Ξέφυγε ο Αετός με καρέ Μιχαλάκη!

26/02/2023 - 18:34 Τελευταία τροποποίηση στις 26/02/2023 - 20:01

Με δυνατό άνεμο σε όλα τα γήπεδα της Λέσβου, ολοκληρώθηκε η 19η αγωνιστική της Α ΕΠΣ Λέσβου που είχε κερδισμένο τον Αετό Λουτρών, ο οποίος καθάρισε τον Διαγόρα με πεντάρα κάνοντας ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου, εκμεταλλευόμενος και την ισοπαλία στο Πλωμάρι 2-2. Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ο Αρών νίκησε 1-4 τη Προοδευτική, η Αναγέννηση 5-0 τον Ανδρονικά, ενώ ισόπαλοι 1-1 έμειναν στο Κάτω Τρίτος ο Αλκιβιάδης με τον Ατρόμητο και στη Θερμή 0-0 ο Οδυσσέας Ελύτης με τη Φίλια.

"Χ"αμένοι και οι δύο

Αιγέας και Όλυμπος έμειναν στο 2-2, αποτέλεσμα που δεν ευνόησε καμία από τις δύο ομάδες. Σε ένα σκληρό παιχνίδι, ο Όλυμπος παρά τις απουσίες ευτύχισε να προηγηθεί με δύο τέρματα του Ξυνού στο πρώτο ημίχρονο σε διάστημα επτά λεπτών. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι πίεσαν για το γκολ και με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Γιάννης Βελούτσος με κοντινή προβολή μείωσε 1-2 και στο 80ο λεπτό ο Παράσχος Πρωτούλης ισοφάρισε 2-2. Ο Αιγέας είχε τρεις αναγκαστικές αλλαγές, με τους Θανάση Πρωτούλη που τραυματίστηκε σοβαρά, Τσιμπούκα και Καβαρνό, με αποτέλεσμα στα τελευταία λεπτά να αγωνίζεται με 10 παίκτες, αφού είχαν ολοκληρωθεί όλες οι αλλαγές. Και οι δύο ομάδες στην επανάληψη έχασαν επιπλέον κλασσικές ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα.

Να σημειωθεί ότι υπήρξε μικρή διακοπή λόγω έντονων διαμαρτυριών του Αιγέα προς το διαιτητικό τρίο, ενώ ο επόπτης Συβρής αισθάνθηκε ενόχληση στο πόδι και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τον αγώνα, με τον παρατηρητή να εκτελεί χρέη βοηθού μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης.

Νίκη από τα αποδυτήρια για τον Αετό 

Ο ανώτερος Αετός με τρία γκολ στο πρώτο 25λεπτο καθάρισε την υπόθεση νίκης κόντρα στον Διαγόρα, έχοντας σε δαιμονιώδη μέρα τον Μιχαλάκη, που σημείωσε συνολικά τέσσερα τέρματα. Στο 3ο λεπτό ο Μιχαλάκης με επέλαση από τα αριστερά έφτασε απέναντι στον Γόμο και με τρομερό σουτ έκανε το 1-0. Στο 7' ο Τριλιανός έκοψε αντικανονικά εντός περιοχής τον Σεφουλάϊ, με τον Μιχαλάκη να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι γράφοντας το 2-0. Στο 25' ο Μιχαλάκης ξανά με γυριστό σουτ στον αέρα κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτα, παρά την προσπάθεια του αμυντικού να διώξει πάνω στη γραμμή με το κεφάλι. Πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Διαγόρας έχασε την ευκαιρία να μειώσει από την άσπρη βούλα μετά από ανατροπή του Χαρλεπά από τον Μπάρκα, με τον Μπουρού να στέλνει τη μπάλα ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στην επανάληψη ο Αετός συνέχισε να έχει την υπεροχή φτάνοντας στο εμφατικό 5-0. Ο Μιχαλάκης στο 69' βγήκε τετ α τετ από πλάγια σημειώνοντας το 4-0, ενώ το πέμπτο γκολ πέτυχε στο 85' με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ ο Τοπάλι. Οι γηπεδούχοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες για γκολ, ενώ η καλύτερη στιγμή του Διαγόρα στο δεύτερο μέρος ήταν το σουτ του Παλαμουτσή το οποίο απέκρουσε με δυσκολία ο Κουμπάς. 

"Λευκή" ισοπαλία στη Θερμή

Στο 0-0 έμειναν στο γήπεδο Θερμής ο Οδυσσέας Ελύτης και η Φίλια. Και οι δύο ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες για το γκολ, με τους γηπεδούχους να έχουν και ένα δοκάρι στο 88' με τον Τσομπανέλλη.

"Πεντάσφαιρη" η Αναγέννηση

Η Αναγέννηση Γέρας ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε άνετη νίκη 5-0 απέναντι στον Ανδρονικά. Χατ τρικ πέτυχε ο νεαρός Γιαβρούδης και από ένα γκολ ο Γιώργος Μανούσος και ο Σαρίκης. Οι νικητές είχαν επίσης δύο δοκάρια με τους Ζιούδη και Ταξιάρχη Μανούσο και ένα χαμένο πέναλτι με τον Φωκιανό.

Την βύθισε στον πάτο

Ο Αρίων νίκησε στο ντέρμπι παραμονής 1-4 την Προοδευτική, η οποία πλέον πρέπει να κάνει την υπέρβαση για να ξεφύγει από την τελευταία θέση. Η φιλοξενούμενη ομάδα προηγήθηκε 0-3 με γκολ που σημείωσαν οι Μαρούλης, Κυριάκου και Ανδριώτης με πέναλτι. Η "Προο" μείωσε 1-3 στο 54' με τον Κουμέλλη, όμως ο Αρίων βρήκε και τέταρτο γκολ μετά από φάση διαρκείας ένα λεπτό αργότερα ξανά με τον Μαρούλη. Με τη νίκη αυτή η ομάδα της Μήθυμνας προσπέρασε στη βαθμολογία τον Ανδρονικά και τον Ατρόμητο. 

Δεν έμειναν ευ(Χ)αριστημένοι

Παιχνίδι που το ήθελαν και οι δύο ομάδες στο Κάτω Τρίτος, όμως δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι περισσότερο από τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Αλκιβιάδης άνοιξε το σκορ στο 30' με τον Παλαμίδα, όμως ο Ατρόμητος ισοφάρισε στο 60΄με τον Ιγνάτη Γιαούπι. 

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey