Πήρε το ντέρμπι ο Διαγόρας, τεράστια νίκη για τον Αρίωνα

28/01/2023 - 17:54 Τελευταία τροποποίηση στις 28/01/2023 - 18:09

Φωτογραφία από τον αγώνα Αλκιβιάδης-Αρίων Μήθυμνας

Δυνατά παιχνίδια και ανατροπές έκρυβε η 14η αγωνιστική της Α ΕΠΣ Λέσβου. Ο Διαγόρας νίκησε στο ντέρμπι την Αναγέννηση 3-2, ο Αρίων Μήθυμνας πανηγύρισε μεγάλη νίκη 1-2 στο Κάτω Τρίτος, ο Αιγέας κέρδισε εύκολα 4-0 τον Ανδρονικά, ο Αετός νίκησε 2-0 τη Φίλια και ο Όλυμπος 2-3 την Προοδοευτική.

Νίκη με ανατροπή για τον Διαγόρα

Το ντέρμπι στην Αγία Παρασκευή βάφτηκε με τα χρώματα του Διαγόρα, που αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε να κάνει μεγάλη ανατροπή πετυχαίνοντας τρία τέρματα σε ένα ημίχρονο. Η Αναγέννηση προηγήθηκε στο 12' με τον νεαρό Γιαβδρούδη, όμως δεν κατάφερε να κρατήσει για πολύ το υπέρ της αποτέλεσμα. Στο 15' ο Μπουρούς μετά από σέντρα του Ορέστη Ντέντια ισοφάρισε 1-1 και τρία λεπτά αργότερα ο Μπουρούς ξανά έκανε την ανατροπή 2-1, ενώ ο 41' ο Πάντας σημείωσε το 3-1.

Στο 49' ο Γιαβρούδης ξανά μείωσε για την Αναγέννηση 3-2, όμως η ομάδα της Γέρας παρά το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 61' λόγω της αποβολής του Μπουρού με απ' ευθείας κόκκινη, δεν κατάφερε να πάρει το κάτι παραπάνω.

Παρέμεινε "ζωντανός" ο Αρίων

Τεράστια νίκη πέτυχε η ομάδα του Μολύβου κόντρα στον Αλκιβιάδη, αφήνοντας ανοιxτή την υπόθεση της παραμονής στην κατηγορία. Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Ρούσι έκανε το 0-1 και ο Μόλβαλης στο 11' διπλασίασε τα γκολ για τον Αρίωνα. Στο 30ο λεπτό ο Αλκιβιάδης μπήκε ξανά στο παιχνίδι μειώνοντας 1-2 με τον Ανήφορο, όμως δεν άλλαξε κάτι μέχρι το φινάλε. Με τη νίκη αυτή στην τελευταία θέση ισοβαθμούν με 7 πόντους ξανά ο Αρίων, ο Ανδρονικάς και η Προοδευτική.

Δύσκολη νίκη για τον Όλυμπο

Ο Όλυμπος δυσκολεύτηκε αλλά κατάφερε να φύγει με τους τρεις βαθμούς από το γήπεδο της Σκάλας Καλλονής. Στο 31' ο Χρυσάφης έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, όμως ο μόνιμος σκόρερ της Προοδευτικής Νίκος Καραγιάννης στο 38' ισοφάρισε για την ομάδα του. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Κιούρκος έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους, αλλά οι Αγιασώτες βρήκαν το 2-2 με τον Ντούμο στο 69' και το νικητήριο τέρμα με τον Σταμογιώργο στο 87', ενώ είχαν και ένα δοκάρι στο 74' με τον Πετρουζέλλη.

Επιστροφή στις νίκες για τον Αετό

Επιθετικός μονόλογος στα Λουτρά για τον Αετό, που ζορίστηκε ωστόσο να ανοίξει το σκορ κόντρα στην καλά αμυνόμενη ομάδα της Φίλιας. Ο Γιάννης Κουνιάρης στο 52' με κεφαλιά μετά από σέντρα του Τοπάλι σημείωσε το 1-0 για τους γηπεδούχους και στο 80' ο Μιχαλάκης διαμόρφωσε το τελικό 2-0, ενώ στο πρώτο μέρος ο Αετός είχε και ένα δοκάρι με τον Κουνιάρη. 

Εύκολο απόγευμα για τον Αιγέα

Άνετη νίκη για τον Αιγέα στο Πλωμάρι με αντίπαλο τον Ανδρονικά. Οι γηπεδούχοι καθάρισαν από το πρώτο ημίχρονο με το σκορ να είναι ήδη 3-0. Στο πέμπτο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ψάνη, ο Κάλφας με κεφαλιά πέτυχε το πρώτο τέρμα, στο 13' ο Παράσχος Πρωτούλης έκανε το 2-0 και στο 19' ο Ψάνης το 3-0. Στο 48' ο Ψάνης σημείωσε το τελικό 4-0, ενώ οι Πλωμαρίτες είχαν και ένα δοκάρι με τον Αθανασούλη.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey