Ισοπαλία στα ντέρμπι της Αγιάσου και του Μολύβου

22/02/2023 - 17:38 Τελευταία τροποποίηση στις 22/02/2023 - 21:27

Φωτογραφία από τον αγώνα Αρίων Μήθυμνας-Ανδρονικάς Παρακοίλων

Αγωνιστική για γερά νεύρα ήταν η σημερινή 22/2 στην Α ΕΠΣ Λέσβου, με πολλά γκολ, ανατροπές, αποβολές, χαμένα πέναλτι και την βαθμολογία τόσο στην κορυφή όσο και στα χαμηλά στρώματα να γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη. Στην Αγιάσο ο Όλυμπος και η Αναγέννηση έμειναν στο 2-2 όπως και ο Αρίων με τον Ανδρονικά, ο Διαγόρας νίκησε 4-3 τον Αλκιβιάδη, ο Αιγέας 3-7 τον Ατρόμητο, η Φίλια 5-1 την Προοδευτική και ο Αετός 5-0 τον Οδυσσέα Ελύτη.

"Το ήθελαν και οι δύο"

Όλυμπος και Αναγέννηση πάλεψαν για τη νίκη, έμειναν όμως στο 2-2 στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής, με την ομάδα της Αγιάσου να έχει πλέον συγκάτοικο στη δεύτερη θέση τον Αιγέα, ενώ ακολουθεί την Κυριακή η αναμέτρηση στο Πλωμάρι. Στο 14' ο Βουρλής έκανε το 1-0, με την Αναγέννηση να βρίσκει την απάντηση στο 22' με την κεφαλιά του Χατζηκλειδαρά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χατζηκυριάκου. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ο Χρυσάφης με ωραίο σουτ έδωσε ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Στην επανάληψη οι δύο ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες, με τους φιλοξενούμενους ισοφαρίζουν στο 87' ξανά με τον Χατζηκλειδαρά μετά από ωραία ενέργεια από πλάγια του Μιχάλη Καραβατάκη, με τον σκόρερ στη συνέχεια να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη. Η ομάδα της Γέρας ζήτησε πέναλτι σε τρεις περιπτώσεις, δύο σε χέρι αμυντικού και σε μαρκάρισμα στον Ταξιάρχη Μανούσο.

Λύτρωση στις καθυστερήσεις για τον Διαγόρα

Η ομάδα της Αγίας Παρασκευής έπεσε πάνω στον αντίπαλο γκολκίπερ Αλέξανδρο Κοκκινίδη ο οποίος κατέβασε ρολά κρατώντας ζωντανό τον Αλκιβιάδη μέχρι τη στιγμή που αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού από τον Δάλλα, ενώ τραυματίας αποχώρησε και ο Δάλλας, με τον Αλκιβιάδη να ολοκληρώνει τον αγώνα με γκολκίπερ τον Χατζηβαγιάννη. Ο Ορέστης Ντέντια στο 7ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τον Διαγόρα, όμως ο Ροναλτο Σιμόνι που βρέθηκε επίσης σε μεγάλη μέρα ισοφάρισε στο επόμενο λεπτό. Στο 16' ο Χαρλεπας σημεόωσε το 2-1 όμως ξανά ο Σιμόνι πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου έκανε το 2-2. Ο Ορέστης Ντέντια στο 59' έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους γηπεδούχους, όμως ο Σιμόνι "χτύπησε" για τρίτη φορά στο 68', κάνοντας το ματς "γκραν γκινιόλ". Στις καθυστερήσεις ο Μπουρούς λύτρωσε τον Διαγόρα πετυχαίνοντας το τελικό 4-3, ενώ οι νικητές είχαν και ένα δοκάρι με τον Ορέστη Ντέντια.

Σαρωτικός ο Αιγέας

Έχει πάρει φόρα και δεν σταματάει ο Αιγέας ο οποίος πέρασε σαν σίφουνας και από την Ανεμώτια με σκορ 3-7. Το 0-1 έγινε στο 2' με πέναλτι του Ψάνη, το 0-2 στο 7' με τον Παράσχο Πρωτούλη, ενώ ο Ατρόμητος μείωσε στο 18' με τον Ιντζέ. Μέχρι την ανάπαυλα οι γηπεδούχοι είχαν δύο δοκάρια με τον Ιγνάτη Γιαούπι και τον Γριππιώτη, όμως ο Αιγέας σκόραρε τρίτο τέρμα με τον Παράσχο Πρωτούλη ξανά. Στο 50' μετά από σουτ του Παράσχου Πρωτούλη η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Θανάσης Πρωτούλης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-4, ενώ σημείωσε ο ίδιος παίκτης και το επόμενο τέρμα. Τα δύο τελευταία γκολ προήλθαν από τον Παράσχο Πρωτούλη που σημείωσε τέσσερα συνολικά. Η ομάδα της Ανεμώτιας πριν το τέλος σκόραρε με τον Αζάμπι και τον Ιγνάτη Γιαούπι με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ.

Χαλαρή νίκη ξανά για τον Αετό

Ο Αετός πήρε εύκολα ακόμη τρεις βαθμούς βλέποντας να μεγαλώνει η διαφορά από τους διώκτες του στους 8 βαθμούς, μετά την ισοπαλία στην Αγιάσο. Το ημίχρονο έληξε 3-0 με τέρματα που σημείωσαν οι Μπάρκας, Συβρής και Σεφουλάι, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο δύο γκολ πέτυχε ο Μιχαλάκης.

Μοιρασιά στον Μόλυβο

Δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τον βαθμό της ισοπαλίας Αρίων και Ανδρονικάς που παλεύουν για την κατηγορία. Ο Αρίων ευτύχισε να προηγηθεί 2-0 με σκόρερ αρχικά τον Καραμιχαλάκη στο 17' και τον Μόλβαλη με σουτ στο 25'. Ο Μάκης Σαμπάνης με πέναλτι στο 40' μείωσε 2-1 και ο Γιώργος Νικολέλλης στο δεύτερο μέρος έφερε το ματς στο 2-2.  Στη συνέχεια ο Αρίων έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Σγουρίδη, ενώ έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει το τρίποντο με τον Κυριάκου στο 81' να αστοχεί από τα 11 βήματα. Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του αγώνα υπήρξε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Νίκου Σαπουνά, ενώ οι παίκτες των ομάδων, προπονητές, παράγοντες και οι διαιτητές άφησαν ένα λουλούδι σε φωτογραφία του εκλιπόντος. 

Καταιγιστική η Φίλια

Σημαντικό βήμα παραμονής έκανε η Φίλια που νίκησε 5-1 την Προοδευτική. Ο Κανόγλου στο 17' έκανε το 0-1, στο 21' ο Γρούβας με πέναλτι μετά από ανατροπή του Ρεντόν Σεφουλά ισοφάρισε 1-1 και στο 43' ο Πλουμής έκανε την ανατροπή 2-1, ενώ στο 26' η Προο είχε δοκάρι με τον Κέλπαλη. Στο 47' ο Νικόλωφ σκόραρε για το 3-1, ο Γρούβας πέτυχε το 4-1 και ο Πλουμής το τελικό 5-1. Η Προοδευτική έχασε πέναλτι με τον Καραγιάννη ο οποίος στη συνέχεια αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey