Ο Διαγόρας στον τελικό!

07/05/2011 - 21:08 Τελευταία τροποποίηση στις 07/05/2011 - 22:16

Ένα γκολ του Παναγιώτη Δελόλμα ήταν αρκετό… Ο Διαγόρας απέδρασε με μαγκιά μέσα από το ασφυκτικά περιτριγυρισμένο από κόσμο γήπεδο της Αγίας Μαρίνας και πανηγύρισε δικαίως έξαλλα την μεγάλη πρόκρισή του στον τελικό των μπαράζ και αύριο το μεσημέρι θα μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, ο Διαγόρας είχε πιο καθαρό μυαλό, ήταν πιο τυχερός σε κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης και σε τελική ανάλυση κατέκτησε δίκαια τη νίκη. Άξια συγχαρητηρίων και η διαιτησία του αγώνα, με τον Βουρανή και τους βοηθούς του Μποντάκη και Βερρή να διαχειρίζονται άριστα το παιχνίδι και να αποχωρούν απαρατήρητοι.

Άξιο αναφοράς, είναι το γεγονός ότι ο Ατρόμητος πέτυχε γκολ με το Μαλακό στο 90', με τον Βερρή να σηκώνει τη σημαία και τον Βουρανή να το ακυρώνει ως οφσάιντ, σε μία πολύ δύσκολη φάση, που όμως μάλλον δικαιώνει το βοηθό.

Το παιχνίδι ξεκίνησε από το πρώτο λεπτό με πολλή ένταση και δυνατά μαρκαρίσματα, χωρίς όμως η κατάσταση να ξεφεύγει, όπως σε παλαιότερες αντίστοιχες αναμετρήσεις. Ο Ατρόμητος είχε μία μεγάλη ευκαιρία, με τον Χριστοδούλου, να προηγηθεί στο σκορ, αλλά ο Διαγόρας κατάφερε να ξεπεράσει τα πρώτα λεπτά αλώβητος και όσο περνούσε η ώρα, επέβαλε το δικό του ρυθμό.

Λίγο πριν το μισάωρο της αναμέτρησης ο Π. Δελόλμας με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ παγώνοντας την Αγία Μαρίνα και προκαλώντας τους έξαλλους πανηγυρισμούς των Νίκου Μάτα και Χρυσόστομου Χατζηκυριαζή, που παρακολουθούσαν εκτός γηπέδου το παιχνίδι, λόγω της τιμωρίας τους!

Τo γκολ αυτό έδωσε φτερά στους παίκτες της Αγίας Παρασκευής, που στη συνέχεια διαχειρίστηκαν άψογα τακτικά το παιχνίδι, αλλά δεν έκοψε και τα πόδια του Ατρομήτου που προσπάθησε να κάνει παιχνίδι στη συνέχεια και να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο. Όμως η μπάλα δεν έφτανε στον Κούτσα, που έμοιαζε απομονωμένος μπροστά, με την τριάδα των αμυντικών χαφ που επέλεξε ο Μυρογιάννης, να μην επιτρέπει την καλή ανάπτυξη των γηπεδούχων.

Στην επανάληψη ο Ατρόμητος μπήκε πολύ δυνατά και με την είσοδο του Μαλακού έγινε πιο επικίνδυνος για την εστία του Διαγόρα. Η πίεση αυξήθηκε ακόμα περισσότερο όσο περνούσε η ώρα, χωρίς ωστόσο να βγαίνει η μεγάλη φάση. Σε δύο περιπτώσεις όμως, ο νεαρός Αγριμάκης που είχε μπει ως αλλαγή, θα μπορούσε αν ήταν πιο αποφασιστικός να είχε ισοφαρίσει το παιχνίδι και να ανέτρεπε τις ισορροπίες. Την ίδια ώρα ο Διαγόρας με εγκεφάλους τους Στρατή Δελόλμα και Φώντα Σταμάτη, που έτρεξαν πολλά χιλιόμετρα στο κέντρο και έδιναν ρυθμό στην ομάδα τους, προσπαθούσε να βγει στην αντεπίθεση και να τελειώσει το ματς.

Λίγο πριν το 75' ο Γιαλελλής με εξαιρετική ατομική προσπάθεια όπου απέφυγε τρεις αντιπάλους του, μπήκε μέσα στην περιοχή και ανατράπηκε. Ο Βουρανής του έδειξε την κίτρινη κάρτα για θέατρο, θεωρώντας πως ο ποδοσφαιριστής εκβίασε το πέναλτι, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια των ανθρώπων του Διαγόρα σε μία αρκετά δύσκολη φάση, που ωστόσο φαίνεται -και αυτή- να δικαιώνει το διαιτητή. Οι άνθρωποι του Διαγόρα σηκώθηκαν στο πόδι και λίγο αργότερα, όταν ο Δελόλμας σκόραρε με το κεφάλι, αλλά ο Μποντάκης είχε σηκωμένη τη σημαία του, υποδεικνύοντας οφσάιντ.

Ο Μυρογιάννης έριξε στην επανάληψη και το Βασίλη Νησιώτη στο παιχνίδι, κάνοντας την ομάδα του σαφώς πιο κινητική και γρήγορη, με τον έμπειρο ακραίο να δημιουργεί ουκ ολίγα ρήγματα από τα πλάγια. Στο 90' ο Νησιώτης έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Χριστοδούλου την έσπασε προς τη μικρή περιοχή και ο Μαλακός την έστειλε στα δίχτυα. Ο Βερρής όμως σήκωσε τη σημαία, αφού εκ πρώτης όψεως φαίνεται ο επιθετικός του Ατρομήτου να είναι πιο μπροστά από την άμυνα του Διαγόρα.

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους φιλοξενούμενους να γίνονται ένα κουβάρι, πανηγυρίζοντας έξαλλα την πρόκρισή τους στον τελικό, με το γλέντι να συνεχίζεται στα αποδυτήρια, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα της ομάδας τους. Προς στιγμήν απειλήθηκαν κάποια μικροεπεισόδια λόγω της έντασης με τους παίκτες του Ατρομήτου, αλλά η άμεση επέμβαση των ψυχραιμοτέρων δεν έδωσε συνέχεια.  

Συνοψίζοντας, θα λέγαμε πως ο Διαγόρας εμφανίστηκε πιο αποφασισμένος στο γήπεδο, είχε προετοιμαστεί καλύτερα για το παιχνίδι και με τη βοήθεια και της τύχης, κατέκτησε δίκαια τη νίκη. Ο Ατρόμητος πάλι δε βρέθηκε σε καλή μέρα και συμπερασματικά, θα λέγαμε πως αν έμπαιναν νωρίτερα στο παιχνίδι οι Μαλακός και Νησιώτης, θα είχε μεγαλύτερη τύχη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey