίηση στις 19/11/2022 - 20:04

Φωτογραφία από τον αγώνα Όλυμπος Αγιάσου-Διαγόρας Αγ. Παρασκευής

Σπουδαία νίκη πανηγύρισε ο Όλυμπος 4-2 απέναντι στην ομάδα της Αγίας Παρασκευής σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι στο γήπεδο Αγιάσου το οποίο κατακλύστηκε από τον φίλαθλο κόσμο της Λέσβου. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής της Α ΕΠΣ Λέσβου, ο Αετός νίκησε 0-4 τον Ανδρονικά, η Αναγέννηση Γέρας επιβλήθηκε 3-0 απέναντι στον Ατρόμητο Ανεμώτιας, η Φίλια νίκησε 1-3 τον Αρίωνα και η αναμέτρηση ανάμεσα στην Προοδευτική και τον Αλκιβιάδη έληξε ισόπαλη 3-3.

Πρώτη απώλεια βαθμών για τον Διαγόρα

Φοβερή εξέλιξη στο «Χριστοφίδειο» γήπεδο Αγιάσου, με ανατροπές στη διακύμανση του σκορ σε έναν δυνατό και με σκληρές μάχες αγώνα. Η ομάδα του Ολύμπου υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα τον Διαγόρα, ο οποίος υποχώρησε από την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι γηπεδούχοι στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, άνοιξαν το σκορ με τον Πολύζο ο οποίος από το ύψος του πέναλτι με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μετά από ασίστ  του Βουρλή. Η χαρά του Ολύμπου κράτησε μόλις τρία λεπτά, καθώς μετά από ανατροπή του Χρυσάφη εντός περιοχής, ο Μπουρούς από τα 11 βήματα ισοφάρισε 1-1 και στο 38’ ο Τριλιανός μετά από σέντρα του Ευαγγελέλλη με πλασέ έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Ο Όλυμπος στην επανάληψη έβγαλε ψυχή, πετυχαίνοντας τρία γκολ που τον έστειλαν προσωρινά στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στο 54’ ο Πολύζος που οδηγεί πλέον τη κούρσα των σκορερ στην Α ΕΠΣ Λέσβου έφερε το ματς ξανά στα ίσια 2-2 με ωραίο σουτ και ο Κοντονίκας λίγο αργότερα με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πολύζου έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους Αγιασώτες, ενώ στο 93’ ο Ξυνός μετά από αιφνιδιασμό έβαλε το κερασάκι στην τούρτα διαμορφώνοντας το τελικό 4-2.

Μόνος πρώτος ο Αετός Λουτρών

Άνετο πέρασμα για τον Αετό από τα Παράκοιλα με 0-4. Στο πέμπτο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ απ τον Σεφουλάΐ,  ο Καπταγιάννης πήρε την κεφάλια που κατέληξε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Τσομπανέλλης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στο 16’ ο Κουνιάρης έκανε το 0-2, ενώ πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Αετός είχε ακόμα δύο δοκάρια με τον Μιχαλάκη. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αετός που φιγουράρει πλέον μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας βρήκε ακόμα δύο τέρματα με τον Τσομπανέλλη ξανά στο 63’ και τον Μανώλη Βόϊκο στο 75'.

Πρώτη νίκη για τη Φίλια

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα σημείωσε η Φίλια η οποία επιβλήθηκε 1-3 μέσα στον Μόλυβο. Το 0-1 έγινε από την κεφαλιά του Κώστα Τράγου στο 20' και στο 43’ ο Γρούβας διπλασίασε για την ομάδα της Φίλιας, ενώ στο 45’ ο Αρίων έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει με τον τερματοφύλακα της Φίλιας Νίκος Φαράκλα να αποκρούει το πέναλτι που εκτέλεσε ο Ανδριώτης. Στο 61’ ο Νικόλοφ πέτυχε το 0-3 και ο Βουτυράκης στο 82’ μείωσε για το 1-3.

gera-atromitos-2022-23_3-0.jpg (770×449)

Καταιγιστική στην επανάληψη η Αναγέννηση

Νίκη με 3-0 πανηγύρισε η Αναγέννηση Γέρας κόντρα στον Ατρόμητο Ανεμώτιας. Το πρώτο μέρος δεν ήταν τόσο καλό σε θέαμα, με την πιο αξιοσημείωτη στιγμή, το τετ α τετ του Ιντζέ στο πρώτο λεπτό. Οι γηπεδούχοι μετά την ανάπαυλα άλλαξαν πρόσωπο σημειώνοντας τρία γκολ. Ο Σαρίκης στο 62’ έκανε το 1-0 και τέσσερα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το δεύτερο τέρμα για την ομάδα του. Ο Στρατής Χατζηκλειδαράς στο 84’ μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Ελευθεριάδη, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Πρώτος βαθμός για την Προοδευτική 

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν η Προοδευτική και ο Αλκιβιάδης στο γήπεδο Σκάλας Καλλονής με τελικό αποτέλεσμα 3-3 να χαρίζει τον πρώτο βαθμό στους γηπεδούχους. Ο Σιμόνι στο 23’ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Κάτω Τρίτους, όμως ο Ζαχάροβ στο 26’ βρήκε τον δρόμο της ισοφάρισης για το γηπεδούχο σωματείο. Ο Νίκος Καραγιάννης στο 31’ με εκτέλεση φάουλ έκανε την ανατροπή 2-1 για την «Προο» που ήταν και σκορ ημιχρόνου. Ο Σταυρινός με πέναλτι στο 54’ ισοφάρισε 2-2, ο Καραγάννης πάλι λίγο αργότερα έβαλε μπροστά ξανά την ομάδα του 3-2, ωστόσο ο Μιχάλης Καραγιάννης στο 72’ με πλασέ έπειτα από ασταθή απόκρουση του αντίπαλου τερματοφύλακα, χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στον Αλκιβιάδη. Ο Αλκιβιάδη είχε ένα δοκάρι με τον Σιμόνι, ενώ η Προοδευτική ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ντερβίσι, ενώ ο Νίκος Καραγιάνης αποχώρησε τραυματίας από τον αγώνα.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία

Το γκολ από τα αγώνα Προοδευτική-Αλκιβιάδης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey