Βαθιά ανάσα για τον Ανδρονικά 4-2 τον Ατρόμητο

14/01/2023 - 17:10 Τελευταία τροποποίηση στις 14/01/2023 - 19:37

Φωτογραφία από τον αγώνα Οδυσσέας Ελύτης-Αναγέννηση Γέρας

Βαθιά ανάσα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος πήρε ο Ανδρονικάς που νίκησε με ανατροπή τον Ατρόμητο Ανεμώτιας 4-2 στο ντέρμπι παραμονής. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής, ο Όλυμπος συνέτριψε 9-1 τον Αρίωνα, η Αναγέννηση επικράτησε 0-4 κόντρα στον Οδυσσέα Ελύτη, ο Διαγόρας πήρε εύκολη νίκη 1-5 απέναντι στην Προοδευτική, ενώ με δυσκολία πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης ο Αετός 1-2 τον Αλκιβιάδη και ο Αιγέας 1-0 τη Φίλια.

"Χρυσό" τρίποντο για τον Ανδρονικά

Όλα ανοιχτά παρέμειναν στην ουρά μετά τη νίκη του Ανδρονικά κόντρα στον Ατρόμητο, αφού πλέον η ομάδα των Παρακοίλων έφτασε τους 7 βαθμούς, ενώ ο αντίπαλος της παρέμεινε στους 10. Οι γηπεδούχοι που έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ 0-2 από τον Ατρόμητο που είχε αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, κατάφεραν να πανηγυρίσουν στο φινάλε σπουδαίο τρίποντο που μπορεί να αποδειχθεί "χρυσό". Το 0-1 έγινε στο 26' από τον Άνταμ με πλασέ και τρία λεπτά αργότερα ο Ιγνάτης Γιαούπι έκανε το 0-2. Στο 31' μετά από λάθος της άμυνας ο Μάκης Σαμπάνης μείωσε 1-2 και στο 34' ο ίδιος παίκτης ισοφάρισε 2-2, ενώ στο 32' οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Νικολέλλη.

Στο 49' ο Ατρόμητος έχασε την ευκαιρία να κάνει το 2-3 με τον Γιαννακουδάκη να σημαδεύει το δοκάρι. Ο Λουκάς Αγριτέλλης λίγο αργότερα έδωσε το προβάδισμα στον Ανδρονικά και ο ίδιος παίκτης έγινε ο δημιουργός του 4-2 σερβίροντας στον Γιώργο Σαμπάνη. 

Δια πυρός και σιδήρου ο Αιγέας

Ζορίστηκε αλλά νίκησε ο Αιγέας 1-0 την Φίλια που αγωνίστηκε ξανά με λύση ανάγκης κάτω από τα δοκάρια, με τον Νικόλωφ να εκτελεί χρέη τερματοφύλακα. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, πίεζαν τον αντίπαλο τους, με την καλά οργανωμένη άμυνα της Φίλιας να αντέχει μέχρι το 75' όπου ο Θανάσης Πρωτούλης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 42' είχε και δοκάρι. 

Τα "χρειάστηκε" ο Αετός

Δύσκολα έβαλε ο Αλκιβιάδης στον πρωτοπόρο Αετό ο οποίος κατάφερε τελικά να λυγίσει τον αντίπαλο του 1-2. Στο δεκάλεπτο ο Γιώργος Συβρής έκανε το 0-1, όμως ο Αλκιβιάδης βρήκε την ισοφάριση στο 40' με το απ' ευθείας χτύπημα φάουλ του Σταυρινού. Στην επανάληψη ο Συβρής ξανά σημείωσε το 1-2 με σουτ μέσα από την περιοχή που ήταν και τελικό σκορ. Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Αετού στο φετινό πρωτάθλημα με διαφορά ενός τέρματος μόνο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν και δύο δοκάρια με τους Συβρή και Σεφουλάϊ.

Ξέφυγε ο Όλυμπος

Ασταμάτητος ο Όλυμπος συνέτριψε 9-1 τον Αρίωνα. Από δύο γκολ σημείωσαν οι Χρυσάφης, Πολύζος και Ξυνός και από ένα οι Ελευθερίου, Ντούμος και Torra, ενώ το γκολ της τιμής για τους φιλοξενούμενους σημείωσε ο νεοαποκτηθείς Καραμιχαλάκης.

Σαν σε προπόνηση και ο Διαγόρας

Άλλη μια εύκολη νίκη πήρε ο Διαγόρας καθαρίζοντας από το ημίχρονο τον αγώνα στη Σκάλα Καλλονής. Στο 19' ο Μπουρούς αστόχησε από το σημείο του πέναλτι με τον τερματοφύλακα της "Προο" Σελάχα να αποκρούει, όμως πέντε λεπτά αργότερα ο Μπουρούς μετά από σέντρα του Ορέστη Ντέντια έκανε το 0-1. Ο Μουτζούρης στο 33' σημείωσε το 0-2, ο Παλαμουτσής με σουτ το παραθυράκι έκανε 0-3 στο 42' και ο Ορέστης Ντέντια στο 44' το 0-4, ενώ η ομάδα της Αγίας Παρασκευής έμεινε με 10 παίκτες από το 30' λόγω της απ' ευθείας κόκκινης στον Ευαγγελέλη. Στο 63' ο Μουτζούρης πέτυχε το 0-5 και στο 80' ο Νίκος Κέλπαλης με πέναλτι μείωσε στο τελικό 1-5.

Άνετο πέρασμα για την Αναγέννηση Γέρας

Ανώτερη η ομάδα της Γέρας πήρε δίκαιη νίκη κόντρα στον Οδυσσέα Ελύτη με 0-4. Το ημίχρονο έληξε 0-1 με σκορερ στο 25' τον Στρατή Χατζηκλειδαρά ο οποίος είχε και δοκάρι, ενώ στο δεύτερο μέρος σημείωσε ακόμη τρία γκολ. Στο 55' ο Ταξιάρχης Μανούσος διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του, στο 85' ο Γιαβρούδης ανέβασε το σκορ στο 0-3 και στο 90' ο Πρωτονοτάριος διαμόρφωσε το τελικό 0-4 με τη μπάλα να χτυπάει και σε αμυντικό πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey