Όσα είδαμε από τις ομάδες της Α ΕΠΣ Λέσβου τη φετινή χρονιά

14/04/2023 - 15:59 Τελευταία τροποποίηση στις 15/04/2023 - 01:03

Το φετινό πρωτάθλημα της Α ΕΠΣ Λέσβου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πιο ενδιαφέρον σε σχέση με το προηγούμενο, τόσο στην κορυφή, όσο και στην μάχη της παραμονής.

Οι ομάδες είχαν χωριστεί σε τρεις κατηγορίες, αρχή, μέση και τέλος. Η πρώτη πεντάδα Αετός, Αιγέας, Όλυμπος, Διαγόρας και Αναγέννηση που ξέφυγαν στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Μια δεύτερη κατηγορία οι ομάδες που πάλεψαν να ξεφύγουν από τα play outs, ο Οδυσσέας Ελύτης και η Φίλια και από κει και μετά όλες οι υπόλοιπες ομάδες που είχαν στόχο την παραμονή. Σε αυτό το σημείο ας δούμε τι έπραξαν οι ομάδες:

Αετός Λουτρών: «Δίκαια ξανά πρωταθλητής»

Ο Αετός Λουτρών ήταν ανώτερος, στέφθηκε ξανά δίκαια πρωταθλητής και ετοιμάζεται να εκπροσωπήσει το νησί όπως και πέρυσι στους αγώνες μπαράζ με τον Κεραυνό Αγ. Δημητρίου για την κατάκτηση του τίτλου στον Νομό Λέσβου. Μεγάλος στόχος της ομάδας παραμένει η άνοδος στη Γ Εθνική μέσα από την διαδικασία των μπαράζ ανάμεσα στους πρωταθλητές των Ενώσεων, κάτι που δεν θα είναι τόσο εύκολο, καθώς η πρωταθλήτρια ομάδα της Λέσβου θα βρει ξανά στον δρόμο της δύσκολους αντιπάλους. Επίσης, για δεύτερη σερί χρονιά θα βρεθεί στον τελικό κυπέλλου κόντρα στον Αιολικό. Ο απολογισμός της χρονιάς, 20 νίκες, δύο ήττες από την Αναγέννηση Γέρας και τον Αιγέα και με μεγάλη διαφορά η καλύτερη επίθεση και άμυνα.

Ο Αετός από την αρχή της σεζόν «φώναξε» πάλι ότι θα είναι το αφεντικό της κατηγορίας, όμως σε σχέση με την περσινή χρονιά έφτασε πιο δύσκολα όπως αναμενόταν στην κατάκτηση του τίτλου, καθώς είχε να αντιμετωπίσει μια τετράδα πιο ισχυρών ομάδων. Πέρυσι μοναδικός αντίπαλος στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος ήταν ο Διαγόρας, με την ομάδα των Λουτρών να αφήνει αρκετά πίσω τον αντίπαλο της και να φτάνει βαθμολογικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από πολύ νωρίς. Φέτος διατήρησε την βαθμολογική διαφορά για την απ’ ευθείας κατάκτηση του τίτλου, όμως αυτή ήρθε επίσημα μία μόλις αγωνιστική πριν την λήξη του πρωταθλήματος. Την ομάδα των Λουτρών ακολούθησαν κατά πόδας εναλλάξ ο Αιγέας και ο Όλυμπος και μέχρι ένα σημείο ο Διαγόρας. Την πεντάδα συμπλήρωσε η Αναγέννηση Γέρας που ήταν αξιόμαχη στα περισσότερα παιχνίδια και έκοψε αρκετούς βαθμούς.

Το καλοκαίρι η διοίκηση έκανε κάποιες προαφαιρέσεις στο ρόστερ με το σύνολο του Θεαγένη Διονυσάτου να παραμένει για άλλη μια χρονιά φαβορί. Στον πρώτο γύρο έτρεξε σερί νικών κερδίζοντας όλα τα ντέρμπι και έστειλε μήνυμα ότι δύσκολα θα χάσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή. Τον Ιανουάριο η ομάδα έκανε…κοιλιά, κάτι που όμως δεν το πλήρωσε στο τέλος, καθώς το πρόγραμμα της ήταν ευνοϊκό και μέχρι τα τελευταία κρίσιμα παιχνίδια είχε βρει τα πατήματα της παίρνοντας τους βαθμούς που χρειαζόταν για να βρεθεί στην πρώτη θέση.

Αιγέας Πλωμαρίου: «Φόρτσαρε στον δεύτερο γύρο»

Η ομάδα του Πλωμαρίου αρκετά πιο δυνατή φέτος και με όπλο πάντα την δυνατή έδρα που παρέμεινε αήττητη, τερμάτισε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας έχοντας δύο όψεις κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ο Αιγέας ενισχύθηκε με καλούς παίκτες το καλοκαίρι με αποκορύφωμα την απόκτηση του Δημήτρη Ψάνη και σε συνδυασμό με ποιοτικούς ντόπιους ποδοσφαιριστές, αποτέλεσε ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο που αν έλλειπε ο Αετός, θα είχε τον πρώτο λόγο μαζί με τον Όλυμπο για την πρώτη θέση.

Τον πρώτο γύρο οι Πλωμαρίτες καθάρισαν τα εύκολα παιχνίδια με αντιπάλους χαμηλότερης δυναμικότητας, όμως τα βρήκαν σκούρα απέναντι στους ισχυρούς. Δείγμα ότι κατάφεραν να πάρουν μόλις έναν βαθμό κόντρα στην Αναγέννηση Γέρας. Στο δεύτερο γύρο ο Αιγέας ήταν καλύτερος, πήγε τρένο ξανά κόντρα στους «αδύναμους» και νίκησε στο Πλωμάρι τον Διαγόρα, την Αναγέννηση και τελευταία αγωνιστική τον αδιάφορο Αετό. Ο Αιγέας αν κρατήσει τα θετικά στοιχεία ίσως μπορεί να διεκδικήσει τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν κάτι καλύτερο.

Όλυμπος Αγιάσου: «Άκρως επιτυχημένη χρονιά»

Ο Όλυμπος Αγιάσου κατέκτησε την τρίτη θέση μένοντας πίσω από τον Αιγέα στις λεπτομέρειες και αν τερμάτιζε εκείνος δεύτερος δεν θα μπορούσε να πει κανείς ότι άδικα πήρε αυτή την θέση.

Αλλαγή στον πάγκο το καλοκαίρι, με τον Νίκο Πετρουζέλλη να αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας και στην πρώτη του χρονιά ως προπονητής, ο βαθμός που παίρνει είναι άριστα. Σε συνδυασμό έμπειροι παίκτες με πιο νέους στο ρόστερ, η ομάδα έβγαλε τα στοιχεία που την χαρακτηρίζουν, όπως η δυναμική, το πάθος και πάλεψε όλα τα παιχνίδια μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Ο Όλυμπος τα πήγε περίφημα, γνωρίζοντας δύο ήττες όλη τη χρονιά από τον Αετό, όμως έχασε κάποιους βαθμούς που δεν περίμενε και έτσι έμεινε τρίτος, ενώ έφτασε επίσης μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου.

Διαγόρας Αγ. Παρασκευής: «Στο ίδιο έργο θεατές»

Η φετινή χρονιά για τον Διαγόρα ήταν μια επανάληψη της περσινής, αφού έμεινε ξανά αρκετά πίσω από νωρίς. Ηχηρές μεταγραφές το καλοκαίρι με παίκτες που είχαν παραστάσεις από ανώτερες κατηγορίες, με θητεία στον Αιολικό και άλλες ομάδες της Γ Εθνικής και παρότι πολλοί πίστεψαν ότι ήταν η χρονιά του, από την αρχή του Β γύρου είδε τον Αετό πάλι να ξεμακραίνει. Στα μέσα της χρονιά υπήρξαν κλυδωνισμοί στο σωματείο με αλλαγές στον πάγκο (Γαβαλάς-Παπαδόπουλος) και στους παίκτες. Στη συνέχεια φάνηκε ότι κάτι πάει να αλλάξει, όμως πολύ σύντομα επέστρεψε στην προτερα κατάσταση. Ποιοτικό σύνολο σίγουρα, αλλά δεν υπήρξε η ομοιογένεια που θα μπορούσε να «κρατήσει» την ομάδα, με τα πρώτα καμπανάκια να χτυπούν από νωρίς με απώλεια βαθμών σε αγώνες που φαινομενικά θα έπαιρνε τους τρεις βαθμούς. Κατώτερος των περιστάσεων και στα ντέρμπι, μετρώντας νίκες μόνο κόντρα στην Αναγέννηση και άλλη μια εντός έδρας με τον Αιγέα.

Αναγέννηση Γέρας: «Δούλεψε το πλάνο»

Η ομάδα της Γέρας ανασυντάχθηκε δίνοντας βάση στο ντόπιο υλικό και έχοντας στον πάγκο τον εμπειρότατο και πολυνίκη Θοδωρή Παπαλόπουλο, πλασαρίστηκε άνετα στην πρώτη πεντάδα. Ο «επαναπατρισμός» πολλών παικτών και ταυτόχρονα ο χρόνος συμμετοχής σε νεαρούς παίκτες «δούλεψε» και τα αποτελέσματα κρίνονται θετικά. Μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας η νίκη απέναντι στον Αετό ο οποίος είχε να ηττηθεί στο τοπικό πρωτάθλημα από το 2019.

Οδυσσέας Ελύτης: «Άνετος και ωραίος»

Ο Οδυσσέας Ελύτης παρά το κακό του ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, βρήκε γρήγορα τα πατήματα του και πέτυχε εύκολα την παραμονή του στην κατηγορία. Πήρε τους βαθμούς που έπρεπε και ήταν ξανά μια ομάδα που στη μέρα της δεν είχες πολλές πιθανότητες να την κερδίσεις. Στη μάχη για την έκτη θέση που εξασφάλιζε την παραμονή χωρίς αγώνες play outs δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τη Φίλια.

Φίλια: «Αδίκησε τον εαυτό της»

Αλλοπρόσαλλη η ομάδα της Φίλιας με πολλά σκαμπανεβάσματα και χωρίς καμία σιγουριά στο τελικό αποτέλεσμα κόντρα στον οποιονδήποτε αντίπαλο. Αλλαγές στο ρόστερ το καλοκαίρι, έφυγαν και ήρθαν παίκτες, όμως η δυναμική ήταν περίπου η ίδια με την περσινή χρονιά που είχε πολύ καλή πορεία. Καθόλου σταθερή στην απόδοση της, μπορούσε να ηττηθεί εντός έδρας από τον τελευταίο όπως και να πάρει αποτέλεσμα στην έδρα του πρωτοπόρου. Σε πολλά παιχνίδια αγωνίστηκε χωρίς κανονικό τερματοφύλακα και αυτό έπαιξε σαφώς τον ρόλο του, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι αδίκησε τον εαυτό της και θα μπορούσε να βρίσκεται ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα. Επιτυχία για την ομάδα η παρουσία της στα ημιτελικά του κυπέλλου Λέσβου.

Ανδρονικάς Παρακοίλων: «Έκλεισε στόματα στο τέλος»

Ο Ανδρονικάς κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος και φέτος, δηλαδή αγωνιζόμενος με ντόπιους παίκτες, ενώ πήραν χρόνο συμμετοχής και νεαροί. Έμεινε αρκετά πίσω στη βαθμολογία, κλείνοντας από νωρίς μια θέση στα play outs και ως τελευταίος στη βαθμολογία ίσως να θεωρούνταν ότι είναι η ομάδα που βρίσκεται πιο κοντά στον υποβιβασμό. Όμως πέτυχε τρεις νίκες σερί και βρέθηκε στην κορυφή, αφού διαθέτει κάποιους παίκτες που γνωρίζουν από δυσκολίες μιας και έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στα γήπεδα. Η πρώτη χρονιά στο ανακαινισμένο του γήπεδο είχε αίσιο τέλος.

Αρίων Μήθυμνας: «Άρπαξε την τελευταία ευκαιρία»

Ο Αρίων Μήθυμνας εξασφάλισε την παραμονή του στην Α ΕΠΣ Λέσβου κερδίζοντας στο τελευταίο παιχνίδι των play outs 6-2 τον Ατρόμητο. Ένα γνώριμο σκηνικό για τον Αρίωνα που και πέρυσι είχε κερδίσει την παραμονή του στον αγώνα μπαράζ με τον Κεραυνό Αφάλωνα. Βασιζόμενος στα δικά του παιδιά παλεύει για μια θέση στην Α ΕΠΣ Λέσβου. Πολλά τα προβλήματα που αντιμετώπισε όλη τη σεζόν, όμως στο τέλος τα κατάφερε πάλι.

Αλκιβιάδης Κάτω Τρίτους: «Άξιζε την παραμονή»

Ο Αλκιβιάδη ήρθε με φόρα από την Β ΕΠΣ Λέσβου, όμως σύντομα προσγειώθηκε ανώμαλα στην πραγματικότητα της Α κατηγορίας. Ιδανικό ξεκίνημα, μάζεψε βαθμούς τις πρώτες αγωνιστικές, όμως στη συνέχεια έμεινε στάσιμος. Σίγουρα δεν άξιζε να υποβιβαστεί και την τελευταία ευκαιρία που είχε και αυτός δεν την άφησε να πάει χαμένη.

Ατρόμητος Ανεμώτιας: «Η χρονιά εξελίχθηκε σε…Βατερλώ»

Ποιος να περίμενε ότι η μια από τις ομάδες που θα υποβιβαζόταν θα ήταν ο Ατρόμητος; Η χρονιά ξεκίνησε με τις καλύτερες περγαμηνές και τις ιδανικότερες συνθήκες, με ανακαινισμένο γήπεδο, δυνατό προπονητικό επιτελείο και μεταγραφές. Τίποτα δεν προμήνυε ότι η ομάδα θα είχε αυτή την κατάληξη, όμως περίπου από την περίοδο των Χριστουγέννων εμφανίστηκαν τα πρώτα μαύρα σύννεφα, με την αποχώρηση του προπονητή και όλα όσα έγιναν σε επίπεδο διοίκησης. Η ομάδα συνέχισε μέχρι το τέλος λαβωμένη, στα περισσότερα παιχνίδια αγωνιζόταν οριακά με 11 παίκτες και λιγότερους και μοιραία ήρθε στο τέλος ο υποβιβασμός.

Προοδευτική: «Δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση»

Πολλά τα προβλήματα και για την Προοδευτική που αναγκάστηκε σε πολλούς αγώνες να αγωνιστεί με αρκετές ελλείψεις βασικών ποδοσφαιριστών. Το πάλεψε έως το τέλος στο μέτρο του δυνατού, όμως δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey